Η Μπέττυ Μαγγίρα αποκάλυψε το σκληρό bullying που δέχθηκε στα παιδικά της χρόνια

Κατερίνα Μπούσιου
Η Μπέττυ Μαγγίρα αποκάλυψε το σκληρό bullying που δέχθηκε στα παιδικά της χρόνια

Οι μνήμες που σβήστηκαν από τα θλιβερά περιστατικά και η εξομολόγηση της Μπέττυς Μαγγίρα. Η εμπειρία που έζησαν αντίστοιχα γνωστοί ηθοποιοί και παρουσιαστές τα νεανικά τους χρόνια. . 

Τα τελευταία χρόνια, το να μιλά κανείς για τόσο λεπτά ζητήματα όπως είναι το bullying, είναι τις περισσότερες φορές, λυτρωτικό και αρκετές φορές διδακτικό για τις νεότερες γενιές. Η Μπέττυ Μαγγίρα έκανε σήμερα το πρωί από την εκπομπή της μία συγκινητική εξομολόγηση για το bullying που δέχθηκε σε μικρή ηλικία και την άμυνα που ανέπτυξε για να το ξεπεράσει. Αντίστοιχα και άλλοι, από τον καλλιτεχνικό χώρο και την τηλεόραση, έχουν μοιραστεί δημόσια αντίστοιχες εμπειρίες, είτε που αφορούν στα ευαίσθητα εκείνα παιδικά χρόνια, είτε αργότερα, όταν ξεκινούσαν την καριέρα τους.

«Με φώναζαν Αιθοπία και μου έκλειναν το ένα μου μάτι»

Η παρουσιάστρια από την εκπομπή της «Ποιος είναι Πρωινιάτικα»; μοιράστηκε με τους συνεργάτες της, την εμπειρία της. Αφορμή στάθηκε η δημόσια αποκάλυψη που έκανε αντίστοιχα, ο φωτογράφος Δημήτρης Σκουλός στην εκπομπή «After dark» του Θέμη Γεωργαντά, που μίλησε για το σκληρό bullying που δέχτηκε, μεταξύ άλλων και για το το χρώμα του δέρματός του: «Ήμουν μικρούλης, κοντούλης, με πλακώνανε και στο ξύλο. Είχα πάει τελευταία φορά που βγήκα με τη σύζυγό μου στον Ρέμο και στο διπλανό τραπέζι καθόταν ένα παλικάρι που με κυνηγούσε και με χτυπούσε στο δημοτικό. Σηκώθηκα και τον ρώτησα γιατί το κάνατε αυτό και έβαλε τα κλάματα. Μου ζήτησε συγγνώμη».

Η Μπέττυ Μαγγίρα περιέγραψε σήμερα τις δύσκολες συνθήκες που έζησε και εκείνη στα μαθητικά της χρόνια, σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία που της δημιούργησε ένα κενό: «Έχω κενό μνήμης από το bullying που δεχόμουν. Προκειμένου να προστατέψω τον εαυτό μου να μη δεχθεί αυτό το τραύμα, έσβησα, έκανα delete στον σκληρό μου δίσκο. Από την πρώτη μέχρι την Τετάρτη δημοτικού δεν θυμάμαι απολύτως τίποτε. Μου έκλειναν το ένα μάτι γιατί είχα στραβισμό. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι με φώναζαν «Αιθιοπία» γιατί ήμουν πολύ αδύνατη, αλλά και Μπετόβεν, επειδή φορούσα γυαλιά. Φαντάσου πόσο σκληρό είναι αυτό στον ψυχισμό ενός παιδιού για να τα κάνω ως άμυνα delete».

Δεν είναι όμως η μόνη, που έχει αντίστοιχα σκληρά βιώματα στα παιδικά της χρόνια. Και άλλοι celebrities, γνωστά και αγαπημένα μας πρόσωπα, αντιμετώπισαν τον ίδιο εφιάλτη.

Η Μπέττυ Μαγγίρα λύγισε όταν μίλησε για την περιπέτεια υγείας της μικρής κόρης της, Καλλινίκης

«Ήταν μία επώδυνη και τραυματική εμπειρία. Τρέμω για τα παιδιά μου»

