Είχε τελικά ουσία η συγγνώμη του Γιώργου Θεοφάνους στην Ήβη Αδάμου; Μάλλον ναι

Είχε τελικά ουσία η συγγνώμη του Γιώργου Θεοφάνους στην Ήβη Αδάμου; Μάλλον ναι

Η μουσική εκπομπή «Ένα τραγούδι ακόμα», υπήρξε η αφορμή για να πει επιτέλους ο Γιώργος Θεοφάνους τη συγγνώμη που χρωστάει στην Ήβη Αδάμου από το 2010.

Λίγο πριν τα 30 της χρόνια, η Ήβη Αδάμου δεν έχει πια να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Μια νέα μαμά που ζει και αναπνέει για την κόρη της, μια σύντροφος σε μια σχέση ζωή με τον Stavento της, Μιχάλη Κουϊνέλη, η Ήβη ξέρει να τραγουδάει, να χορεύει, να ερμηνεύει από καρδιάς και να συγχωρεί.

Το δράμα του 2010 στο X Factor

Η Ήβη του 2010 θα σκεφτόταν πολύ να εμφανιστεί στο πλευρό του Γιώργου Θεοφάνους, αν κανείς λάβει υπόψη τα ταραγμένα γεγονότα του X- Factor εκείνης της χρονιάς που έκαναν τον μέντορά της, Θεοφάνους να επιλέξει τη Νίνι Σερμαντίνι αντί της 15χρονης τότε Ήβης για να συνεχίσει στο παιχνίδι. Η επιλογή εκείνη που έκανε ακόμα και τον Γιώργο Λεβέντη να αναφωνήσει το θρυλικό τηλεοπτικό «Θα πηδηχτώ από από το παράθυρο». Το X- Factor εκείνης της σεζόν, με παρουσιαστή τον Σάκη Ρουβά και κριτές τον Νίκο Μουρατίδη, την Κατερίνα Γκαγκάκη, τον Γιώργο Λεβέντη και τον Γιώργο Θεοφάνους έμεινε στην ιστορία κυρίως για τους καυγάδες μεταξύ των κριτών αλλά και τη μεγάλη αδικία κατά της Αδάμου.

Μετά τον αποκλεισμό της Ήβης, ο πόλεμος με την εταιρία που θα αναλάμβανε το συμβόλαιο του νικητή και του Γιώργου Θεοφάνους, κατέληξε σε φαρσοκωμωδία με αποκάλυψη των ηλεκτρονικών επικοινωνιών ανάμεσα σε στελέχη της δισκογραφικής και τον μουσικοσυνθέτη και με μοναδικό όπως φάνηκε θύμα την Ήβη.

Ο Θεοφάνους αποφάσισε 13 χρόνια μετά, να ζητήσει μια περίπου συγγνώμη στην Ήβη εξηγώντας όμως όσα ακούσαμε και τότε, το πώς η καρδιά του τον οδήγησε να βοηθήσει την Γεωργιανή μαμά Νίνι που ακόμα κάνει καριέρα στο Μπρόντγουεϊ και να αφήσει εκτός παιχνιδιού την Αδάμου που ήταν πολύ νέα και ο ίδιος ήταν σίγουρος πως θα κάνει την καριέρα που και έκανε η Αδάμου.

Στη σεζόν εκείνη, το X- Factor κέρδισε ο Σταύρος Μιχαλακάκος και φιναλίστ ήταν η Νίνι Σερμαντίνι και η αλήθεια είναι πως και οι δύο αποτελούν τηλεοπτική ιστορία.

«Θέλω να σου πω πριν σου πω την αλήθεια, ένα συγγνώμη, δημόσια. Το συγγνώμη είναι επειδή δεν σου εξήγησα ποτέ γιατί έγινε έτσι. Έπρεπε να σε πιάσω και να σου πω τι έγινε εκείνο το βράδυ.

Το παιχνίδι που ανήκε στη δισκογραφική εταιρεία είχε το δικαίωμα να ζητήσει πέραν του νικητή και άλλα άτομα. Υπήρχε ένα χαρτί που έλεγε πώς αν για παράδειγμα ήθελε η Ήβη να μείνει, πρέπει να της γράψω τραγούδια και να πορευτούμε μαζί.

Η Νίνη Σερμαντίνι που είναι μια καλή τραγουδίστρια, μόλις είχε έρθει από τη Γεωργία με ένα βρέφος χωρίς να μπορεί να του δώσει ούτε το γάλα του. Ένιωθα πολύ άσχημα για την Νίνη», είπε και το 2023 ο Θεοφάνους σε αυτή την περίπου συγγνώμη στην οποία η Ήβη αντέδρασε όπως και στα 15 της, με αξιοπρέπεια και έναν κόμπο στον λαιμό

Μόνο που η Ήβη δεν αποτελεί τηλεπτική ιστορία και συνέχισε να κάνει τη μεγάλη της καριέρα.

Η Ήβη είναι φωνάρα και θα παραμείνει, είτε βγαίνει 16η στη Eurovision, είτε την κόβει κάποιος κριτής από ένα talent show.

Και δεν είναι μόνο η Ήβη, ένα παιδί που αδικήθηκε από την κριτική του Γιώργου Θεοφάνους. Ο Νικηφόρος για τον οποίο ο Θεοφάνους είχε προβλέψει πως δεν έχει μέλλον στο τραγούδι, είχε εξομολογηθεί στον Θέμη Γεωργαντά:

«Έτρωγα κράξιμο στο X Factor και αδίκως. Από τον Θεοφάνους. Μου έλεγαν ότι δεν πατάω στις νότες ενώ πάταγα. Μιλήσαμε πριν κάποια χρόνια και ήταν συγκινητικός. Ζητάς από ένα παιδί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να αποδείξει ότι κάτι είναι. Ποιος ήξερε ότι γράφω τραγούδια; Άρα αφορά μόνο το σόου όλο αυτό το φορμάτ. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι κριτές. Είναι στημένο πάνω τους».

Η αλήθεια παραμένει μία: οι κριτές των talent shows κάνουν λάθη. Τουλάχιστον προσπαθούν να τα διορθώσουν. Κι ευτυχώς για την Ήβη, το λάθος του X-Factor δεν της κόστισε μια λαμπερή καριέρα. Ακόμα και τώρα η συγγνώμη ήταν απαραίτητη. Και μουσικά και ανθρώπινα.