Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να πείσει το Twitter ότι είναι παρεξηγημένος & θέλουμε να τον πιστέψουμε

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να πείσει το Twitter ότι είναι παρεξηγημένος & θέλουμε να τον πιστέψουμε

Ο 24χρονος τενίστας μίλησε για την καριέρα του, τη σχέση με τον πατέρα του και τις αναρτήσεις του που έχουν κατά καιρούς συζητηθεί έντονα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου και της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ της Πέμπτης (02.02).

Ο 24χρονος «άνοιξε» την καρδιά του και μίλησε για το πώς είναι η καθημερινότητα ενός αθλητή tennis, τις προτεραιότητές του και τη σχέση με τον πατέρα του.

Η καθημερινότητα και τα μεγάλα του όνειρα

«Αυτή τη στιγμή η ζωή μου είναι η ρακέτα, είναι η καθημερινότητά μου. Είναι 90% πόνος και 10% χαρά από αυτό που παίρνω», είπε on air ο τενίστας και δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει να βρίσκεται στα γήπεδα για τα επόμενα 20 χρόνια.

«Αποτελεί στόχος των ονείρων που ήθελα από παιδί. Η αφοσίωσή μου, η δουλειά που βάζω καθημερινά και υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας. Η γυμναστική είναι πολύ σημαντικό μέρος της δουλειάς που έχω επιλέξει. Βελτιώνω συνεχώς την τεχνική μου αλλά σε αυτό το άθλημα δεν υπάρχουν όρια. Άμα χρειαστεί να μείνεις 6 ώρες στον αγώνα, πρέπει να είσαι σαν μηχανή. Και για αυτό βάζεις πολλή δουλειά καθημερινά», πρόσθεσε ο 24χρονος.

Όπως εξομολογήθηκε στον Νίκο Χατζηνικολάου, μεγάλο του όνειρο είναι η απόκτηση ενός χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου.

Η σχέση με τον πατέρα του

Για τη σχέση με τον πατέρα του, με αφορμή τα άβολα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας στα οποία του φωνάζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να συγκρατήσει την ψυχραιμία του και ότι η σχέση τους τα τελευταία χρόνια έχει μπερδευτεί αρκετά.

«Υπάρχουν παίκτες που εντυπωσιάζομαι πώς κρατούν την ψυχραιμία τους. Υπάρχει ενδιαφέρον, θέλω να επιτύχω και πολλές φορές θες να φτάσεις στο σημείο που έχεις βάλει στόχο από την αρχή της χρονιάς και είναι δύσκολο να μην αντιδράσεις. Είναι ένα είδος εκτόνωσης. Η αλήθεια είναι πώς δεν είναι η πιο όμορφη εικόνα του κόσμου, φαίνεται άθλιο», ομολόγησε ο διάσημος αθλητής.

Και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο να παίζεις με τόση ένταση και προσπάθεια και να πηγαίνεις από το 100 στο μηδέν σε δευτερόλεπτα. Υπάρχει η συναισθηματική προσέγγιση και τα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Εάν έχεις προπονητή που δεν έχεις οικογενειακή σύνδεση και υπάρχει πιο επαγγελματική σχέση, μπορεί να μην εκτονωθείς με τον ίδιο τρόπο όπως με τον πατέρα σου. Τα τελευταία χρόνια η σχέση με τον πατέρα μου έχει μπερδευτεί, έχει γίνει ένα κοκτέιλ. Έχει γίνει πιο επαγγελματική παρά πατρική και προσπαθώ να το επαναφέρω. Αυτό προσπάθησα να κάνω με το πρόσφατο ταξίδι μας, ήθελα να είμαι με την οικογένειά μου μακριά από το tennis αλλά δεν τα κατάφερα. Είμαι ευγνώμων που και οι δύο γονείς μου είναι μέσα στο άθλημα».

Θεοδώρα Πεταλάς: Ποια είναι η 28χρονη royal σύντροφος του Στέφανου Τσιτσιπά

Στην εκπομπή εμφανίστηκε και ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος ο οποίος μίλησε για τη σχέση τους και το ενδεχόμενο να τους δούμε να διακόπτουν την επαγγελματική τους σχέση.

«Η τριβή ανάμεσα στον αθλητή και τον προπονητή είναι φυσική. Πολλές φορές ο προπονητής δεν είναι εύκολο να πειθαρχήσει τον παίκτη. Ο Στέφανος νομίζω το έχει καταλάβει αυτό… Όταν θυμώνει και ξεσπά πικραίνομαι και είναι λογικό αυτό. Γνωρίζω την ποιότητά του σαν άνθρωπο και παιδί. Έχει αναλάβει πολλές ευθύνες από πολύ μικρός και τις έχει αγαπήσει. Δεν είναι εύκολο από πολύ μικρός να πάρεις το βάρος μιας ολόκληρης οικογένειας. Αυτό που με πικραίνει είναι ότι αυτές οι στιγμές ματαιώνουν όλες τις προσπάθειες και όλο τον αγώνα που καταβάλλει.…Συμφωνώ ότι μιλάμε πολύ αλλά ο κόσμος δεν ξέρει την επαγγελματική σχέση που έχω και εγώ και η σύζυγός μου με τον Στέφανο. Συμφωνώ ότι πια ο Στέφανος δε χρειάζεται πια τόσο πολύ την κατεύθυνση του προπονητή και πόσο μάλλον των γονιών του», τόνισε ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