Η Καλομοίρα είχε εξομολογηθεί πριν μερικά χρόνια, την άσχημη συμπεριφορά των συμμαθητών της, τα χρόνια του σχολείου στην Νέα Υόρκη. Ως παιδί ομογενών την είχαν αντιμετωπίσει άδικα και όχι μόνο μία φορά: «Τα άλλα παιδιά με κορόιδευαν, επειδή τραγουδούσα όλη την ώρα. Σε μία σχολική παράσταση τραγουδούσα και όλοι από κάτω γελούσαν. Κρύφτηκα κλαίγοντας στην τουαλέτα. Με αντιμετώπιζαν άσχημα όπως μιλούσα και σε ένα πάρτι γενεθλίων μου, δεν εμφανίστηκε κανείς από τους συμμαθητές μου, (είχαν συννενοηθεί μεταξύ τους) γιατί ήμουν από μεσοαστική οικογένεια και με πήγαιναν οι γονείς μου στο σχολείο με ένα παλιό αυτοκίνητο. Τρέμω στην ιδέα πως τα παιδιά μου, θα αντιμετωπίσουν στο σχολείο τους, παρόμοια περιστατικά».

https://www.instagram.com/p/CfYhTfou7wU

«Ήταν στενάχωρο και βαρύ αυτό που αντιμετώπισα»

Ο Αντίνοος Αλμπάνης είχε μοιραστεί και εκείνος μαζί μας, την δική του σκληρή εμπειρία. Ο γοητευτικός ηθοποιός, αντιμετώπιζε διαρκώς μειωτικά σχόλια για την εμφάνισή του: «Ήμουν τερατάκι στο σχολείο. Ήταν όλα τόσο «φυσιολογικά», ώστε να κοροιδεύουν το αγόρι με την ακμή και τα λίγα παραπανίσια κιλά, με εκείνη την αφέλεια που κάνει τα παιδιά - καμιά φορά και τους μεγάλους - να νομίζουν πως ένα πείραγμα δεν κοστίζει. Ήταν στενάχωρο και βαρύ».

https://www.instagram.com/p/CcilAuxrMDl

«Όταν έμεινα έγκυος το ξεπέρασα»

Bullying για την εμφάνισή της είχε δεχθεί και η Ντορέτα Παπαδημητρίου. Λόγω της ενασχόλησής της με τον αθλητισμό, τα σχόλια των συμμαθητών της, της δημιούργησαν ένα υποσυνείδητο τραύμα, το οποίο γιατρεύτηκε αρκετά χρόνια μετά: «Είχα πάντα γυμνασμένο σώμα και μυς και όταν πήγαινα σχολείο, υπήρξα κατά κάποιο τρόπο κι εγώ θύμα bullying. Οι συμμαθητές μου, έλεγαν διάφορα πράγματα αλλά...το Σαραβάκος ήταν το κυριότερο. Με έλεγαν Σαραβάκο, γιατί είχα πολύ γυμνασμένα πόδια. Κατέληξα να μην φοράω φούστε μέχρι πολύ μεγάλη. Ξεκίνησα να είμαι εντάξει, με όλο αυτό με το που έμεινα έγκυος».

https://www.instagram.com/p/CjxasdGge8g

«Με φώναζαν κεφτέ»

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος τις περισσότερες επιθέσεις (κυρίως λεκτικές) τις είχε δεχθεί όταν μικρότερος είχε κάποια παραπανίσια κιλά: «Όταν ήμουν πιτσιρικάς, με έγραφε η μάνα μου, σε διάφορες δραστηριότητες, έπαιρνα τον εξοπλισμό και ξαναπάταγα. Ήταν τραυματική εμπειρία, με κορόιδευαν τα παιδάκια, με φώναζαν «χοντρούλη» και «κεφτέ». Με κορόιδευαν επίσης γιατί είχα μαλλί αφάνα και ήμουν καλός μαθητής».

https://www.instagram.com/p/Ciz-udCo5ZA

«Δέχτηκα bullying και από μαθητές αλλά και από καθηγητές»

Η Μαντώ Γαστεράτου, μας είχε διηγηθεί την επώδυνη εμπειρία της που ήταν διπλής φύσεως. Τόσο ψυχολογική όσο και σωματική: «Δέχτηκα λεκτικό bullying και σωματική κακοποίηση. Κυρίως ψυχική, στο Γυμνάσιο. Ήμουν ένα παιδί πολυ διαφορετικό, ήμουν σαν αγοράκι. Ντυνόμουν αγορίστικα, με τα ρούχα του αδελφού μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μέρα στο σχολείο που ήμασταν μπροστά την ώρα της προσευχής και πίσω τα αγόρια. Ήρθε ένας καθηγητής και με έπιασε απο τη φαβορίτα και με έσυρε πίσω στα αγόρια. Και του φώναζα: «Κορίτσι είμαι». Δεν ήταν εμφανές πως είμαι κορίτσι. Είχα πολύ κοντά μαλλιά, ξυρισμένα και καρφάκια».

https://www.instagram.com/p/CbVo-u3LPJD