Το body shaming στην Ηλιάνα Παπαγεωργίου είναι απαράδεκτο και δεν είναι αστείο όταν γίνεται trend

Ανθή Μιμηγιάννη
Το body shaming στην Ηλιάνα Παπαγεωργίου είναι απαράδεκτο και δεν είναι αστείο όταν γίνεται trend
Instagram

Οι ίδιοι που την κατηγορούσαν πως είχε παραπάνω κιλά για μοντέλο και που της χρέωναν εγκυμοσύνες, οι ίδιοι τώρα μιλάνε για διατροφικές διαταραχές με τις οποίες κάνουν και χιούμορ (!).   

Ήταν το 2018 όταν το «παιδάκι» του Next Top Model, το GNTM, έκανε check- in και προσγειώθηκε στις ζωές μας μέσα από τη συχνότητα του Star. Εκείνη τη χρόνια, το εν λόγω ριάλιτι θα γινόταν νούμερο ένα στα google trends όλου του έτους και οι λόγοι είναι ότι το κοινό το ξεχώρισε χαρίζοντάς του πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Εκτός από τους φανατικούς τηλεθεατές που το λάτρεψαν, υπήρχαν και εκείνοι που το απολάμβαναν ως guilty pleasure, αλλά και το Twitter στο οποίο και τρένταρε στις ημέρες προβολής του. Τότε ήταν που που γνωρίσαμε και την Ηλιάνα Παπαγεωργίου η οποία μέσα σε μια βραδιά, είδε τους followers της να εκτοξεύονται.

ilianapapageorgiou_74658617_703217246857827_3694176506767050812_n.jpg

Στα νέα της Ηλιάνας τώρα, και δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει, το έντονο ενδιαφέρον προς το πρόσωπό της. Εξάλλου, το γεγονός πως ξεχώρισε, εκτός από τα θετικά, προκάλεσε και ένα κύμα αμφισβήτησης ως προς την καριέρα της στο χώρο του modeling και την Αμερική αλλά και ως προς τις ικανότητές της στην τηλεόραση. Αν θέλουμε να πούμε και άλλες αλήθειες, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε και το γεγονός πως η 35χρονη δέχθηκε ένα άνευ προηγούμενου body shaming-ιακο παραλήρημα. Τα σχόλια για παραπάνω κιλά ήταν το νούμερο ένα θέμα (αλήθεια τώρα;) που απασχολούσε και στη συνέχεια ακολούθησε η σχέση της με γνωστό τράπερ οπότε και τα σχόλια για εγκυμοσύνη και φουσκωμένη κοιλιά ήταν νούμερο ένα είδηση εκείνη την εποχή (seriously now?).

https://www.instagram.com/p/CjGfi-eANfT

Τέσσερα χρόνια μετά και όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου επέστρεψε τηλεοπτικά την Πέμπτη (29/9) σε νέο project μέσα από άλλη συχνότητα και για ακόμα μία φορά, ανάμεσα σε άλλα, δέχεται πάλι body shaming, από την αντίθετη τώρα πλευρά, σε τέτοιο βαθμό που αγγίζει και άλλα ευαίσθητα θέματα, όπως αυτά των διατροφικών διαταραχών. Μία ανελέητη επίθεση, πίσω από ψεύτικα προφίλ αλλά και φανερά -από εκείνα που κουνάνε το δάχτυλο και κάνουν πως νοιάζονται τάχα μου δήθεν. Από εκείνα τα προφίλ που κοιτάνε να βρούνε οποιοδήποτε λάθος για να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους. Από εκείνα τα προφίλ που καθόλου δεν νοιάζονται για την υγεία του άλλου αλλά το μόνο που θέλουν είναι τη βλάψουν με όποιο μέσο διαθέτουν. Από εκείνα τα προφίλ που όταν μαζεύονται πολλά, γίνονται μια μάζα βλακείας, και που νιώθεις πως με τη βλακεία δεν μπορείς να τα βάλεις γιατί σε νικάει. Αν υπήρχε μετρητής βλακείας θα είχε σπάσει το κοντέρ ή αλλιώς:

Χωρίς να έχουμε διάθεση να αναπαράξουμε άλλο τη βλακεία, ας δούμε πώς σχολίασαν στην εκπομπή της Φαίη Σκορδά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα κιλά της Ηλιάνας.

«Μου έστειλαν κάποια σχόλια για την Ηλιάνα, τα οποία δεν είχαν να κάνουν με την ομορφιά της αλλά με τα κιλά της. Γράφτηκαν πολλά. Είναι ένα αδύνατο κορίτσι, ο καθένας έχει τα γούστα του. Δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να πω αν είναι περισσότερο από όσο πρέπει, εάν αυτό πρέπει να συζητηθεί. Είναι μια κούκλα».

«Μου έστειλαν κάποια σχόλια για την Ηλιάνα, τα οποία δεν είχαν να κάνουν με την ομορφιά της αλλά με τα κιλά της. Γράφτηκαν πολλά. Είναι ένα αδύνατο κορίτσι, ο καθένας έχει τα γούστα του. Δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να πω αν είναι περισσότερο από όσο πρέπει, εάν αυτό πρέπει να συζητηθεί. Είναι μια κούκλα».

«Γράφτηκαν πολλά, περίεργα και δυσνόητα. Το συζήτησα λίγο χθες με την Ηλιάνα, έτρωγε ένα burger εκείνη τη στιγμή και γελούσε. Δεν γελάω εγώ όμως. Αυτό το body shaming που λέμε, ένα κορίτσι που μπορεί να έχει λιγότερα κιλά απ’ όσο έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε δημιούργησε αυτά τα σχόλια. Μιλάμε για ένα κορίτσι που είναι μοντέλο, ήταν έτσι πάντα. Έτσι ζούσε στην Νέα Υόρκη, έτσι περπατούσε στις πασαρέλες, έτσι ξεκίνησε το GNTM. Μετά πήρε κάποια κιλά για κάποιους δικούς της λόγους. Δεν ήταν καλά ψυχολογικά. Τότε έλεγαν ότι είναι έγκυος. Είναι ωραίο να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη και να πούμε εγώ ποιος είμαι που κρίνω την εμφάνιση και τα κιλά ενός ανθρώπου; Αρνούμαι την κακή συμπεριφορά και το body shaming/bullying στον κόσμο, όποιος είναι και αυτός. Τώρα είναι υγιέστατη, είναι στα κιλά της και είναι μια χαρά».

P.s. Οι ίδιοι που την κατηγορούσαν πως είχε παραπάνω κιλά για μοντέλο και που της χρέωναν εγκυμοσύνες, οι ίδιοι τώρα μιλάνε για διατροφικές διαταραχές με τις οποίες κάνουν και χιούμορ (!). Δηλαδή, τι άλλο να πούμε σε αυτό;