Μαρία Ηλιάκη: Το συγκινητικό μήνυμα του πεθερού της για τον Στέλιο Μανουσάκη

Μαρία Ηλιάκη: Το συγκινητικό μήνυμα του πεθερού της για τον Στέλιο Μανουσάκη

Η Μαρία Ηλιάκη επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα, μιας και ο αγαπημένος της Στέλιος Μανουσάκης άφησε την ιατρική στην Ελβετία και θα ασκήσει τη μαιευτική στην Αθήνα πια.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Μαρία Ηλιάκη εκ των συνθηκών ήταν αναγκασμένη να ζει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ελβετία, λόγω της δουλειάς του συζύγου της Στέλιου Μανουσάκη.

Μαρία και Στέλιος εξελίχθηκαν από καλοί φίλοι σε ζευγάρι και η Μαρία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης της αλλά και τους πρώτους μήνες ζωής της μικρής Κατερίνας στην Ελβετία όπου και γεννήθηκε ο καρπός του έρωτα της παρουσιάστριας με τον χειρουργό μαιευτήρα.

Η απόφασή τους όμως ήταν να μεγαλώσουν την μικρή κόρη τους Κατερίνα στην Ελλάδα και η οριστική μετακόμιση έγινε πριν από λίγες ημέρες όταν ο Στέλιος Μανουσάκης αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα και να ασκήσει την ιατρική πια στα πάτρια εδάφη.

Η επιστροφή στην Ελλάδα

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την επαγγελματική επιστροφή στην πατρίδα μου και συγκεκριμένα στην Αθήνα! Μετά από 18 χρόνια σπουδών, εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης στην Γερμανία, Σλοβακία και την Ελβετία, αυτός ο κύκλος μιας προσπάθειας γεμάτη από δυσκολίες αλλά και αξέχαστες στιγμές, έφτασε στο τέλος του», έγραψε χαρακτηριστικά ο Στέλιος.

Τέρμα τα ταξίδια στην Ελβετία για την Μαρία Ηλιάκη - Η οριστική μετακόμιση και το σχόλιο στον Στέλιο

https://www.instagram.com/p/Ck0RzZDoC3y

Αμέσως η Ηλιάκη έσπευσε να στηρίξει τον αγαπημένο της κι εκείνος να απαντήσει.

MARIA1.JPG

Το σχόλιο του μπαμπά του Στέλιου

Ο Στέλιος Μανουσάκης έχει ακολουθήσει την ιατρική καριέρα του πατέρα του Νικόλαου Μανουσάκη, ο οποίος υπήρξε μαιευτήρας γυναικολόγος στη Γερμανία αρχικά και κατόπιν τα Χανιά της Κρήτης.

Ο πεθερός της Μαρίας Ηλιάκη δήλωσε υπερήφανος για τον γιο του:

Στέλιο μου, συνάδελφε μου δύσκολα κρατώ τα δάκρυα χαράς μου, σου εύχομαι μέσα απο τα βάθη της καρδιάς μου, ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ στο δύσκολο πονημα που λέγεται «ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ - ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ», ενώ στο ξεκίνημα του μηνύματος, ο δρ Νικόλαος Μανουσάκης έγραψε:

«Ορκίζομαι στον θεό Απόλλωνα τον ιατρό κ τον θεό Ασκληπιό & την Υγεία & την Πανάκεια & επικαλούμαι την μαρτυρία όλων των θεών ότι θα επιτελεσω κατά την δύναμη & την κρίση μου τον όρκο αυτό & την συμφωνία αυτή!»
ΣΤΕΛΙΟ μου, ενα ταξίδι της Ιατρικής γνώσης κ εκπαίδευσης έφθασε με απόλυτη επιτυχία στο τελος του! Μια νέα αρχή ,ένα νέο ξεκίνημα στον ευγενή καματον της Ιατρικής προσφοράς αρχίζει! «ΩΦΕΛΕΕΙΝ ΜΗ ΒΛΑΠΤΕΙΝ «
Αρχές που κληρονομήσαμε απο τους διδάξαντες πρώτοι στον κόσμο την Ιατρική τέχνη!

manousakis2.JPG

Είμαι συγκινημένος για τον ευγενή αγώνα που έδωσες στα ξένα κ την επιστημονική καταξίωση κ την αγάπη που εισέπραξες απο τους συνεργάτες σου , άξιος πρεσβευτής της πατριδος μας!

Απο τα χρόνια της ειδικότητος σου όταν -τύχη αγαθή - χειρουργούσαμε μαζί, διέβλεπα την χειρουργική σου δεινότητα αλλά κ το ήπιον κ ταπεινόν του χαρακτήρος σου. Σκεφτόμουν βλέποντας σε το απόφθευγμα του ΣΩΚΡΑΤΗ «τους άδειους ασκούς τους φουσκώνει ο άνεμος κ τις άδειες κεφαλές η έπαρση».Έπαρση μηδέν παρά την δεξιότητα σου , παρά την γνώση σου. Είμαι συγκινημένος βλέποντας αυτή σου την φωτογραφία, αξιοπρεπής, ευγενής, σίγουρος κ με αυτοπεποίθηση, σκέφτομαι ένας ήλιος δύει αλλά ένας καλύτερος ανατέλλει. Με πολύ αγάπη ο Πατερας κ Συναδελφος σου: Dr.med NIKOLAOS .S.MANOUSAKIS».

Ο μπαμπάς του Στέλιου Μανουσάκης υπήρξε καταξιωμένος γυναικολόγος στη Γερμανία όπου ο Στέλιος έζησε τα παιδικά του χρόνια και ο μπαμπάς του έχει μια σειρά φωτογραφιών μαζί του στο Facebook.

Ο παππούς Νικόλαος, περιμένει πώς και πώς την εγγονή του Κατερίνα στα Χανιά όπου μένει και η οικογένεια Μανουσάκη έχει ένα υπέροχο ξενοδοχείο στην περιοχή.