Μελαχρινή & δυναμική: Η επιλογή της Μαρίας Κορινθίου στο «Πρωινό» είναι το νούμερο 1 θέμα συζήτησης

Μελαχρινή & δυναμική: Η επιλογή της Μαρίας Κορινθίου στο «Πρωινό» είναι το νούμερο 1 θέμα συζήτησης
NDP

Μια ξανθιά φεύγει, μια μελαχρινή έρχεται. Ας θυμηθούμε μερικές από τις empowering απόψεις που έχει ξεστομίσει κατά καιρούς η Μαρία Κορινθίου και που θα λατρεύαμε να ακούσουμε ξανά από τον αέρα του ANT1, ένα casual «Πρωινό».

Μια ξανθιά φεύγει, μια μελαχρινή έρχεται; Αναρωτιόμαστε διαβάζοντας τα τελευταία ρεπορτάζ που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και τα οποία φαίνεται πως αληθεύουν. Ο λόγος για το «Πρωινό» του ANT1, από το οποίο προ ολίγων ημερών αποχώρησε η Δούκισσα Νομικού, σε μια άκρως απρόβλεπτη τροπή που κανείς δεν περίμενε. Θυμίζουμε ότι η πρώην Σταρ Ελλάς ανέλαβε χρέη συμπαρουσιάστριας, συμμετέχοντας κυρίως στα ψυχαγωγικά σκέλη της εκπομπής, το gossip, τα ζώδια, τη μαγειρική και τις συνεντεύξεις. Ωστόσο, αποφάσισε να αποχωρήσει δύο μόλις εβδομάδες μετά την πρεμιέρα, χωρίς να αποχαιρετά το τηλεοπτικό κοινό από τον αέρα της εκπομπής. Την ανακοίνωση της αποχώρησής της την έκανε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram.

«Ευχαριστώ τον ΑΝΤ1 που σεβάστηκε την επιθυμία μου να αποχωρήσω από το Πρωινό. Τιμώ τις συνεργασίες μου όλα αυτά τα χρόνια με επαγγελματισμό, αφοσίωση και συνέπεια. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, ήταν όμως αναπόφευκτη.Ο σεβασμός είναι για μένα αξία αδιαπραγμάτευτη και οδηγός ζωής. Η ευγένεια είναι δύναμη και όχι αδυναμία. Ευχαριστώ το σταθμό και τους συντελεστές της εκπομπής, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, για όσα (λίγα) προλάβαμε να μοιραστούμε και εύχομαι στον Γιώργο και στην ομάδα καλή συνέχεια και καλή επιτυχία. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τη νοερή σας αγκαλιά όλες αυτές τις ημέρες, τη χρειαζόμουν», είχε γράψει χαρακτηριστικά, χωρίς να έχει δηλώσει οτιδήποτε άλλο.

https://www.instagram.com/p/Ci7-CwHL1eQ

Επιστρέφοντας στον ANT1 λοιπόν, ο Γιώργος Λιάγκας μετά την αποχώρηση της Δούκισσας Νομικού, πλαισιώνεται από τους συνεργάτες που βρίσκονταν εξ αρχής στο πλευρό του, χωρίς να έχει υπάρξει ουσιαστική αντικατάστασή της από κάποιο άλλο πρόσωπο. Φωτεινή Πετρογιάννη, Τάσος Τεργιάκης και Άρια Καλύβα είναι αποκλειστικά τα άτομα του πάνελ.

Ωστόσο, το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου, ο παρουσιαστής είπε κλείνοντας την εκπομπή του: «Θέλω να πω κάτι. Ακούω τόσα χρόνια, βγήκε η νέα Μενεγάκη, βγήκε ο νέος τέτοιος. Ακούω τόσα χρόνια πως έρχεται ο τάδε για να αντικαταστήσει τον τάδε, λες και ξέραμε ποια είναι η θέση του προηγούμενου. Κανείς δεν είναι κανενός που λέει και το τραγούδι. Θέλω να σας πω ότι πολύ πιθανό από Δευτέρα θα προστεθεί εδώ στο Πρωινό, μία φίλη μου, μία γυναίκα που αγαπάτε πάρα πάρα πολύ όλοι! Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν αντικαθιστά κανέναν, δεν μπαίνει στη θέση κανενός. Θα είναι στην παρέα μας και κυρίως θα με βοηθά πολύ εδώ γιατί δεν μπορώ να τα κάνω όλα αυτά. Στα ζώδια, στα γυναικεία θέματα… Να πω το όνομα; Χτίζω αναμονή κοινού».

