«Πρόλαβα και του τα είπα όλα» Η Δώρα Τσαμπάζη μιλά για πρώτη φορά για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Κατερίνα Μπούσιου
«Πρόλαβα και του τα είπα όλα» Η Δώρα Τσαμπάζη μιλά για πρώτη φορά για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Η συνέντευξη της συζύγου του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη στην εκπομπή Mega Stories αποκαλύπτει τους τελευταίους του μήνες στην ζωή και την δύσκολη μάχη του με τον καρκίνο. 

Ακριβώς δύο μήνες συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που έγινε γνωστός με την δική του επιστολή προς εμάς, που αναρτήθηκε στην σελίδα του στο Facebook και μας είχε συγκλονίσει. Για το πως γράφτηκε αυτή η επιστολή αλλά και για όσα της είπε πριν φύγει από τη ζωή, μιλά για πρώτη φορά η σύζυγός του Δώρα Τσαμπάζη στην εκπομπή Mega Stories και την Δώρα Αναγνωστοπούλου. Guest εμφάνιση κάνουν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Μαρία Μπεκατώρου, οι οποίοι και τον γνώριζαν προσωπικά.

https://www.instagram.com/p/CkjHvkFLdtf

Η εξομολόγηση για τον μεγάλο αγώνα του Αλέξανδρου

Κανένα μετάλλιο, καμία στέρηση για να γίνει Ολυμπιονίκης, κανένας άλλος αγώνας του στο Τάε Κβο Ντο, δεν μπορεί να συγκριθεί με τον αγώνα που έκανε τον τελευταίο χρόνο ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης για να κρατηθεί στη ζωή. Το σπάνιο καρκίνωμα ΝUT από το οποίο έπασχε δεν άφηνε πολλές ελπίδες, αλλά εκείνος το πάλεψε. Με θάρρος, με δύναμη και αξιοπρέπεια.

https://www.instagram.com/p/CjvnFJZLd8U

Για όλο αυτό τον δύσκολο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αγώνα, μιλά για πρώτη φορά η σύζυγός του Δώρα Τσαμπάζη, την ερχόμενη Δευτέρα 19/12 δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στην εκπομπή «Mega stories» και στην Δώρα Αναγνωστοπούλου. Η δημοσιογράφος κάνει μία μικρή αναδρομή στην γνωριμία τους πριν από 12 χρόνια, στον δεκαετή γάμο τους και στην απόκτηση των δύο τους παιδιών, της Ελεάνας και του Γιώργου.

https://www.instagram.com/p/Cl9NyBwoc4K

Για το πώς ήταν ως πατέρας και ως σύζυγος ο Αλέξανδρος, αλλά και για το πως αντέδρασε την πρώτη φορά που ο γιατρός του ανακοίνωσε την ασθένειά του.

https://www.instagram.com/p/CkjHvkFLdtf

Η Δώρα όμως μας αποκαλύπτει και το πότε πήρε την απόφαση ο Αλέξανδρος να γράψει την συγκλονιστική του επιστολή προς όλους μας, την οποία η ίδια ανήρτησε στο προφίλ του στο Facebook για να ανακοινώσει τον θάνατό του. Εκείνη άλλωστε όφειλε να τιμήσει στην συνέχεια την επιθυμία του για να δημοσιοποιηθεί.

40 ημέρες χωρίς τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: Το συγκινητικό story της συζύγου του Δώρας

https://www.instagram.com/p/CjrmW4ZI7fN

Τα λόγια του μας είχαν συγκλονίσει. Και είχαν επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά, γιατί αυτός ο αθλητής και αυτός ο άνθρωπος αποτέλεσε και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση. Όχι μόνο με τα λόγια του, αλλά και με τις πράξεις του. Σε εκείνο το κείμενο είχε αναφερθεί και στην οικογένειά του, σε εκείνη και τα παιδιά τους:

«Είχα την τύχη να με αγαπήσει η πιο υπέροχη γυναίκα του κόσμου, το δώρο μου από τον Θεό, όπως είναι και το όνομά της, και να αποκτήσουμε μια πανέμορφη οικογένεια. Έτσι και σε αυτή την ατυχία που με βρήκε, είπα ευχαριστώ, που αν αυτό ήταν γραφτό να έρθει στην οικογένειά μου, δεν βρήκε εκείνη ή τα παιδιά μου. Εγώ έπρεπε να το ανέβω αυτό το βουνό, έχω έπρεπε να σηκώσω αυτό το βάρος. Όχι εκείνοι».

Η Δώρα προσπαθεί να εκτελέσει αυτό το διάστημα κάθε επιθυμία του. Με την δημοπράτηση των μεταλλίων του αλλά και άλλων αντικειμένων όπως οι Ολυμπιακές δάδες του, για να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, για τα παιδιά. Αυτή είναι πλέον η αποστολή της, σύμφωνα με τις δικές του οδηγίες. Στις στιγμές πριν το τέλος, όπως λέει η ίδια, πρόλαβε να τα πουν όλα.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αλλά και η Μαρία Μπεκατώρου μιλούν για τον Αλέξανδρο, για τον μεγάλο αθλητή αλλά και τον σπουδαίο άνθρωπο που είχα την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά.