Το κοινό στα social media «δικάζει» τον Στέφανο Τσιτσιπά - Η νέα δήλωσή του προκαλεί ερωτηματικά

Κατερίνα Μπούσιου
Το κοινό στα social media «δικάζει» τον Στέφανο Τσιτσιπά - Η νέα δήλωσή του προκαλεί ερωτηματικά

(AP Photo/Kin Cheung)

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Μετά το χθεσινό θερμό επεισόδιο με τον πατέρα του την ώρα αγώνα στη Βιέννη, όπου τον έβρισε δυνατά μπροστά σε χιλιάδες κόσμου ο έλληνας τενίστας προβληματίζει με την ανάρτηση που έκανε στο Twitter. Τι εννοούσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς;

Μας άφησε κυριολεκτικά άφωνους χθες, ο τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος σε αγώνα τέννις στη Βιέννη, σε ένα ξέσπασμά του, έβρισε τον πατέρα του Απόστολο δημόσια και του ζήτησε να φύγει από το στάδιο. Το στιγμιότυπο μεταδόθηκε και από αρκετά διεθνή media, ενώ το κοινό στα social media, ακόμη και εκείνοι που είναι φαν του ταλέντου του, αντέδρασαν στην συμπεριφορά του. Εκείνος μας εξέπληξε ξανά, με ανάρτηση του στο Twitter και μας προκάλεσε περισσότερα ερωτηματικά για τη σχέση τους.

https://www.instagram.com/p/CkNdHpdggBo

Σε οριστική ρήξη με τον πατέρα του;

Στο χθεσινό του παιχνίδι στο τουρνουά της Βιέννης απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειχνε εκνευρισμένος από την απόδοσή του. Αυτό όμως που κανείς δεν περίμενε, ήταν να βρίσει με χυδαίο τρόπο τον πατέρα του και να του ζητά να φύγει από το γήπεδο. Το στιγμιότυπο «ταξίδεψε» σε όλο τον κόσμο και ο πατέρας του Απόστολος Τσιτσιπάς, αναγκάστηκε τελικά να τον απαλλάξει από την παρουσία του.

https://www.instagram.com/p/CaImmVJqGmG

Χωρίς να δώσει καμία εξήγηση, προφανώς ο τενίστας μας, ενοχλήθηκε από κάποια τακτική που του υπέδειξε ο προπονητής - πατέρας του και όταν δεν λειτούργησε, του έριξε τις ευθύνες. «Να ζητήσεις συγγνώμη, κακομαθημένο», ήταν η πιο ήπια φράση από τα εκατοντάδες σχόλια που γράφτηκαν στο Twitter.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς, γίνεται πρώτη είδηση παγκοσμίως για την συμπεριφορά του στα κορτ. Και σε παλαιότερο αγώνα τα είχε βάλει με τον πατέρα του, αλλά όχι με τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Σήμερα μας προβλημάτισε ακόμη περισσότερο, καθώς σε ανάρτηση του στο προφίλ του στο Twitter, είναι σαν να μας ενημερώνει για την οριστική ρήξη μαζί του. Γιατί όπως γράφει: «Κανείς δε μένει μαζί σου για πάντα. Μάθε να επιβιώνεις μόνος σου».

tsitsipas_newtweet.JPG

Ο πατέρας του είχε μιλήσει παλαιότερα για τον δύσκολο χαρακτήρα του γιου του. Που σε αρκετούς και παλαιότερους θαυμαστές του τένις, θυμίζουν οι εκρήξεις του τον Τζον Μακ Εντρόου, κορυφαίο αμερικανό τενίστα. Και όπως είχε πει: «Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολη η συνεργασία, λόγω του ρόλου μου ως πατέρα και ως προπονητή. Αυτό που προσπαθώ, είναι να συμμετέχω όσο το δυνατόν λιγότερο. Πάντα θέτουμε μαζί στόχους με τον Στέφανο, από τότε που ήταν 12 ετών». Ορισμένοι αποδίδουν τον μόνιμο εκνευρισμό του Στέφανου, όχι μόνο στις οδηγίες του πατέρα του, αλλά και στο άγχος του να ξεπεράσει τα είδωλά του και να κερδίσει έναν μεγάλο τίτλο στην καριέρα του. Η συμπεριφορά του όμως, ίσως θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο αυτό τον στόχο, αλλά και το ομολογουμένως μεγάλο ταλέντο του.