Έκτοτε, οι φήμες άρχισαν να φουντώνουν και πάλι, με πολλούς να αναμασούν τα ονόματα που είχαν ακουστεί πολλές φορές, ήδη πριν ακόμη από την ανακοίνωση της Δούκισσας Νομικού. Ιωάννα Μαλέσκου, Ευαγγελία Αραβανή, Κατερίνα Καραβάτου και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Ωστόσο, το επικρατέστερο σενάριο θέλει να αναλαμβάνει τη θέση αυτή η Μαρία Κορινθίου. Μια άκρως ανατρεπτική επιλογή που δεν είχε ακουστεί για το εν λόγω πόστο και η αλήθεια είναι πως χαροποίησε και δημιούργησε ήδη υψηλές προσδοκίες.

Πρόκειται για ένα πλατό στο οποίο η ηθοποιός έχει βρεθεί ξανά ως καλεσμένη, με πιο πρόσφατη φορά εκείνη της περασμένης Τρίτης, 4/10.

Ωστόσο, αν ισχύουν όσα ακούγονται, από εδώ και πέρα θα έχει πολύ ενεργότερο ρόλο- έναν ρόλο που θέλουμε πολύ να αποκτήσει προκειμένου να επισημάνει ξανά όλα όσα έχει θίξει κατά καιρούς και μας έκαναν να αναφωνήσουμε ένα αυθόρμητο «Πες τα ρε Μαρία». Ο αυθορμητισμός αυτός πηγάζει από την οικειότητα που αποπνέει η ίδια σαν χαρακτήρας με την αμεσότητα, την απλότητα και την άνεσή της. Πρόκειται για τη γυναίκα που θα θέλαμε φίλη μας, μια γυναίκα που όσο όμορφη και γοητευτική κι αν είναι, παραμένει «γήινη», «απτή» και κάποια με την οποία μπορούμε να ταυτιστούμε.

https://www.instagram.com/p/Ci7kbhIoEVI
https://www.instagram.com/p/ChpsNvAq_ve

Η Μαρία Κορινθίου δεν είναι η πριγκίπισσα κανενός παραμυθιού. Είναι η καθημερινή ηρωίδα της δικής της ταινίας και δεν περιμένει κανέναν πρίγκιπα – μεσσία να την σώσει. Είναι μια warrior, σύζυγος, μητέρα και επαγγελματίας που δεν το βάζει κάτω. «Κατά διαστήματα γίνονται κάποιες τηλεοπτικές προτάσεις και συζητήσεις. Αν δεν ευδοκιμούν, δεν ευδοκιμούν. Τι να κάνουμε ρε παιδιά; Έχω αρνηθεί και δουλειές με πολύ καλά λεφτά. Δεν με αντιπροσώπευαν», είχε πει χαρακτηριστικά η ίδια σε πρόσφατες σχετικές δηλώσεις της.

Ας θυμηθούμε λοιπόν μερικές από τις empowering απόψεις που έχει ξεστομίσει κατά καιρούς η Μαρία Κορινθίου και που θα λατρεύαμε να ακούσουμε ξανά από τον αέρα του ANT1, ένα casual «Πρωινό».

«Δεν θέλω κουτσομπολιά – Ας λένε ό,τι θέλουν»

«Θέλω ηρεμία στην ζωή μου, δεν θέλω κουτσομπολιά και κακοπροαίρετα. Στα 20 μου έκλαψα πάρα πολύ, έχω γονατίσει και έχω σηκωθεί, στα 30 με έπιανε το παράπονο. Στη δεδομένη στιγμή, είμαι στη φάση του “ας λένε ό,τι θέλουν”. Είτε είναι λεκτική επίθεση, είτε είναι λόγια, δεν θέλω να μου τα μεταφέρουν. Όσο πιο πολύ φως μοιράζεσαι, τόσο σου έρχεται διπλάσιο πίσω» έχει πει στο Mega Καλημέρα.

