Η καλύτερη MasterChef της ελληνικής τηλεόρασης είναι η Ελένη Μενεγάκη & έχουμε αποδείξεις

Η καλύτερη MasterChef της ελληνικής τηλεόρασης είναι η Ελένη Μενεγάκη & έχουμε αποδείξεις
Instagram

«Eleni’s Cooking» ή αλλιώς στην κουζίνα με την Ελένη με αφορμή τα γενέθλιά της.

Μέσα στον αυθορμητισμό και την ειλικρίνειά της, χαρακτηριστικά που την έθεσαν εξ αρχής στην καρδιά των τηλεθεατών, η Ελένη Μενεγάκη που σήμερα (29/10) έχει τα γενέθλιά της και γίνεται 53 ετών, δεν μπόρεσε ποτέ να κρύψει την αγάπη της για τη μαγειρική.

Η στήλη αυτή καταλαμβάνει πάντα μεγάλο μέρος στην εκπομπή της, ανεξαρτήτως ώρας προβολής ή τηλεοπτικού σταθμού και ο σεφ επιλέγεται πάντα με αυστηρά κριτήρια. Όσοι έχουν μέχρι τώρα «θητεύσει» εκεί, όπως ο Άκης Πετρετζίκης, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Βέφα Αλεξιάδου, ο Γιώργος Παπακώστας, είχαν άψογη χημεία μαζί της. Ευτυχώς γιατί εκείνη ως οικοδέσποινα έχει πάντα ιδιαίτερα ενεργό ρόλο της ώρα της μαγειρικής. Βοηθά τον μάγειρα, ανακατεύει το φαγητό, μεταφέρει τα υλικά και φυσικά έχουν μείνει στην εποχή οι αντιδράσεις και τα επιφωνήματά της όταν μυρίζει ή δοκιμάζει τη συνταγή.

https://www.instagram.com/p/CVAqlmxj1V7
https://www.instagram.com/p/B9Efyt3pcBj
https://www.instagram.com/p/BtyFiTEC_NH

Στο σπίτι της ωστόσο απολαμβάνει να μαγειρεύει η ίδια, εκτελώντας όλες τις συνταγές που «διδάσκεται» στην εκπομπή. Άλλωστε, ως μητέρα τεσσάρων παιδιών, σίγουρα έχει χρειαστεί να περάσει αρκετό χρόνο στην κουζίνα. Με αφορμή τα γενέθλιά της στις 29 Οκτωβρίου, αποφασίσαμε να θυμηθούμε όλες εκείνες τις φορές που το «Eleni’s Cooking» έγινε εθιστικό και μας έπεισε να φορέσουμε την ποδιά.

https://www.instagram.com/p/BrpQTuXgFQJ

Την περίοδο των εορτών λατρεύει να μαγειρεύει με τα παιδιά της και να τηρούν τα παραδοσιακά έθιμα. Όπως έκανε με τον Άγγελο, τη Λάουρα και τη Βαλέρια, έτσι και με τη μικρή Μαρίνα κάθε Χριστούγεννα φτιάχνουν μαζί κουλουράκια.

«Με τα δυο χεράκια πλάθω κουλουράκια ... ( χρόνια τώρα κάνω κουλουράκια με κρασί, συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου, είναι το κάτι άλλο!)Την ίδια σκηνή την έχω ζήσει με όλα μου τα παιδιά σε αυτή την ηλικία! Καλά Χριστούγεννα».

https://www.instagram.com/p/CIsnd0kFdfo

Όπως έχει πει, το αγαπημένο τους φαγητό οικογενειακώς είναι τα μακαρόνια και μάλιστα σε κάθε τους παραλλαγή. «Το φαγητό που λατρεύει όλη η οικογένεια μας είναι τα μακαρόνια! Με σάλτσα, με κιμά, με κρέας, με λαχανικά, με θαλασσινά ή και μόνο με τυρί!».

https://www.instagram.com/p/CIQCCoIJEhY

Φυσικά, το καλύτερό της για την περίοδο των διακοπών ή τα Σαββατοκύριακα που έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο, είναι να απολαμβάνει τη συντροφιά του άντρα της ζωής της, Μάκη Παντζόπουλου, συνοδεία καλού φαγητού.

