Ξανά στο προσκήνιο η υπόθεση Rust – Η νέα μήνυση του Alec Baldwin και οι κατηγορούμενοι

Ξανά στο προσκήνιο η υπόθεση Rust – Η νέα μήνυση του Alec Baldwin και οι κατηγορούμενοι

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File

4 άτομα της παραγωγής κατηγορεί τώρα ο Alec Baldwin, ο οποίος κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρει στοιχεία και να «καθαρίσει» το όνομά του.

Στις 22 Οκτωβρίου του 2021 έκανε τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι ο ηθοποιός Alec Baldwin σκότωσε κατά λάθος, στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust, τη διευθύντρια φωτογραφίας Halyna Hutchins. Αμέσως, όλοι ξεκίνησαν να αναζητούν το πρόσωπο που έδωσε στον Baldwin το γεμάτο σφαίρες όπλο με τον έναν να τα «ρίχνει» στον άλλον.

Η υπεύθυνη όπλων κατηγόρησε την παραγωγή για ελλιπή μέτρα προστασίας, ενώ είχε διαρρεύσει ότι η ίδια εμπλεκόταν και σε άλλο δυστύχημα. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Alec Baldwin προχώρησε σε ακόμη μία μήνυση και συγκεκριμένα μήνυσε την υπεύθυνη όπλων και μέλη της παραγωγής του Rust για αμέλεια, αφού του παρέδωσαν ένα γεμάτο σφαίρες όπλο στο πλατό, με αποτέλεσμα τον θάνατο της 42χρονης διευθύντριας φωτογραφίας, Halyna Hutchins.

Η υπεύθυνη για τα όπλα του Rust εμπλέκεται και σε άλλο δυστύχημα – Όλες οι πληροφορίες

Οι νέες μηνύσεις του Alec Baldwin για να «καθαρίσει» το όνομά του

Ο 64χρονος ηθοποιός κατέθεσε μήνυση εναντίον 4 μελών της παραγωγής της ταινίας Rust- των Hannah Gutierrez-Reed, Dave Halls, Sarah Zachry και Seth Kenney - επειδή δεν τήρησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλατό.

«Αυτή η τραγωδία συνέβη, επειδή οι σφαίρες τοποθετήθηκαν στο όπλο, το οποίο παραδόθηκε στο σετ», αναφέρει στη δικογραφία ο δικηγόρος του Alec Baldwin, Luke Nikas, σύμφωνα με την PageSix. Και συνεχίζει: «Η Gutierrez-Reed δεν κατάφερε να ελέγξει προσεκτικά τις σφαίρες ή το όπλο, ο Halls δεν έλεγξε προσεκτικά το όπλο και ανακοίνωσε ότι είναι ασφαλές πριν το δώσει στον Baldwin, ενώ ο Zachry δεν αποκάλυψε ότι η Gutierrez-Reed είχε ενεργήσει απερίσκεπτα στο σετ με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των γύρω της».

Ο δικηγόρος, όπως αποκαλύπτει η PageSix, ανέφερε ότι ο 64χρονος ηθοποιός επιδιώκει να «καθαρίσει» το όνομά του και να θεωρήσει τους κατηγορούμενους «υπεύθυνους για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους».

Σύμφωνα με τους New York Times, στη μήνυσή του ο Baldwin κατηγορεί τον Kenney - που προμηθεύτηκε όλα τα όπλα της ταινίας- ότι αποθήκευσε «τυχαία» τα πυρομαχικά. Κάνει λόγο, επίσης, για μια αναφορά του F.B.I που λέει ότι ο Zachry και η Gutierrez-Reed, ο ειδικός των prop guns και η προμηθευτής όπλων, δεν κατέγραψαν όλες τις αληθινές σφαίρες στο σετ.

Το χρονικό του τραγικού συμβάντος

Σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών, η Halyna Hutchins, αλλά και ο σκηνοθέτης Joel Souza, ο οποίος τελικά σώθηκε, πυροβολήθηκαν από τον Baldwin κατά τη διάρκεια πρόβας λίγο πριν ξεκινήσει το γύρισμα.

Το όπλο που κρατούσε στα χέρια του ο 64χρονος ηθοποιός εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα βρήκε την άτυχη διευθύντρια φωτογραφίας, παρά το γεγονός πως του είχαν πει ότι είναι άδειο. Η σφαίρα βρήκε τη Hutchins στο στήθος πριν χτυπήσει τον σκηνοθέτη Joel Souza στην κλείδα.