«Ήμουν τόσο συγκεντρωμένη στον στόχο μου που δεν δυσκολεύτηκα. Δεν πείνασα»

«Δε λέω πόσα κιλά έχω χάσει, αλλά έχασα πολλά. Δε λέω γιατί βγήκαν και είπαν πάλι στο διαδίκτυο ότι πίνω κάτι πόσιμα και κάτι φάρμακα για να χάσω κιλά. Φυσικά και δεν ισχύει. Έχουμε πάει δικαστικώς, έχουμε κάνει αγωγές. Τώρα ανοίξαμε την υπόθεση. Πρέπει να είναι ξένοι αυτοί που συνεργάζονται με άτομα εδώ. Εγώ τα κιλά τα έχασα ανεβαίνοντας μια μέρα στη ζυγαριά γιατί αισθανόμουν ένα φορτίο τοξικότητας. Ανέβηκα στη ζυγαριά που δεν ανέβαινα και λέω, “Θεέ μου, τι έχεις κάνει στον εαυτό σου”. Πήγα σε διατροφολόγο. Τα πολλά κιλά τα έχασα σε 2.5 μήνες. Ήμουν τόσο συγκεντρωμένη στον στόχο μου που δεν δυσκολεύτηκα. Δεν πείνασα. Μαγείρευα κανονικά για τους άλλους», έχει πει στο Πρωινό.

https://www.instagram.com/p/CjVY-WxIrsA

«Με ενοχλεί να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου»

«Έχει συμβεί να είμαι σε δύσκολη συνεργασία και τα έχω βροντήξει! Όταν δε με σέβεται ο άλλος… Έχω κάνει φασαρία γιατί με ενοχλεί να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου, με ενοχλεί να με υποτιμούν σαν άνθρωπο και με ενοχλεί να υποτιμούν τους καλλιτέχνες. Φυσικά και τα ξέραμε όλα σχετικά με τις καταγγελίες στον χώρο και μάλιστα πολλά πράγματα μου είχαν κάνει εντύπωση όταν κάποιοι έμπαιναν σε κάποιες θέσεις. Εγώ ήξερα πράγματα που δεν ήμουν μέσα σε αυτό τον κύκλο, για αυτό και πολεμήθηκα αρκετές φορές. Ήξερα πέντε, έξι πράγματα».

https://www.instagram.com/p/ChXjH4truAq
https://www.instagram.com/p/ChPP2zaKuyO

«Υπήρξαν κάποια πάνελ που ειρωνεύονταν αλλά τώρα είναι όλοι υποστηρικτές του κινήματος #MeToo»

«Υπήρξαν κάποια πάνελ που ειρωνεύονταν αλλά τώρα είναι όλοι υποστηρικτές του κινήματος #MeToo. Αυτό δεν μπορώ εγώ σε όλο αυτό το σύστημα το ψεύτικο. Υποφέρω! Και όσο μεγαλώνω, υποφέρω περισσότερο. Τώρα ξαφνικά όλοι #Metoo, που οι μισοί από αυτούς ειρωνεύονταν. Ένα μπάχαλο», έχει πει η Μαρία Κορινθίου στο «Καλύτερα δεν γίνεται».

«Αν δεν έχεις πλάτες, δεν γλύφεις και δεν είσαι σε κλίκες το πληρώνεις ακριβά το τίμημα»

«Φυσικά και μου έκλεισε πόρτες στο θέατρο η ομορφιά. Ίσως ποτέ δεν μπορούσαν να με φανταστούν σε διάφορους ρόλους. Όταν πριν από χρόνια έλεγαν “πάλι την Κορινθίου την πολεμούν”, σε πληροφορώ πως όταν λειτουργείς σαν μονάδα σε αυτόν τον χώρο, από τα 24 σου ερχόμενη από την Αμερική εδώ, και δεν σε βοηθά κανείς, αν δεν έχεις πλάτες, δεν γλύφεις και δεν είσαι σε κλίκες το πληρώνεις ακριβά το τίμημα».

«Μου είπε άκου να δεις κοριτσάκι μου αν δεν έρθεις, δεν θα κάνεις τίποτα στην ζωή σου και του είπα θα το δούμε»

«Όταν ήρθα από Αμερική που δεν ήξερα και κανέναν, μου είπαν ότι οι γυναίκες ηθοποιοί πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένα κρεβάτια σκηνοθετών, αλλιώς δεν θα κάνουν τίποτα. Μου το είπαν άνθρωποι που υποτίθεται ήταν του χώρου, αλλά στην πορεία δεν ήταν. Το έκαναν για να εκμεταλλεύονται τα κορίτσια. Εγώ δέχτηκα ένα τύπου φλερτ, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο. Μου είπε άκου να δεις κοριτσάκι μου αν δεν έρθεις, δεν θα κάνεις τίποτα στην ζωή σου και του είπα θα το δούμε», έχει πει παλαιότερα στο Πρωινό.