Από το Zazzium στο Άγιο Όρος: 7 φορές που ο Κώστας Αποστολάκης μίλησε για την πίστη του στο Θεό

Από το Zazzium στο Άγιο Όρος: 7 φορές που ο Κώστας Αποστολάκης μίλησε για την πίστη του στο Θεό
NDP

Από τις icon ατάκες των ρόλων του και τις διαφημίσεις, στις μαντινάδες και το νούμερο ένα στέκι στο κέντρο της Αθήνας, 20 σχεδόν χρόνια μιας ζωής που άλλαξε σημαντικά. 

Από το Ηράκλειο στην Αθήνα και στη Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου και από το Zazzium στο κέντρο της Αθήνας στο Πινόκιο -λίγο πιο δίπλα- σε τεράστιες επιτυχίες σε θέατρο, σινεμά, τηλεόραση. Μια ζωή γεμάτη για τον Κρητικό ατακαδόρο με τις μαντινάδες και τις αφοπλιστικές συνεντεύξεις που έδινε πάντα έχοντας ως γνώμονα την ειλικρίνεια. 35 χρόνια στη δουλειά πρωί-βράδυ για τον Κώστα Αποστολάκη με τα 20 από αυτά να είναι γεμάτα από επιτυχίες αλλά και προσωπικές ανησυχίες. Σε αυτά τα χρόνια, και σε συζητήσεις στα τραπέζια με σχέδιο από Klimt, δεν άλλαξαν απλώς τα τα πράγματα για τον ταλαντούχο ηθοποιό, για την ακρίβεια άλλαξε όλη η ζωή του. Δεν είναι ότι έγινε μπαμπάς, έτσι κι αλλιώς είναι άνθρωπος που πιστεύει ότι τα παιδιά δεν μάς ανήκουν, είναι ότι απομυθοποίησε τα πάντα και κυρίως κάτι που του ανήκει αυτή τη φορά: τον εαυτό του.

Ο Κώστας Αποστολάκης, με αφορμή τη συμμετοχή του στη σειρά «Γλυκάνισος», παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Εμείς» και στον Γιώργο Οικονομάκη και μίλησε για το «Εγώ» του, αλλά σε αντίθεση με τα παλιά τα χρόνια, το «Εγώ» του αφορά το «Εμείς».

Ευφυής, ετοιμόλογος και αφοπλιστικά ειλικρινής, σε σημείο της κουβέντας εξήγησε γιατί είδε τα πράγματα «αλλιώς»: «35 χρόνια προσπαθούσα να φτιάξω κάτι μόνος μου και δεν έφτιαξα τίποτα. Τα "εγώ" μου δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν. Πίστευα στα ταρώ, στη χαρτομαντεία, στην τύχη, στα όνειρα, στα φαντάσματα αλλά όχι στον Θεό. Πώς γίνεται να υπάρχουν όλα τα μεταφυσικά εκτός από τον Θεό;».

«Έχεις νιώσει να σου σπάνε τη σπονδυλική σου στήλη; Εγώ το ένιωσα από μπροστά χωρίς να κάνω τίποτα. Ήταν ένα φως. Κι από ‘κείνη την ώρα ένιωθα μία ευτυχία χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Κουράστηκε η ψυχή μου να ζει με ψέματα, με την αλήθεια ήμουν στα μαχαίρια».

Ο -για τους φίλους του- Αποστολάκης, αναφέρθηκε και στις έξεις του παρελθόντος οι οποίες και τον έφεραν στο «εδώ» του. «Έχω κλάψει πάρα πολύ, με προβληματίζει η ύπαρξή μου, τι ήρθα να κάνω; Πριν τα πάθη μου ήταν το ποτό και το να παίζω στο θέατρο», είπε ο ηθοποιός, ενώ κατέληξε: «Είμαι ο χειρότερος απ’ όλους γιατί σκέφτομαι πρώτα τον εαυτό μου, είμαι παρτακιστής, εγωιστής και περήφανος, ακόμα και τώρα. Παλιά νόμιζα ότι ήμουν και καλός άνθρωπος».

