Από το Μαύρο Ρόδο στο MasterChef η Μυρτώ Αλικάκη – Η «μαγική» κουζίνα και μυστικά της

Από το Μαύρο Ρόδο στο MasterChef η Μυρτώ Αλικάκη – Η «μαγική» κουζίνα και μυστικά της

Από τορτίγιες με κιμά και μπέργκερ με ψάρι μέχρι σουφλέ λαχανικών, η Μυρτώ Αλικάκη έχει δείξει τις ικανότητές της στη μαγειρική και είναι έτοιμη… για MasterChef.

Τη φετινή σεζόν η Μυρτώ Αλικάκη κάνει και τηλεόραση και θέατρο. Την απολαμβάνουμε, λοιπόν, και στο Μαύρο Ρόδο του MEGA ως αδελφή Κασσιανή, αλλά και στην παράσταση «Τέλειοι Ξένοι», ενώ κάπου ανάμεσα στις επαγγελματικές υποχρεώσεις της έχει την ενέργεια και τη διάθεση να μας χαρίζει υπέροχες ιδέες για μαγειρική.

Γιατί η γνωστή ηθοποιός είναι δεινή μαγείρισσα, λατρεύει να πειραματίζεται με υλικά και γεύσεις, τόσο που με ένα scroll στο Instagram της δε θες και πολύ για να καταλάβεις ότι πραγματικά θα μπορούσε να κερδίσει το MasterChef.

Μυρτώ Αλικάκη: 9 από τις φόρες που το «Μητσάκι» απέδειξε πως είναι ένα υπέροχο πλάσμα

Η λατρεία στη μαγειρική, τα leftovers και η κουζίνα της Μυρτώς Αλικάκη

Μιλώντας στην «Καθημερινή» το 2018, η Μυρτώ Αλικάκη είχε αποκαλύψει ότι η μαγειρική σημαίνει αγάπη, αλλά και πως δεν αφήνει κανένα φαγητό να πάει χαμένο. Μιλώντας για τα μεσημέρια της, η ηθοποιός είχε πει χαρακτηριστικά: «Επιστροφή στο σπίτι, μπαίνω στην κουζίνα, μαγειρεύω να φάνε τα παιδιά μου που γυρίζουν από το σχολείο. Τις περισσότερες φορές, φτιάχνω κάτι νόστιμο που ξέρω ότι τους αρέσει. Νιώθω πως είναι ένας από τους τρόπους για να τους δείχνω την αγάπη μου. Άλλωστε η μαγειρική είναι μία από τις αγάπες μου!».

https://www.instagram.com/p/CnozfTVoejm

Και είχε προσθέσει: «Φτιάχνω φαγητά με ό,τι έχω στο ψυγείο, προσπαθώντας να μην πετάω τρόφιμα – το βλέπω σαν αμαρτία να πετάς το φαγητό. Αν είμαι τυχερή ξαπλώνω για μισή ώρα, για να πάρω δύναμη να αντέξω μέχρι το βράδυ. Κατά τ’ άλλα, κουβέντες με τα παιδιά ή δουλειές στο σπίτι».

Την αδυναμία της αυτή για τη μαγειρική είχε δείξει έντονα η Μυρτώ Αλικάκη την περίοδο της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19, που μαγείρευε και μοιραζόταν διαρκώς τις συνταγές με τους fans της μέσα από την κουζίνα της. Μια συνήθεια... που έγινε λατρεία.

https://www.instagram.com/p/Cm17WEfIfbO

Και μια πολύ μοντέρνα κουζίνα με ιδιαίτερη αισθητική και πρωταγωνιστή το κίτρινο χρώμα. Όπως μπορείς να δεις στην gallery, τα ντουλάπια στην κουζίνα της Μυρτώς είναι κίτρινα, τα πλακάκια λευκά, ενώ το ψυγείο και ο νεροχύτης φαίνεται να είναι από ανοιξείδωτο ατσάλι. Σε μια γωνιά, μάλιστα, με λευκό τοίχο και vintage πίνακες, η ηθοποιός έχει τοποθετήσει και τα καρυκεύματά της. Για να ανατρέχει... κάθε φορά που θέλει να βάλει έξτρα νοστιμιά στις συνταγές της.

Η Μυρτώ Αλικάκη λατρεύει τα λαχανικά

Εκτός από αυτοδίδακτη μαγείρισσα, η Μυρτώ Αλικάκη είναι και μια MasterChef που λατρεύει τα λαχανικά ως πρώτη ύλη, μιας και είναι θιασώτης της υγιεινής διατροφής. Και όχι μόνο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο μεγαλύτερος γιος της που έχει αποκτήσει με τον Πέτρο Λαγούτη, ο Δημήτρης, έχει γίνει vegan τα τελευταία χρόνια, οπότε και η μαμά Μυρτώ θέλει με τον τρόπο της να τον ευχαριστεί.

Έτσι, μεταξύ άλλων, μαγειρεύει σαλάτες με φακή ή φασόλια, λαχανόρυζο και τάρτες με λαχανικά. Φυσικά, από τη μαγειρική της δεν λείπει ούτε το κοτόπουλο, ούτε το κρέας μιας και η Μυρτώ Αλικάκη προσπαθεί πάντα να κρατά μια ισορροπία. Δες μερικές από τις συνταγές της παρακάτω, αλλά και στην gallery.

«Σαλάτα με φασόλια, λαχανάκια Βρυξελλών , κρεμμυδάκι φρέσκο, ντοματίνια και άνηθο, λάδι, λεμόνι, αλάτι, μπούκοβο!»

https://www.instagram.com/p/CZ_V8wvqjhd


«ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ με σαφράν και πάπρικα. Κόβουμε μισό λάχανο σε μεγάλα κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους. Πασπαλίζουμε με σαφράν, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι. Μετά από λίγο ρίχνουμε μέσα και το λάχανο και το τσιγαρίζουμε κι αυτό προσθέτοντας λίγο σαφράν και πάπρικα. Ρίχνουμε μέσα μία κούπα ρύζι και δυο κούπες βραστό νερό και αν θέλουμε κι έναν κύβο λαχανικών. Κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι. Δοκιμάζουμε το ρύζι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό βραστό ακόμα!»

https://www.instagram.com/p/CUkYZ7RoT9k

«Τάρτα με κρεμμύδια και μανιτάρια. Θα χρειαστείτε ένα έτοιμο φύλλο κουρού , ένα πακέτο λευκά μανιτάρια, τρία μεγάλα κρεμμύδια, μία κρέμα γάλακτος light, δυο αβγά και τρακόσια γραμμάρια γκούντα, αλάτι, πιπέρι. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες με λίγο ελαιόλαδο. Όταν έχουν μαραθεί, προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα, επίσης. Τα αφήνετε μέχρι να ψηθούν και να πιούν τα υγρά. Σε ένα Μπολ ανακατεύετε τα δύο αυγά, την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Σε μία φόρμα για τάρτες αφού τη λαδώσετε , απλώνετε το φύλλο. Σηκώνοντάς το να απλωθεί και στα τοιχώματα. Αδειάζετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, και από πάνω ρίχνετε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Αλατίζετε και βάζετε πιπέρι και τέλος, γυρίζετε ό,τι περισσεύει από το φύλλο να καλύψει μέρος της επιφάνειας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 !»

https://www.instagram.com/p/CKR6WeLJICC