Έλαβε τέλος η περιπέτεια του Στέφανου Ξενάκη – Η επιστροφή στο Instagram και το μήνυμά του

Έλαβε τέλος η περιπέτεια του Στέφανου Ξενάκη – Η επιστροφή στο Instagram και το μήνυμά του

Ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης έκανε comeback στο Instagram μετά από σχεδόν 13 μέρες απουσίας λόγω χακαρίσματος. 3 ακόμα celebrities που έχουν βρεθεί στη θέση του και έχουν πέσει θύματα hackers.

Το χακάρισμα στα social media, δυστυχώς, είναι συχνό φαινόμενο της σύγχρονης εποχής. Άγνωστοι επεμβαίνουν στα προσωπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανθρώπων με σκοπό να αποκομίσουν κάποιο κέρδος παραπλανώντας συγχρόνως τους followers του εκάστοτε χρήστη. Σε αυτήν τη θέση βρέθηκε πριν λίγες μέρες και ο γνωστός συγγραφέας, Στέφανος Ξενάκης, ο οποίος έκανε το τελευταίο του post στις 21 Νοεμβρίου και από τότε χάθηκε από τα social media.

Όχι, όμως, επειδή ο ίδιος δεν ήθελε να είναι ενεργός, αλλά διότι τρίτοι τού χάκαραν τον λογαριασμό με αποτέλεσμα να μπει σε μπελάδες. Και μετά από 13 μέρες – επιτέλους- τον ανέκτησε, αλλά έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά του, όπως ο ίδιος παραδέχεται.

Ένα βίντεο του Θανάση Ευθυμιάδη βρήκε στήριξη από τον Στέφανο Ξενάκη ως τη Μαίρη Συνατσάκη

Το μήνυμα του Στέφανου Ξενάκη μετά το χακάρισμα στο Instagram του

Μία φωτογραφία από τη σημερινή του ομιλία στην Πάτρα ανέβασε ο Στέφανος Ξενάκης ανακοινώνοντας ότι ανέκτησε τον λογαριασμό του στο Instagram. Ο συγγραφέας έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της ανάρτησής του: «Ναι, το πήρα πίσω αλλά ας μη βιαστούμε γιατί είδαν πολλά τα μάτια μου τις τελευταίες 10 μέρες. Μην στέλνετε ακόμη ιδιωτικά μηνύματα. Πάτρα απόψε θα γίνει της π… έχω πολλά κέφια μαντέψτε γιατί…».

https://www.instagram.com/p/ClxnP8doMo8

Οι followers του αμέσως σχολίασαν δείχνοντας τη χαρά τους για την επιστροφή του Στέφανου στο Instagram. «Επιτέλους», «Μας έλειψες αφού!!!😍», «Όντως?????🙏🙏 αμήν!!!» ήταν μόνο μερικά από τα σχόλια που έκαναν οι fans του.

Πριν λίγη ώρα ακολούθησε κι άλλο μήνυμα του Στέφανου Ξενάκη- κάτω από φωτογραφία με περσική παροιμία- το οποίο έλεγε: «ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ενεργοποιήστε το 2fa και πάρτε φωτό απο τα 8ψήφια backup codes. Εκεί την πάτησα εγώ. Ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα. Εύχομαι όλα να πάνε καλά για όλους».

https://www.instagram.com/p/Clx50dKIBy3

Η Δέσποινα Καμπούρη, η Ιωάννα Μαλέσκου και η Μαρία Κορινθίου «έχασαν» το Instagram τους στο παρελθόν

Τον Μάρτιο του 2018 η Δέσποινα Καμπούρη έπεσε θύμα hackers στο Instagram από Τούρκους, οι οποίοι ανέβαζαν προσβλητικό περιεχόμενο για τον ελληνικό λαό στο προφίλ της.

kampouri_hakarisma.jpg

«Ήταν μια πολύ κακή στιγμή. Άτυχη. Θα μπορούσε να συμβεί σε πολύ κόσμο. Εμένα με πιάσανε στον ύπνο. Με σόκαρε το θέμα όπως εξελίχτηκε και οι διαστάσεις που πήρε. Ο σκοπός του ήταν οποιοσδήποτε λογαριασμός που ανήκει σε Έλληνα celebrity, σε Έλληνα που έχει έναν μεγάλο αριθμό followers, ώστε να μεταφέρουν τα δικά τους μηνύματα σε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Κι άρχισαν να ανεβάζουν ένα προσβλητικό περιεχόμενο για εμάς τους Έλληνες…», είχε δηλώσει τότε η δημοσιογράφος στην εκπομπή Happy Day.

Τον Αύγουστο του 2022 η Ιωάννα Μαλέσκου, επίσης, έπεσε θύμα hackers στο Instagram και με ανακοίνωσή της στο Facebook ενημέρωσε τους fans της. «Aπό χθες, δεν έχω πρόσβαση στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram. Παρακαλώ μη δώσετε σημασία σε ό,τι κι αν σας σταλεί εκ μέρους μου. Σίγουρα δεν είμαι εγώ! Δεν πίστευα ότι θα βιώσω κάτι τέτοιο, όπως επίσης δεν πίστευα πόσοι άνθρωποι πέφτουν θύματα εξαπάτησης, υποκλοπής και λοιπών διαδικτυακών σκοτεινών ενεργειών. Έχω στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή την ομάδα του CSI Institute και τον Μανώλη Σφακιανάκη, σοβαρούς και έμπειρους επαγγελματίες, αρμόδιους σε τόσο ευαίσθητα θέματα. Με εκτίμηση», έγραψε η παρουσιάστρια.

maleskou.jpg

Ευτυχώς, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και η Ιωάννα Μαλέσκου απέκτησε ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό της μετά το χακάρισμά της.

Και η Μαρία Κορινθίου ήταν από τις celebrities που για λίγο έχασε το Instagram account της. Το χακάρισμα συνέβη τον Ιανουάριο του 2021 με την ηθοποιό να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Μου έχουν πειράξει τον λογαριασμό λογισμικά. Απώτερος σκοπός τους είναι να κατεβάσει το ίδιο το Instagram τον λογαριασμό μου. Κάποια στιγμή έχασα πάρα πολλούς followers, δηλαδή 4.000 μέσα σε 4 μέρες. Μου στέλνανε μηνύματα φίλοι πως δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μου και να μου κάνουν like».