Η Ναταλία Δραγούμη μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από οικογενειακό φίλο

Η Ναταλία Δραγούμη μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από οικογενειακό φίλο
NDP

Ο γάμος με φόρμα, το τατουάζ που σημαίνει πολλά, ο σύζυγος και ο παράδοξος τρόπος που έμαθε πως είναι έγκυος. 

Η Ναταλία Δραγούμη είχε εξ αρχής τη δική της θέση στο κίνημα #metoo, χωρίς να χρειαστεί να πει πολλά. Κάθε της σχόλιο με τη δική του σημασία, η ηθοποιός προτιμά να είναι πιο στοχευμένη όσον αφορά τις δηλώσεις της. Για εκείνη το κίνημα αυτό, κατά το οποίο επιχειρήθηκε να καταπολεμηθεί το victim blaming και η συγκάλυψη των θυτών, έχει ουσιαστική σημασία και δεν αποτέλεσε απλώς μία «τάση».

https://www.instagram.com/p/CjaoDuMjv7h

Σε πρόσφατη συνέντευξή της λοιπόν στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη», επανήλθε στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε δεχθεί η ίδια. Ήταν κατά την πολύ ευαίσθητη περίοδο της παιδικής της ηλικίας και μάλιστα αυτός που την παρενόχλησε ήταν- όπως συμβαίνει συνήθως- άνθρωπος από το ευρύτερο οικογενειακό της περιβάλλον.

«Είχα πει για μια σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκα από έναν οικογενειακό φίλο. Το είπα, γιατί ο άνθρωπος αυτός ήταν άτομο εμπιστοσύνης της οικογένειάς μου. Με πήγαινε βόλτες. Ήθελα να ανοίξω τα μάτια του κόσμου και των γονιών μου κυρίως», είπε χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/CizrQvWDYE8

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στον αθλητισμό και τον λόγο που τον εγκατέλειψε. «Όταν ήμουν μικρή, ήμουν σε ομάδα ενόργανης. Ήμασταν πρωταθλήτριες Ελλάδος. Έκανα ενόργανη από τα 6 μου έως 14 χρονών. Η αθλήτρια ενόργανης πρέπει να μην ψηλώνει, για αυτό σταμάτησα για έναν χρόνο, με σκοπό να συνεχίσω αργότερα. Όσο δεν έκανα ενόργανη, ψήλωσα πολύ και ο προπονητής μου, δεν με πήρε πίσω στην ομάδα, μου πρότεινε να ξεκινήσω volley. Τώρα το λατρεύω το beach volley. Την πρώτη φορά που ήρθε ο πατέρας μου να με δει σε επιδείξεις ενόργανης, ξέχασα την χορογραφία και έφυγα κλαίγοντας».

https://www.instagram.com/p/CgIZ1LKD0A4

Τέλος από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει και η αναφορά στον σύζυγό της Έντι Ρόμπερτς με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Κλειώ και τον Φίλιππο. Μάλιστα, αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο κατάλαβε πως είναι έγκυος όταν ένας κάμεραμαν της ζήτησε να ρουφήξει την κοιλιά της.

«Ο άνδρας μου είναι ο Έντι Ρόμπερτς και είναι αρχιτέκτονας. Γνωριστήκαμε μέσω ενός κοινού φίλου. Στην αρχή της σχέσης μου με τον άνδρα μου, ήμουν στην Ελβετία για μια παράσταση. Είπαμε πως μόλις γυρίσω θα παντρευτούμε κάνοντας ένα τατουάζ. Μια εβδομάδα πριν γεννήσω, παντρευτήκαμε στο δημαρχείο, με φόρμα. Το πρώτο παιδί ήρθε αμέσως σχεδόν. Κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος σε ένα γύρισμα στη Βενετία, όπου ο καμεραμάν μου ζήτησε να ρουφήξω την κοιλιά μου».

https://www.instagram.com/p/Cf4QNa2jGlo

Η Ναταλία Δραγούμη (Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 1973) είναι Ελληνίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια.

