Στην κατηγορία «nepo baby» η Kaia Gerber τούς αποστόμωσε όλους

Μαρία Ροδίτη
Στην κατηγορία «nepo baby» η Kaia Gerber τούς αποστόμωσε όλους

«Ναι, ο νεποτισμός είναι διαδεδομένος, αλλά…», λέει η Kaia Gerber, η οποία πιστεύει πως δεν είναι κακό να είσαι βύσμα, την ώρα που η Apple Martin, η κόρη της Gwyneth Paltrow, έκανε το ντεμπούτο της στο catwalk του Οίκου Chanel.

Πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για τα «nepo babies», δηλαδή τις κόρες διάσημων μοντέλων (και όχι μόνο), που ακολουθούν τα βήματά τους στον χώρο του modeling. Η εύνοια που έχουν – συγκριτικά με άλλα νέα κορίτσια που δεν έχουν γνωστούς γονείς- βρίσκεται στο επίκεντρο, με τον νεποτισμό της Gen Z στη μόδα να έχει γίνει πια viral.

Σε αυτό το φαινόμενο, λοιπόν, κλήθηκε να απαντήσει σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Elle η Kaia Gerber, η κόρη της Cindy Crawford, ως… «nepo baby», όπως έχει χαρακτηριστεί μαζί με άλλες νεαρές συναδέλφους της (Leni Klum, Apple Martin, Lila Moss, Iris Law, Deva Cassel κ.ά.). Και απάντησε το αυτονόητο- με τον τρόπο της βέβαια: ότι δεν είναι κακό να είσαι βύσμα. Αρκεί, φυσικά, να αξίζεις τη θέση που παίρνεις, να δουλεύεις σκληρά και να έχεις λόγο ύπαρξης στο εκάστοτε αντικείμενο.

Η Kaia Gerber βρίσκεται μπροστά στον κλώνο της στη νέα καμπάνια του Alexander McQueen

Την ίδια ώρα, η κόρη της Gwyneth Paltrow και του Chris Martin, Apple Martin, έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα του Οίκου Chanel και κάπως έτσι άλλο ένα «nepo baby» μόλις «γεννήθηκε».

6th Annual InStyle Awards - Arrivals

Η Kaia Gerber με τη μητέρα της, Cindy Crawford

Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

«Ναι, ο νεποτισμός είναι διαδεδομένος, αλλά…», λέει η Kaia Gerber

Για το τεύχος Φεβρουαρίου του αμερικανικού Elle φωτογραφήθηκε η Kaia Gerber, η οποία – μεταξύ άλλων- μίλησε για τον νεποτισμό της μόδας. Το 21χρονο μοντέλο, όπως φάνηκε, δεν δίνει καμία σημασία στον όρο «nepo babies» που χαρακτηρίζει τα νεαρά μοντέλα, που έχουν διάσημες μητέρες- είδωλα στον κόσμο του modeling και της υποκριτικής.

https://www.instagram.com/p/CnzUdp7rzS-

Ειδικότερα, η Kaia αναγνώρισε ότι οι γονείς της έπαιξαν ρόλο στην επιτυχία της ως νεαρό μοντέλο, αλλά όσον αφορά τη νέα της καριέρα ως ηθοποιός, εκείνοι δεν ανακατεύτηκαν καθόλου. Όπως η ίδια είπε, τα έχει καταφέρει όλα μόνη της. «Κανένας καλλιτέχνης δεν πρόκειται να θυσιάσει το όραμά του για το παιδί κάποιου. Δεν γίνεται έτσι τέχνη και αυτό που με ενδιαφέρει είναι η τέχνη», δήλωσε χαρακτηριστικά η Kaia Gerber στο περιοδικό Elle, καταρρίπτοντας τη σύνδεση και την εύκολη μετάβαση από το modeling στην υποκριτική, την οποία πολλοί κάνουν.

https://www.instagram.com/p/CnzVg4HrLTv

«Ναι, ο νεποτισμός είναι διαδεδομένος, αλλά νομίζω ότι στην πραγματικότητα αν οι άνθρωποι τον διέκριναν περισσότερο, θα υπήρχε και πολύ περισσότερο», ανέφερε το νεαρό μοντέλο και ηθοποιός, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν θα «αρνηθεί το προνόμιο» που έχει. «Η μαμά μου πάντα έκανε πλάκα: ''Αν μπορώ να πάρω τηλέφωνο και να κλείσω μια καμπάνια της Chanel, θα ήταν για μένα και όχι για σένα''», εξομολογήθηκε η Kaia, παραλείποντας βέβαια να πει ότι η διάσημη μαμά της όντως θα μπορούσε να το κάνει αυτό. «Έχω επίσης συναντήσει εξαιρετικούς ανθρώπους μέσω της μαμάς μου με τους οποίους τώρα δουλεύω μαζί», παραδέχθηκε.

Η Apple Martin έκανε το ντεμπούτο της στη μόδα

Άλλο ένα It girl που μπαίνει στον κόσμο των «nepo babies» αλλά και του modeling είναι η Apple Martin, κόρη της Gwyneth Paltrow και του Chris Martin. Η 18χρονη έκανε το ντεμπούτο της στο catwalk του Οίκου Chanel και στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, επιβεβαιώνοντας τον αείμνηστο Karl Lagerfeld, ο οποίος την είδε όταν ήταν 4 ετών και της είπε ότι μια μέρα θα γινόταν Chanel girl.

Όπως ήταν φυσικό, η Martin φόρεσε το label από την κορυφή ως τα νύχια, και συγκεκριμένα ένα ασπρόμαυρο tweed σακάκι, ψηλόμεση φούστα και school-girl loafers, με τον δημοσιογράφο Derek Blasberg να σχολιάζει: «Τη λατρεύω! Ο νεποτισμός στα καλύτερά του».