«Πιστεύω πολύ στην άλλη ζωή»

Για τις αξίες της ζωής, τον Θεό, και την «επόμενη ζωή» μίλησε πριν από λίγες ημέρες ο 53χρονος ηθοποιός στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου «Γεια σου» στον ΣΚΑΪ.

«Δεν θα ήθελα να πεθάνω χωρίς να αγαπήσω. Επειδή πιστεύω στην άλλη ζωή πάρα πολύ, αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Κώστας Αποστολάκης και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι όποιος δεν αγαπήσει δεν θα πάρει βραβείο στην επόμενη ζωή γιατί εδώ περνάμε εξετάσεις. Είσαι φτιαγμένος μέσα σε δύο φυλακές που είναι δοσμένες με πολλή αγάπη. Η μία είναι το κορμί σου και η άλλη είναι η γη».

Σε ερώτηση σχετικά με τον Θεό είπε: «Είναι πολύ προσωπικό θέμα η πίστη. Ο Χριστός δεν ανακαλύπτεται, αποκαλύπτεται. Δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε αμαρτίες. Τις εντολές τις ξέρουμε αλλά δεν πρόκειται να τις τηρήσουμε. Εγώ προσπαθώ να συγχωρεθώ και να ελεηθώ. Προτεραιότητά μου είναι να ζητήσω συγγνώμη από ανθρώπους που έβλαψα και ζημίωσα. Και μετά να ζητήσω συγγνώμη και από ψηλά».
Επανέλαβε ότι έχει επισκεφθεί το Άγιο Όρος και πρόσφατα με φίλους του: «Εκεί πας για προσωπικούς λόγους. Εκεί ησυχάζεις. Ευλογηθήκαμε και γυρίσαμε».

Για την «επόμενη ζωή» την οποία πιστεύει είπε: «Καταρχάς υπάρχει σίγουρα άλλη ζωή, αλλιώς όποιος δεν πιστεύει στην άλλη δεν πιστεύει ούτε και σε αυτήν. Νομίζω ότι ζεις σαν να βλέπεις τον εαυτό σου σε καθρέφτη, ζεις σαν βλέπεις μια οπτασία και δεν είναι πραγματικά τα γεγονότα. Γιατί οτιδήποτε περάσει, από την στιγμή που τώρα το ζούμε αυτό, στο μυαλό μας θα το έχουμε. Όλα αναιρούνται. Όλα σε αυτή την γη μπορείς να τα αναιρέσεις όταν περάσουν, υπαρκτά είναι μόνο στο παρόν. Τα βιώματα δημιουργούν τις αναμνήσεις. Όταν κάτι είναι βίωμα έγινε στον παρόντα χρόνο. Και μετά στον μέλλοντα χρόνο το παίρνεις εσύ σαν βίωμα και έχεις την ανάμνηση του είτε καλή είτε κακή».

Πώς άλλαξε τη ζωή του και στράφηκε στο Θεό

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό μας» το πρωί της Πέμπτης (29/9) και μεταξύ άλλων μίλησε για το θαύμα που έζησε.

«Ένα θαύμα έζησα και ήρθε σε 30 δευτερόλεπτα. Δεν είχα μεταφυσικό ταλέντο, ούτε να έβλεπα όνειρα, ούτε να ήμουν προφήτης, ούτε να είχα ένστικτα. Τίποτα. Απλώς το ζήτησα και μου ήρθε. Ζήτησα να αλλάξω ζωή, γιατί πραγματικά κουράστηκε η ψυχή μου. Και όλοι οι άνθρωποι όταν κουραστεί η ψυχή τους θα ζητήσουν βοήθεια. Ο εγωισμός δεν έχει κανένα δρόμο, κανένα τελείωμα».

«Φέτος πήγα τέσσερις φορές στο Άγιο Όρος»

Τον Σεπτέμβριο, ο Κώστας Αποστολάκης παραχώρησε μία συνέντευξη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και αναφέρθηκε σε άγνωστες πτυχές της ζωής του.

