Η ιστορία του Στέφανου Ξενάκη θα σε εμπνεύσει να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό σήμερα κιόλας

Πατούλια Κατερίνα
Η ιστορία του Στέφανου Ξενάκη θα σε εμπνεύσει να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό σήμερα κιόλας

«Δοκιμάστε καινούργια πράγματα. Δοκιμάστε νέους δρόμους. Δοκιμάστε νέες πεποιθήσεις. Η ζωή είναι μπροστά. Όχι πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης.

O συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης αποφάσισε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς τους φίλους μια ιστορία που έλαβε χώρα πριν από πέντε μήνες και του άλλαξε τη νοοτροπία για όσα γνωρίζει, όσα νομίζει πως γνωρίζει και όσα πρέπει να δοκιμάσει ξανά για να βρει νέους δρόμους.

Όπως εξήγησε ο συγγραφέας όλα ξεκίνησαν όταν ένα πρωινό, η κόρη του, του ζήτησε να ακολουθήσουν μια διαφορετική διαδρομή προς το σχολείο, το οποίο απείχε από το σπίτι στο οποίο η μικρή ζει με τη μαμά της 45 λεπτά.

Η διαδρομή που έκανε λάθος 15 χρόνια

Ο Ξενάκης εξήγησε πως κάνοντας τη διαδρομή αυτή επί σειρά ετών, θεωρούσε πως δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρχει πιο σύντομη διαδρομή αλλά τελικά διαψεύστηκε, μιας και υπήρξε δρόμος για να φτάσουν στο σχολείο σε μόλις 35 λεπτά.


https://www.instagram.com/p/CcCjdHbDBtF

Κάνε τη μαγική ερώτηση: «Γιατί όχι»;

«Διαπίστωσα πως επί 15 – 20 χρόνια έκανα λάθος διαδρομή ή τουλάχιστον δεν έκανα την πιο σύντομη. Άρχισα να σκέφτομαι για πόσα πράγματα θεωρούμε πως είμαστε σίγουροι. Πεποιθήσεις για τη ζωή, ιδέες για εμάς ή άλλους, διαδρομές συμβολικές ή πραγματικές και πόσο σημαντικό είναι τελικά να δοκιμάζουμε νέα πράγματα», τόνισε ο Στέφανος και έδωσε την εξής συμβουλή για όλους εμάς:

«Κάθε φορά που είστε σίγουροι για κάτι και θεωρείτε πως το έχετε, κάντε challenge με τον εαυτό σας και δοκιμάστε κάτι καινούργιο. Είναι η περίφημη ερώτηση, γιατί όχι. Το πρόβλημα ξεκινά σε αυτά που είμαι βέβαια πως ξέρω κι εκεί την πατάω. Είναι σημαντικό να ξέρω ότι δεν ξέρω, δοκιμάστε καινούργια πράγματα. Πήγαινα είκοσι χρόνια σε μια διαδρομή με τον λάθος τρόπο και μην ξεχνάμε πως πριν χιλιάδες χρόνια νομίζαμε πως η γη είναι επίπεδη και πριν εκατοντάδες πως δεν κινείται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτιές Ελλάδα: Ο Στέφανος Ξενάκης είπε τη μεγαλύτερη αλήθεια για τις ποινές των εμπρηστών (photo)