https://www.instagram.com/p/Cn6m_bcPLO5

Ο «πόλεμος» για τα bathroom breaks

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στα συχνά διαλείμματα για τουαλέτα κατά τη διάρκεια των αγώνων, για τα οποία έχει κατηγορηθεί από συναθλητές του αλλά και οπαδούς. «Ήταν μία περίεργη στιγμή στην καριέρα μου αλλά και αστεία ταυτόχρονα γιατί ο κόσμος το πήρε σοβαρά. Κατάφερα και έδειξα στην ATP πώς τα επιτρέπει, δεν έκανα καμία παρανομία. Τους έστειλα και γράμμα και το συζήτησα και έκαναν έναν κανόνα που είναι σε βάση αυτή τη στιγμή. Πρόσφερα και έναν κανόνα στην ΑΤΡ. Ο λόγος που πήγαινα ήταν η υγρασία. Ιδρώνω πολύ όταν παίζω και ειδικά άμα κάνει ζέστη», εξήγησε με ειλικρίνεια ο πρωταθλητής του tennis.

Η κριτική που δέχθηκε για τις αναρτήσεις του στα social media

Ο διάσημος τενίστας μίλησε για τα social media και τις αναρτήσεις του προκαλούν αντιδράσεις. «Το διασκεδάζω. Για εμένα τα social media είναι για να πεις αυτά που πιστεύεις. Ναι, καμία φορά σας τρολάρω», ομολόγησε.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι υγιεινό να περνάς πολύ χρόνο στα social media και έχω καταλάβει εδώ και πολλά χρόνια ότι θα βρεις ανθρώπους μέσα εκεί οι οποίοι είτε ζηλεύουν είτε θέλουν κάτι κακό. Δεν θέλουν δηλαδή να προκαλέσουν κάτι θετικό ή να βγάλουν κάτι καλό προς τα έξω. Κάθονται όλη μέρα στα social media και την λένε στους υπόλοιπους. Για μένα τα social media είναι ένα μέρος στο οποίο μπορώ και περνάω καλά, έχω κάποιες συνδέσεις με ανθρώπους και το πιο σημαντικό είναι η επικοινωνία και το να μπορείς να πεις κάτι που μάλλον θα κάνει τον κόσμο καλύτερο».

Το 2020 ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έγραψε στα social media κάτι που για τους περισσότερους θεωρήθηκε προκλητικό και κατακρίθηκε έντονα.

«Κάποιος πρέπει να χτίσει ένα κατάστημα Harrods στην Ελλάδα. Ήρθε η ώρα», είχε γράψει ο 24χρονος και δέχθηκε αργότερα πυρά από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Ήταν άλλες οι προθέσεις μου από αυτές που κατάλαβε ο κόσμος. Είχα την ευκαιρία να πάω για πρώτη φορά στο Λονδίνο και να πάω στο Harrods και σκεφτόμουν, άμα χτιστεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα πόσες πολλές δουλειές μπορούν να προσφερθούν σε ανθρώπους που δεν έχουν δουλειά αυτή τη στιγμή; Και είναι ένας μαγνήτης για τον τουρισμό ειδικά το καλοκαίρι που έχουμε τόσους πολλούς τουρίστες. Θα ήταν μια καταπληκτική ιδέα άμα φτιάχναμε κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα και φυσικά έφαγα «ξύλο» αλλά δεν με πειράζει γιατί, όπως ξέρω, αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας είναι η πρόθεση που είχα».

Για το εμβόλιο κατά του covid-19 διευκρίνισε ότι δεν ήταν ποτέ αρνητικός στο να εμβολιαστεί.

«Το έχω κάνει το εμβόλιο. Εκεί που έγινε η παρεξήγηση ήταν όταν με ρώτησε ένας δημοσιογράφος για το εμβόλιο και έγινε παρεξήγηση με αυτό που απάντησα «αυτή τη στιγμή το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό και δεν μας έχει πει κανείς ότι πρέπει να το κάνουμε οπότε εγώ περιμένω μέχρι να μας δώσει το ΟΚ η ATP». Επίσης, υπήρξαν κουβέντες πριν ξεκινήσει το εμβόλιο ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε αθλητές. Οπότε είχα μια ανησυχία πάνω σε αυτό γιατί δεν ήξερα τι αντίδραση θα προκαλέσει σε μένα», εξήγησε ο Τσιτσιπάς.

Ο θαυμασμός του Κωνσταντίνου Αργυρού προς τον Έλληνα πρωταθλητή

Μια έκπληξη επιφύλασσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Στέφανο Τσιτσιπά προσκαλώντας τον Κωνσταντίνο Αργυρό να μιλήσει για τη σχέση τους.

«Με τον Στέφανο έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο εκτιμώ αφάνταστα. Είναι ένας αθλητής ο οποίος προσπαθεί αν ξεπερνάει τον εαυτό του και είμαι τόσο περήφανος για αυτό τον άνθρωπο», ανέφερε ο γνωστός τραγουδιστής.

Όπως εξομολογήθηκε ο Κωνσταντίνος Αργυρός ο τενίστας τον έχει συμβουλεύσει να ασχοληθεί με πιο dance ρεπερτόριο, κάτι το οποίο προσπαθεί.

To Twitter απόλαυσε την συνέντευξη Τσιτσιπά

Οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας σχολίασαν θετικά την συνέντευξη Τσιτσιπά αναφέροντας πως ο αθλητής είναι ένα παρεξηγημένο πρόσωπο στον Τύπο.

Υπήρξαν αρκετά υποστηρικτικά tweets γράφτηκαν για τον 24χρονο τενίστα και στην παρακάτω gallery μπορείς να βρεις μερικά από αυτά.

Πηγή κεντρικής: stefanostsitsipas98