«Θα ήθελα να εξαλειφθεί η φιλαυτία μου, ο εγωισμός μου, η υπερηφάνεια μου και η κομπορρημοσύνη μου», ενώ αποκάλυψε πως φέτος επισκέφτηκε το Άγιο Όρος, τέσσερις φορές: «Αισθάνομαι σαν το παιδί που πηγαίνει σχολείο».

«Στον νεότερο εαυτό μου θα έλεγα: Αν είχες τη σύνεση να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να αδικείσαι θα ήσουν κοντά στην ευτυχία. Αναγνωρίζω τεράστια λάθη στο παρελθόν μου, στην οικογένειά μου, στους φίλους μου».

«Όταν μπήκε στη ζωή μου ο Ιησούς Χριστός, κατάλαβα ποσό ατελής είμαι.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Κώστας Αποστολάκης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα» για τη ζωή του, την πίστη του στο Θεό, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και την κόρη του.

«Ήμουν 30 χρόνια ανταγωνιστικός, έχασα όλα μου τα χρόνια να είμαι έτσι. Έχω πει πάρα πολλές φορές συγγνώμη, αλλά έχουν μείνει χιλιάδες να πω, το καλύτερο είναι δια ζώσης και όχι μέσω μηνύματος».

«Όταν μπήκε στη ζωή μου ο Ιησούς Χριστός, κατάλαβα ποσό ατελής είμαι. Είπα ότι δεν θέλω να κάνω τη ζωή που κάνω, γονάτισα και παρακάλεσα τον Χριστό να έρθει. Βίωσα πάρα πολλές φορές οικονομικές δυσκολίες και με διαφορετικό τρόπο. Στο θέατρο έχω δουλέψει πάρα πολλές φορές δωρεάν στις αρχές της καριέρας μου. Λίγοι ηθοποιοί στην Ελλάδα ζουν τις οικογένειες τους από το θέατρο».

Τέλος, στη συνέντευξη μίλησε και για την κόρη του, αλλά και το γιατί δεν προχώρησε μέχρι τώρα σε ένα δεύτερο γάμο: «Η κόρη μου είναι 10 ετών, δε θέλει να γίνει ηθοποιός αλλά θαυμάζει με τον τρόπο της, το χαίρεται, δεν το λέει από μόνη της στο σχολείο για εμένα», είπε χαρακτηριστική ενώ εξήγησε ότι: «Επειδή δε συνεχίστηκε ο γάμος μου, με εμπόδισε να κάνω έναν άλλο. Η συνταγή είναι να κατακτήσει το ζευγάρι την αδικία, οποίος θέλει να έχει δίκιο θα είναι μόνος».

Η εξομολόγηση για την πίστη του στο Θεό και η σχέση του με την κόρη του

Στην παρέα του «Χαμογέλα και Πάλι» βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (9/4) ο Κώστας Αποστολάκης.

Αναφορικά με τις επισκέψεις του στο Άγιο Όρος είχε πει: «Εκεί πας για προσωπικούς λόγους. Εκεί ησυχάζεις. Ευλογηθήκαμε και γυρίσαμε. Προτεραιότητά μου είναι να ζητήσω συγγνώμη από ανθρώπους που έβλαψα και ζημίωσα. και μετά να ζητήσω συγγνώμη και από ψηλά».

Σχετικό με το θέμα της πίστης δήλωσε: «Είναι πολύ προσωπικό θέμα η πίστη. Ο Χριστός δεν ανακαλύπτεται, αποκαλύπτεται. Εγώ προσπαθώ να συγχωρεθώ και να ελεηθώ. Δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε αμαρτίες. Τις εντολές τις ξέρουμε αλλά δεν πρόκειται να τις τηρήσουμε».