Είναι κόρη του Μάρκου Δραγούμη, μέλους της οικογένειας Δραγούμη. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Η καριέρα της έχει συνδεθεί έντονα με το Θέατρο Αμόρε, με το οποίο συνεργάστηκε για δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 1991, μέσα από την κωμική σειρά του MEGA, «Μάνα είναι μόνο μία» (σκην. Γιάννη Κοτσώνη - πάνω σε ιδέα και σενάριο του Νίκου Μουρατίδη), όπου υποδύονταν την κόρη της Μαίρης Χρονοπούλου. Το 1994, πρωταγωνίστησε στην κοινωνική σειρά «Οι Χρηματιστές» (σκην. Δημήτρη Σοφιανόπουλου) ενώ συμμετείχε και σε ένα επεισόδιο της σειράς «Έρωτας & Πάθος» (σκην. Γιάννη Λαπατά). Τη σεζόν 1995-1996 πρωταγωνίστησε στην αστυνομική σειρά «Πειρασμός» (σκην. Γιάννη Διαμαντόπουλου).

Έπειτα από ένα διάλειμμα τριών ετών, επέστρεψε τηλεοπτικά το 1999, με τη σειρά της ΕΡΤ, «Μπίζνες στα Βαλκάνια» (σκην. Βασίλη Μπουντούρη) και ακολούθησε η σειρά «Ουδέν πρόβλημα» (σκην. Λάμπη Ζαρουτιάδη) στο κανάλι STAR. Τη σεζόν 2001-2002 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Γιάννη Βούρο στη σειρά του ΑΝΤ1, «Όσο υπάρχει αγάπη» (σκην. Γρηγόρη Καραντινάκη) ενώ την ίδια περίοδο έπαιξε σε πέντε επεισόδια της αστυνομικής σειράς του ALPHA, «Κόκκινος Κύκλος». Τη σεζόν 2003-2004, πρωταγωνίστησε στην αισθηματική σειρά «Πεθαίνω για σένα» (σκην. Πάνου Κοκκινόπουλου) ενώ παράλληλα, το 2004, συμμετείχε στις σειρές «Safe Sex TV Stories» (επεισόδιο: Κενά Αέρος) και «10η εντολή» (επεισόδιο: Ένα λεπτό αργότερα).

Το 2005, συμμετείχε στις σειρές «Babalou» (σκην. Χρήστου Δήμα), «Σαν γλυκό του κουταλιού» (σκην. Ρέινας Εσκενάζυ) και ξανά «10η εντολή» (επεισόδιο: Μεσοτοιχία). Το 2007 πρωταγωνίστησε μαζί με τους Γιώργο Νινιό και Πασχάλη Τσαρούχα στη δραματική σειρά του ALPHA, «Για την καρδιά ενός αγγέλου» (σκην. Στράτου Μαρκίδη) και στο ίδιο κανάλι, στην αστυνομική σειρά «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», στο επεισόδιο "Ώρα θανάτου 12 ακριβώς", α΄ και β΄ μέρος. Το 2008, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις σειρές «Η εξαφάνιση» (σκην. Στράτου Μαρκίδη) και «Παύλος Μελάς: Γράμματα από την Μακεδονία» (σκην. Τζαννέτου Κομνηνέα). Η δεύτερη ήταν αφιερωμένη στη ζωή του Παύλου Μελά.

Το 2009 πρωταγωνίστησε -μαζί με τον Χάρη Ρώμα- στην κωμική σειρά «Doctor Ρούλης» (σκην. Στέφανου Κοντομάρη), η οποία όμως διεκόπη σε εννέα επεισόδια λόγω χαμηλής τηλεθέασης. Το 2011, συμμετείχε στην ελληνική εκδοχή του χορευτικού σόου «Dancing with the Stars» όπου κατέκτησε την έβδομη θέση. Το 2014, ανέλαβε την παρουσίαση της μαγειρικής εκπομπής του ALPHA, «Μ.Α.Μ.» ενώ παράλληλα, έπαιξε και σε δύο επεισόδια της σειράς «Τρίχες».

Το 2016, έκανε ένα πέρασμα από τη σειρά του MEGA, «Μάλιστα, Σεφ!» (σκην. Σπύρου Ρασιδάκη) ενώ τη σεζόν 2017-2018 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του ALPHA, «Έλα στη θέση μου» και παράλληλα παρουσίασε με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη, τη μουσική εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ναι» στην ΕΡΤ1. Αν και αρχικά προβλέπονταν να συνεχίσει και στην τρίτη σεζόν της σειράς «Έλα στη θέση μου», τελικά αποφάσισε να αποχωρήσει, για να παρουσιάσει τη δεύτερη σεζόν της εκπομπής «Στα τραγούδια λέμε ναι», αυτή τη φορά με τον Μιχάλη Μαρίνο.