Η Μαρία Καβογιάννη έπαθε...Ασπασία και το ντουέτο με την Άννα Βίσση μας θύμισε το Dolce Vita

Κατερίνα Μπούσιου
Η Μαρία Καβογιάννη έπαθε...Ασπασία και το ντουέτο με την Άννα Βίσση μας θύμισε το Dolce Vita

26 χρόνια μετά τον ρόλο της ως η μπριόζα οικονόμος της Άννας Παναγιωτοπούλου στο Dolce Vita, η Μαρία Καβογιάννη, τραγούδησε ξανά με παρτενέρ την Άννα Βίσση το τραγούδι που την έκανε viral και ήταν από τις πιο αστείες της στιγμές στη σειρά. 

Πριν γνωρίσουμε και αγαπήσουμε την Μαρία Καβογιάννη ως Κορίνα στα «Εγκλήματα», είχε ήδη προλάβει να μας συστηθεί τηλεοπτικά με τον ρόλο της ως Ασπασία στο «Dolce Vita». Είναι η σειρά που άλλαξε τα πάντα στην καριέρα της, αλλά συνδέεται και με τον πιο γλυκό τρόπο και με την προσωπική της ζωή, γιατί εκείνο το διάστημα έμεινε έγκυος στην κόρη της Αντέλα. Υπάρχουν πολλές σκηνές που έχουν γίνει viral από τον ρόλο της. Αλλά κανείς μας δεν ξεχνά όταν τραγούδησε το «I will survive».

26 χρόνια μετά ήρθε η ώρα να το ερμηνέψει ξανά. Έχοντας και την καλύτερη παρτενέρ. Την Άννα Βίσση.

Το παρασκήνιο από τη σειρά για το τραγούδι

Η σειρά Dolce Vita του Αλέξανδρου Ρήγα, έχει γράψει ιστορία. Το ντουέτο της Άννας Παναγιωτοπούλου και της Κατιάνας Μπαλανίκα ως φίλες κολλητές, ο έρωτας της Άννας για τον Θανάση Ευθυμιάδη, αλλά και ο καρμικός ρόλος της οικονόμου Ασπασίας Βαρδάτσικου την οποία υποδυόταν η Μαρία Καβογιάννη, είναι αξέχαστες τηλεοπτικές στιγμές.

https://www.instagram.com/p/CDPz7FdA9sp

Σε αυτή την σειρά, η Μαρία Καβογιάννη έγινε για πρώτη φορά πρωταγωνίστρια στην τηλεόραση. Γνώρισε επίσης για πρώτη φορά τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, που είχε σε δύο επεισόδια έναν μικρό ρόλο, αλλά έμεινε έγκυος και στην κόρη της Αντέλα.

26 χρόνια μετά οι μνήμες της για αυτόν τον ρόλο που αγάπησε η Μαρία, ξύπνησαν ξανά, όταν βρέθηκε καλεσμένη στα γενέθλια της Άννας Βίσση, η οποία και την κάλεσε στη σκηνή για να ερμηνέψουν μαζί το «I will survive», τραγούδι που έλεγε και στην σειρά σε ένα επεισόδιο, με τον πιο χιουμοριστικό τρόπο. Από τότε μέχρι σήμερα, θα το συναντήσεις πολύ συχνά ως meme στα social media.

Η ηθοποιός είχε εκμηστηρευτεί πριν από λίγους μήνες και το παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από αυτό το τραγούδι: «Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων είχα μείνει έγκυος στην κόρη μου. Υπάρχει ένα παρασκήνιο για αυτή την σκηνή με το «I will survive». Την ώρα που ως Ασπασία συγυρίζω το σαλόνι, έπρεπε να πω το τραγούδι. Αλλά εγώ δεν σταματούσα να τραγουδάω στην σκηνή αυτή. Συνέχιζα και δεν άκουγα που μου έλεγαν το «cut». Και δεν καταλάβαινα γιατί τόση ώρα με άφηναν από να τραγουδάω, με αυτά τα...άπταιστα αγγλικά μου! Γέλαγαν όλοι στο γύρισμα και εγώ από ένα σημείο και μετά είχα κουραστεί. Είναι ένα τραγούδι που με έχει σημαδέψει στη ζωή μου».

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο τραγούδι που είχε γίνει viral. Η Ασπασία είχε κάνει hit και το γνωστό «Μακαρένα» μόνο που το είχε αποδώσει ως...Μακαρένια: «Συνέχιζα να το λέω ως Μακαρένια και είχαν πια όλοι τρελαθεί στα γέλια στο γύρισμα».

Η σειρά έχει μείνει στην μνήμη και στην καρδιά της και για έναν ακόμη λόγο: «Θυμάμαι τα πρώτα γυρίσματα της σειράς, όπου είχα αγχωθεί πάρα πολύ και δεν μπορούσα να αρθρώσω μία πρόταση. Ο Αλέξανδρος Ρήγας είχε αρχίσει να αγχώνεται γιατί δεν «προχωρούσε» η ιστορία. Και τότε το πήρε πάνω της η Άννα Παναγιωτοπούλου και του είπε πως είχαμε και οι δύο αγχωθεί. Με βοήθησε πάρα πολύ. Η Ασπασία ως ρόλος μου άρεσε γιατί έβλεπε τα πράγματα από την δική της οπτική. Παράλογη αλλά και με χιούμορ. Ήταν μία γυναίκα που ήθελε πολύ να αποκατασταθεί αλλά δεν της συνέβαινε».

«Αποτελείωσε μας» - Ύμνοι για την Μαρία Καβογιάννη από το κοινό για το «Μια νύχτα του Αυγούστου»

Η ηθοποιός φέτος έκανε ένα ανέλπιστο δυναμικό comeback στην τηλεόραση. Αφενός ως η Μαρία του Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη σε μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας της, αφετέρου ως η Ανθή στο «Μια νύχτα του Αυγούστου» στο πλευρό του Γιώργου Καραμίχου.

Οι χρήστες του Twitter την έχουν στην κυριολεξία αποθεώσει με τα σχόλιά τους φέτος και της ανήκει ξεκάθαρα ο τίτλος της ηθοποιού της χρονιάς στην ελληνική Tv.