Ο Ντάνος συνεχίζει την κόντρα του με τον Γιάννη Σμαραγδή αλλά έκανε ένα μεγάλο λάθος

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Ντάνος συνεχίζει την κόντρα του με τον Γιάννη Σμαραγδή αλλά έκανε ένα μεγάλο λάθος

Νέες δηλώσεις του Γιώργου Αγγελόπουλου κατά του Γιάννη Σμαραγδή, με τον πρώην παίκτη του Survivor να ονειρεύεται καριέρα στο Hollywood.  

Να θέλεις να κάνεις μία ταινία για τον Καποδίστρια και να μην μπορείς. Κάπως έτσι πρέπει να νιώθει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κλήθηκε να απαντήσει και να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που θέλουν τον πρώην παίκτη του Survivor, Γιώργο Αγγελόπουλο, να παίζει στην ταινία του τον ρόλο του Αλέξανδρου Υψηλάντη. Ο Ντάνος μετά τις χθεσινές δηλώσεις του, ένιωσε προσβεβλημένος και απάντησε στον γνωστό σκηνοθέτη. Κάνοντας όμως ένα μεγάλο λάθος.

«Πληρώνω και θέλω τον Ντάνο»

Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος δέχτηκε πρόταση και θα είχε ρόλο στην νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή. Ακολούθησε η διάψευση του ίδιου και μάλιστα με αναλυτική τοποθέτηση, για τις προσπάθειες που έκανε στο παρελθόν ο ίδιος ο Ντάνος να τον προσεγγίσει με διάφορους τρόπους και την αποφυγή του ίδιου. «Όταν βγήκε αυτό το δημοσίευμα, πήρα τη δημοσιογράφο και της είπα «Τι ασχήμιες είναι αυτές; Πάρε τον τηλέφωνο και πες του να βγει να το διαψεύσει». Τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ακριβώς τι να γράψει. Δεν το έκανε», συμπληρώνοντας μάλιστα πως κάποιος από την παραγωγή προσπάθησε να του επιβάλλει την συμμετοχή του Γιώργου Αγγελόπουλου.

Ενδιάμεσα είχαμε και την παρέμβαση του συμπαραγωγού της ταινίας και casting director Θανάση Ψιλόπουλου, ο οποίος δεν αρνήθηκε ότι είχε συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας τα πράγματα με την πρακτική τους διάσταση: «Εγώ δεν το πληρώνω το φιλμ; Η συμμετοχή του κυρίου Σμαραγδή είναι στα 4 εκατομμύρια, το φιλμ το πάμε 15 εκ. Άρα κάποιος θα βάλει τα υπόλοιπα 11. Στα υπόλοιπα 11, στα προαπαιτούμενα μέσα, είναι να παίξει και ο κύριος Αγγελόπουλος, και όχι μόνο αυτός, και άλλοι ηθοποιοί».

Σήμερα ο Γιώργος Αγγελόπουλος, έκανε το μεγάλο λάθος. Γιατί ενώ θα μπορούσε να μην συμμετέχει σε αυτή την διαφωνία παραγωγής - σκηνοθέτη για την ταινία, ένιωσε θιγμένος από τα λόγια του Γιάννη Σμαραγδή. Και μας δήλωσε ξανά ότι είναι ηθοποιός: «Πρόσφατα, μου ζήτησε να αναιρέσω ένα δημοσίευμα που προέκυψε μέσα από ένα ρεπορτάζ. Εγώ δεν συμφώνησα γιατί δεν προκύπτει από εμένα. Του ζήτησα να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε γιατί εγώ, δεν είχα πει κάτι γι’ αυτό. Ουδέποτε χρησιμοποίησα το όνομα του κ. Σμαραγδή, παρ’ όλο που είχαμε γνωριστεί. Ήταν πολύ απαξιωτικός και προσβλητικός με τον τρόπο που μίλησε για μένα. Θα προτιμούσα τη συμβουλή, παρά την κρίση».

Ανέφερε για μία ακόμη φορά ο Ντάνος, τις τρεις διεθνείς παραγωγές στις οποίες συμμετέχει και ότι με τον τρόπο του ο Γιάννης Σμαραγδής είναι σαν να προσέβαλε και εκείνους τους συνεργάτες του. Άτοπο.

Ο εκνευρισμός του Γιάννη Σμαραγδή, τα fake news, και ο διεθνής σταρ Ντάνος σύμφωνα με το IMDb

https://www.instagram.com/p/Cgr9NQ1qAlW

Όπως θα έχετε καταλάβει για να το πούμε απλά, ο Γιώργος Αγγελόπουλος προσπαθεί με όλους τους τρόπους να εισχωρήσει στο star system, βρήκε σύμμαχο τον παραγωγό, ο οποίος βάζει και τα περισσότερα χρήματα για την ταινία και ο Γιάννης Σμαραγδής καλείται να είναι το εκτελεστικό όργανο στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Δεν νομίζουμε όμως πως υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορέσει να το κάνει. Ο κινηματογράφος δεν γίνεται με όρους λογιστικού γραφείου.

Επίσης, δεν μπορείς να μας πείσεις Γιώργο πως είσαι ηθοποιός. Όταν με το καλό ολοκληρωθούν αυτές οι ταινίες για τις οποίες μιλάς και είσαι καλός, θα σου χρωστάμε ένα «μπράβο». Ξέρουμε ότι ονειρεύεσαι red carpet, μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ, συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα και σου ευχόμαστε ολόψυχα να τα καταφέρεις και να μην μετανιώσεις που αρνήθηκες την πρόταση για το Survivor All Star. Αλλά σε έναν σκηνοθέτη του επιπέδου του Γιάννη Σμαραγδή δεν μπορείς να κάνεις αντεπίθεση ως ίσος προς ίσον. Είναι μεγάλη η διαφορά που σας χωρίζει. Λόγω σεβασμού και εμπειρίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, κανείς δεν έχασε, από τη σιωπή.