Μαριάννα Τουμασάτου: «Υπάρχει ακόμη σεξισμός αλλά οι γυναίκες δεν είμαστε πια προς χρήσιν»

Κατερίνα Μπούσιου
Μαριάννα Τουμασάτου: «Υπάρχει ακόμη σεξισμός αλλά οι γυναίκες δεν είμαστε πια προς χρήσιν»

Η ηθοποιός μιλάει στο Queen.gr για τη θέση της γυναίκας σήμερα σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο. Για τον ρατσισμό, τον σεξισμό, για τις ευκαιρίες και τους δύσκολους ρόλους, αλλά και τις νέες γενιές που δεν πρέπει να μεγαλώσουν με το στίγμα του φόβου. 

Ο χρόνος κυλάει γρήγορα και η Μαριάννα Τουμασάτου, μετρά ήδη 31 χρόνια στην τηλεόραση και το θέατρο με μεγάλη επιτυχία. Διαθέτει όμως ακόμη την ίδια χαρά και την ίδια διάθεση να δημιουργεί και να εξελίσσεται. Δεν έπαψε, επίσης, ποτέ να είναι ειλικρινής σε αυτά που σκέφτεται, να μην ωραιοποιεί καταστάσεις και πάντα ο λόγος της να στέκεται στην ουσία των πραγμάτων. Να μας προβληματίζει αλλά και να μας εμπνέει.

Στην συνέντευξή μας στο Queen.gr το κεντρικό μας θέμα, εκτός από τη δική της πορεία στην τέχνη, για την οποία αισθάνεται πλήρης, είναι οι γυναίκες. Και όσα δεν έχουν αλλάξει με την πάροδο των χρόνων, τα στερεότυπα, ο υπαρκτός ακόμη ρατσισμός και σεξισμός, οι δυσκολίες και οι πολλαπλοί ρόλοι που καλείται η σύγχρονη γυναίκα να αντιμετωπίσει.

Γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά: «Επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι στις ευκαιρίες που έχουν οι γυναίκες. Προς τα «πίσω» πηγαίνουμε. Βιτρίνες φτιάχνουμε, η καθημερινότητα δεν έχει αλλάξει. Και το βλέπουμε με τις γυναικοκτονίες, με τους βιασμούς, τις κακοποιητικές συμπεριφορές».

https://www.instagram.com/p/CUC6tQto-Cd

Η Μαριάννα Τουμασάτου μιλάει για την 11χρονη κόρη της, Χρυσηίδα και για την προσπάθεια που κάνει ως μαμά να την ενημερώνει για όσα καλείται να αντιμετωπίσει μεγαλώνοντας, δίχως ωστόσο να την φοβίζει, αλλά και για τον ρόλο της στη σειρά «Ποιος Παπαδόπουλος»; και τη φετινή της παράσταση στο θέατρο «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι», η οποία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Λένας Μαντά.

Η ηθοποιός όμως δίνει την αλληλεγγύη της και σε μία άλλη μαμά, την Κατερίνα Στικούδη. Η οποία όπως θα θυμάσαι, αντέδρασε πρόσφατα σε μία ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν αισθάνεται τύψεις που αφήνει τον μικρό της γιο Βύρωνα για κάποιες ώρες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Και εκεί η άποψή της είναι ξεκάθαρη: έναν άνδρα δεν θα τον ρωτούσαν ποτέ κάτι τέτοιο και αυτό από μόνο του είναι αναχρονιστικό σεξιστικό. Για όλες τις μαμάδες που αντιμετωπίζουν την ίδια άδικη κριτική, είτε είναι επώνυμες, είτε όχι, η Μαριάννα γίνεται η φωνή τους και απαντάει γι'αυτές. Γίνεται η φωνή όλων μας, όπως θα δεις ξεκάθαρα στο παρακάτω video...