https://www.instagram.com/p/Cf_19Xqjuve
https://www.instagram.com/p/CjLMhB0jV-c

Η κουζίνα του σπιτιού της στην Αθήνα, είναι πράγματι ένας χώρος πολύ ευχάριστος, που θα ήθελες να περνάς χρόνο, ακόμη κι αν δεν σου αρέσει η μαγειρική.

https://www.instagram.com/p/CeL9gSGDr1E
https://www.instagram.com/p/CbQAEfQNiGT
https://www.instagram.com/p/CNXc1gnJgEM
https://www.instagram.com/p/CCgjspkJIBD

Μάλιστα, σαν άλλη έμπειρη YouTuber, έφτιαξε και τη δική της «mini Εκπομπή» με τίτλο Eleni’s Cooking, όπου εκτελεί διάφορες συνταγές. Πριν βιαστείς να υποθέσεις ότι δημιουργεί μόνο υγιεινά και μη νόστιμα φαγητά για να διατηρεί τη γραμμή της, να σε προλάβουμε: Η Ελένη δηλώνει «καλοφαγού», οπότε η διατροφή της περιλαμβάνει από όλα.

Στο αγαπημένο της νησί, την Άνδρο, όπου περνά όλα της τα καλοκαίρια, δεν σταματά να ασχολείται με την αγαπημένη της συνήθεια. Δημιουργεί πρωτότυπα χορταστικά σνακ και φαγητά, για εκείνη και την οικογένειά της, τα οποία και μας δείχνει μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram- πάντα χωρίς ίχνος μακιγιάζ.

https://www.instagram.com/p/CRs6BGPLWbF
https://www.instagram.com/p/CRom4Xjjdhr
https://www.instagram.com/p/CQ077j5Lc29

Ποιος θα ξεχάσει ότι η Ελένη Μενεγάκη δηλώνει μια περήφανη παραγωγός κερασιών, φυτεύοντας τα δικά της κεράσια στον κήπο της στα Μελίσσια;

«Κεράσια παραγωγής μου ... κατευθείαν από τον κήπο μας στα ΜΕΛΙΣΣΙΑ ! Δηλώνω περήφανη παραγωγός!».

https://www.instagram.com/p/CPXyD2ADy_h

Όσον αφορά το δικό της αγαπημένο φαγητό, φαίνεται πως λατρεύει και εκείνη το οικογενειακό τους «φαβορί», τα μακαρόνια.

https://www.instagram.com/p/BGRrUotqp58

Άλλωστε, ακόμη κι αν κρατιέται πάντα σε άψογη φόρμα, ποτέ δεν υπέβαλε τον εαυτό της σε πολύ αυστηρή, συγκεκριμένη δίαιτα. Πρόσφατα είχε ξεκαθαρίσει στον αέρα της εκπομπής της με πολλή ειλικρίνεια: «Σας έχω πει τόσες φορές, όπου διαβάζετε η “δίαιτα της Ελένης” μην πιστεύετε τίποτα. Κλείστε το, φύγετε! Ψέματα! Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Πρώτα από όλα ο καθένας μας πρέπει να συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που θέλει να αλλάξει στη ζωή του. Θέλεις να αδυνατίσεις; Γιατί; Τι χρειάζεται να κάνεις; Έχεις πρόβλημα με την υγεία σου ή θέλεις να έχεις το τέλειο σώμα; Εμένα δεν με απασχόλησε ποτέ. Ήθελα να είμαι καλοβαλμένη αλλά αυτό του τύπου "βλέπω κάτι εδώ", όχι. Να υπάρχει θέμα ναι, να έχεις ξεφύγει από το βάρος σου ναι.

Σας το λέω έτσι όπως το σκέφτομαι εγώ, γιατί έχω διαβάσει πάρα πολλές φορές εντελώς ψεύτικες δίαιτες. Λένε η δίαιτα της Μενεγάκη. Ο διαιτολόγος έχει να με δει από την τελευταία μου γέννα. Εγώ μόνο στις γέννες μου πήγα σε διαιτολόγο. Ποτέ άλλοτε».

https://www.instagram.com/p/BTgwMolhjM8
https://www.instagram.com/p/BGwpHIVqp08