«Η ζωή μου ήταν κουραστική αλλά εγώ νόμιζα ότι ήταν διασκεδαστική. Τώρα νιώθω ευλογημένος. Ήμουν εγωιστής και περήφανος πριν. Ήθελα να εξυπηρετώ τον εαυτό μου. Οι άλλοι ήταν προϊόντα για μένα. Το θέμα είναι να τα έχεις καλά με όσους σε αντιπαθούν και όχι με όσους σε συμπαθούν. Όταν προσευχηθείς σου εμφανίζονται όλα διαφορετικά και γίνονται αποκαλύψεις. Και εγώ πίστευα ότι μπορώ να τα κάνω όλα μόνος μου. Μετά γλύκαναν όλα μέσα μου και ξεκίνησα να σκέφτομαι τους άλλους πρώτα και μετά τον εαυτό μου».

Ένιωσα θλίψη από τον προηγούμενο τρόπο ζωής μου

Τον Μάρτιο του 2022, ο Κώστας Αποστολάκης βρέθηκε στο Πρωινό και αναφέρθηκε στη μεγάλη αλλαγή που έχει κάνει στη ζωή του, τα τελευταία δύο χρόνια. «Νηστεύω. Έχω αλλάξει τρόπο ζωής τα τελευταία δύο χρόνια. Ο προηγούμενος τρόπος ζωής είχε κουράσει την ψυχή μου, με βοήθησε η πανδημία. Ήρθα πιο κοντά στη θρησκεία. Έζησα ένα πραγματικό γεγονός στον ξύπνιο μου. Πρέπει να πιστέψεις πάρα πολύ χωρίς αμφιβολίες. Η αμφιβολία σε γυρίζει στον υλισμό. Έχω κάνει πράγματα αξιόποινα στη ζωή μου. Έχω ζητήσει συγγνώμη. Και γυναίκες έχω εκμεταλλευτεί, και φιλίες μου, και εργοδότες μου, και συναδέλφους μου. Βία να πλακωθούμε στο ξύλο με άντρες, ναι, έχω ζήσει. Με γυναίκες όχι».

«Η σχέση μας με το παιδί μου και την Αμέλια είναι καλύτερα από ποτέ. Με την Αμέλια η σχέση μας δεν ήταν πολύ καλή, από δική μου υπαιτιότητα», είπε για τη μητέρα του παιδιού του και αποκάλυψε τι ακριβώς συνέβη και πήρε την απόφαση να αλλάξει: «Γονάτισα 20 λεπτά και προσευχόμουν με κλάματα, έγινε ένα κρακ μέσα μου και από εκείνη τη μέρα μέχρι τώρα που σας μιλάω είμαι τελείως άλλος άνθρωπος».

Λίγα λόγια για τον ηθοποιό που δεν έχει υποκύψει στον πειρασμό τον social media

Ο Κώστας Αποστολάκης gεννήθηκε το 1969 στη Κρήτη όπου και μεγάλωσε. Τελειώνοντας το σχολείο εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου.

Καριέρα

Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο από τη τηλεταινία Φανή στην ΕΤ1. Ακολούθησαν οι συμμετοχές στις σειρές Μάμα Μία (1991), Κλειστά Παράθυρα (1992-1993), Πάθος (1993), Το δις εξαμαρτείν (1995) κ.ά.. Τη δεκαετία 2000-2010 έλαβε μέρος σε κάποιες από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης μεταξύ των οποίων Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς, Βότκα Πορτοκάλι, Η Λίμνη των στεναγμών, Έρωτας με επιδότηση ΟΓΑ, Δι$ Μαδιάμ. Τις σεζόν 2009-2012 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην καθημερινή σειρά Η Ζωή της Άλλης. Το 2015 πρωταγωνίστησε στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη Εθνική Ελλάδος ενώ τη σεζόν 2015-2016 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κωμική σειρά Μάλιστα, Σεφ!.

Προσωπική ζωή

Από το 2012 μέχρι το 2014 ήταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Αμέλια Αναστασάκη, με την οποία απέκτησε μια κόρη, την Ιουλία-Αγάπη (γενν. 27 Σεπτεμβρίου 2012).