«Αξίζει κάθε κούραση»: Η Ιωάννα Τούνη για τη δύσκολη γέννα, τον θηλασμό και το σώμα της

«Αξίζει κάθε κούραση»: Η Ιωάννα Τούνη για τη δύσκολη γέννα, τον θηλασμό και το σώμα της

«Περάσαμε σε αναγκαστική καισαρική έπειτα, γιατί ανέβασα πολύ πυρετό και άρχισαν να είναι ανησυχητικοί οι παλμοί του μωρού», αποκάλυψε η Ιωάννα Τούνη. Ο αγώνας 20 ωρών για φυσιολογικό τοκετό, οι πόνοι από τον θηλασμό και το μήνυμα ενδυνάμωσης της influencer σε όλες τις νέες μανούλες για τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Την Τρίτη (10/1) η Ιωάννα Τούνη έγινε μαμά για πρώτη φορά φέρνοντας στον κόσμο τον καρπό του έρωτά της με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου. Η influencer γέννησε στη Θεσσαλονίκη, τόπο καταγωγής της, και πλέον βρίσκεται στο σπίτι με τον νεογέννητο γιο της ζώντας στιγμές χαράς και ευτυχίας.

Στο πλευρό της είναι από την πρώτη στιγμή ο σύζυγός της πια, Δημήτρης Αλεξάνδρου (με τον οποίο υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης πριν γεννηθεί το μωρό), ενώ οι δύο τους πριν λίγη ώρα εμφανίστηκαν στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, όπου και μίλησαν για τη νέα αυτή εμπειρία της γονεϊκότητας.

«Το μικρό θαυματάκι μας»: Η Ιωάννα Τούνη στην πρώτη φωτογραφία με το μωρό της «φωνάζει» ευτυχία

Το ερωτευμένο ζευγάρι αποκάλυψε τη δυσκολία της γέννας, που τελικά για την ασφάλεια μητέρας και μωρού, κατέληξε σε καισαρική, αλλά και για τα πρώτα συναισθήματα με τον μπέμπη τους στο σπίτι. Η Ιωάννα, μάλιστα, είχε κάνει νωρίτερα και μερικά Insta Stories μιλώντας για τον δύσκολο τοκετό, τις απαιτήσεις του θηλασμού και δείχνοντας το σώμα της 4 μόλις μέρες μετά την καισαρική.

https://www.instagram.com/p/CmhVirtI2Gq

«Θέλαμε πολύ να πάμε φυσιολογικά, αλλά εν τέλει δεν γινόταν»

Χαμογελώντας πλατιά εμφανίστηκαν η Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο MEGA, όπου και μίλησαν για το πόσο δύσκολη ήταν η διαδικασία της γέννας, για τις πρώτες στιγμές με το μωρό τους, αλλά και για το σε ποιον μοιάζει τελικά ο μπέμπης τους.

«Πολύ μαλλί… μόνο μούσι δεν έχει ακόμα το μωρό», είπε με χιούμορ η Ιωάννα Τούνη, ενώ ο Δημήτρης Αλεξάνδρου συμπλήρωσε: «Τι να σας πω βρε παιδιά; Στο προφίλ λένε κάποιοι ότι μοιάζει στην Ιωάννα, στο en face λένε ότι βλέπουν τα μάτια και είναι Δημήτρης».

Η influencer εξομολογήθηκε ότι παρόλο που ξεκίνησαν με τον γιατρό της για φυσιολογικό τοκετό, τα πράγματα ήταν κάπως δύσκολα, και τελικά επιλέχθηκε η λύση της καισαρικής τομής για την ασφάλεια μαμάς και μωρού. Την αποκάλυψη αυτή έκανε η Ιωάννα Τούνη και μέσω Insta Story γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ήθελα πολύ να γεννήσω φυσιολογικά, προσπαθήσαμε πάνω από 20 ώρες… αλλά δεν τα κατάφερα λόγω της θέσης του μωρού! Περάσαμε σε αναγκαστική καισαρική έπειτα, γιατί ανέβασα πολύ πυρετό και άρχισαν να είναι ανησυχητικοί οι παλμοί του μωρού».

Η εμπειρία της Ιωάννας Τούνη με τον θηλασμό και το σώμα της 4 μέρες μετά τη γέννα

Στο Instagram της η Ιωάννα Τούνη μίλησε και για την εμπειρία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως τώρα με τον θηλασμό. Η 29χρονη influencer αποκάλυψε στους fans της ότι θηλάζει κανονικά μιας και θέλει να προσφέρει όλα τα θρεπτικά στοιχεία και αντισώματα του μητρικού γάλακτος στο μωρό της, αφού δεν μπόρεσε τελικά να κάνει φυσιολογικό τοκετό.

«Θηλάζω…αρκετά δύσκολο και αυτό στην αρχή. Πρέπει να ξυπνάς ανά 2.5 ώρες – ακόμα και το βράδυ- και να πίνει γάλα το μωρό. Αλλά είναι τόσο ΜΕΓΑΛΟ αυτό που νιώθεις, βλέποντας το μικρό πλασματάκι… Και αξίζει κάθε κούραση… Οι θηλές είναι πολύ ερεθισμένες, πονάνε, πονάει όλο το στήθος που έχει πρηστεί λόγω γάλακτος… Πολύ περίεργα όλα!», έγραψε στο βίντεό της η Ιωάννα Τούνη λέγοντας ότι είναι λίγο βραχνιασμένη, αλλά και πως έχει βγάλει έρπητες στα χείλη μετά την ταλαιπωρία με τη γέννα.

Στο τελευταίο βίντεο, η Ιωάννα έδειξε και το σώμα της 4 μέρες μετά την καισαρική τομή και είπε αυτό που όλες οι γυναίκες που έχουν γίνει μανούλες γνωρίζουν: ότι δεν επανέρχεται αμέσως το σώμα στην προηγούμενη κατάστασή του και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. «Θα σας πουν ότι με το που γεννήσεις μαγικά χάνεις όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης και το σώμα σου γίνεται ακριβώς όπως ήταν πριν. Όχι, δεν γίνεται. Προφανώς και έχω χάσει κάποια κιλά. Έχουν φύγει τα υγρά, ο πλακούντας και όλα αυτά, αλλά η κοιλιά μου παραμένει αυτή. Οπότε, μην ανησυχείτε, κορίτσια. Θέλει χρόνο, θέλει προσπάθεια, θέλει σίγουρα και διατροφή για να χάσεις τα κιλά σου και να μπορέσεις να επανέλθεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η Τούνη.

Ενώ έχει γράψει: «Κανένα σώμα δεν είναι τέλειο μετά τον τοκετό! Μην νιώθετε άσχημα… Απολαύστε το θαυματάκι που φέρατε στον κόσμο, και με σωστή διατροφή και γυμναστική θα επανέλθετε σιγά σιγά εφόσον το θέλετε εσείς».