Η Αρετή από τη Γη της Ελιάς είναι μία αληθινή Survivor - Τα φυσικά μαλλιά & τα posts ενδυνάμωσης

Η Αρετή από τη Γη της Ελιάς είναι μία αληθινή Survivor - Τα φυσικά μαλλιά & τα posts ενδυνάμωσης

«Είπα στον εαυτό μου, δεν θα ορίσουν ούτε τη δουλειά σου ούτε τη ζωή σου οι χημιοθεραπείες». Η Δώρα Χρυσικού έδωσε έναν μεγάλο αγώνα και βγήκε νικήτρια πριν τη Γη της ελιάς και τώρα ως Αρετή, ετοιμάζεται να ερωτευτεί και έναν πρώην Survivor.   

Ήταν λίγο πριν την καραντίνα όταν η Δώρα Χρυσικού σε μία προγραμματισμένη επίσκεψη στο γυναικολόγο της, για να συζητήσει το ενδεχόμενο εξωσωματικής για να γίνει μητέρα, ανακάλυψε πως έχει καρκίνο. Πάλεψε γενναία, με θάρρος και με λίγο θράσος και έβαλε σκοπό της ζωής της η δική της εμπειρία να είναι παράδειγμα ενθάρρυνσης για όλες τις γυναίκες.

Τα μηνύματα και τα λόγια της στα social media, το δείχνουν περίτρανα και τώρα ζει την πιο δημιουργική της φάση ως Αρετή στη Γη της ελιάς, σε λίγο διάστημα και ως μία ερωτευμένη Μανιάτισσα με έναν πρώην Survivor. Εκείνη όμως απέδειξε πως ξέρει να κερδίζει στον στίβο της πραγματικής ζωής.

https://www.instagram.com/p/CopbEkKIDTI

«Ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος»

Το διάστημα που είχε κάνει ήδη τον δοκιμαστικό πιλότο για την σειρά του Mega η Δώρα Χρυσικού, διεγνώσθη με καρκίνο και δέχθηκε το τελικό τηλεφώνημα - πρόταση από τον Ανδρέα Γεωργίου για τον ρόλο της Αρετής στη Γη της ελιάς . Δεν ήθελε ούτε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και να επιστρέψει στην τηλεόραση μετά από την σειρά «Το σπίτι της Έμμας» το 2013 στο Mega, αλλά ούτε και να μείνει άπραγη και να καταβληθεί ψυχολογικά λόγω της μάχης που θα έδινε.

https://www.instagram.com/p/CaCzgIKLMT_

Χωρίς δεύτερη σκέψη λάτρεψε τον ρόλο της ως Αρετή και τους πρώτους μήνες, χρειάστηκε να δουλέψει φορώντας περούκα στα γυρίσματα λόγω την χημειοθεραπειών. Χεράκι - χεράκι έδωσε την μάχη της με την Αρετή ορατή και αόρατη συμπαραστάτη της.

Επίλογος και αποχωρήσεις για ήρωες στη Γη της ελιάς μετά το τραγικό τέλος του Δημοσθένη

Μέχρι που περήφανα σε ένα περσινό της ταξίδι στην Λατινική Αμερική μας έδειξε τα πρώτα της φυσικά μαλλιά που σηματοδοτούσαν μία νέα ζωή.

https://www.instagram.com/p/CdMbCa9LHvu

Η Δώρα έδειξε πως είναι μαχήτρια και πέρασε σε όλους το μήνυμα πως η νίκη δεν είναι άπιαστο όνειρο: «Για όσους παλεύουν με την νόσο, για όσους την νίκησαν, για όσους έχασαν τη μάχη σήμερα είναι μια σημαντική μέρα. Ο καρκίνος όμως δεν είναι ανίκητος, κι η επιστήμη έχει κάνει τεράστια βήματα προς την ίαση πολλών μορφών καρκίνου. Ως επιζήσασα θέλω να στείλω μήνυμα ελπίδας και δύναμης σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Αυτή η μάχη μπορεί να κερδηθεί».

https://www.instagram.com/p/CoPG2S2I7Wi

Και φωτογραφήθηκε χωρίς μαλλιά για να περάσει και ένα μήνυμα για τον παιδικό καρκίνο στη καμπάνια του περιοδικού «Κοίτα» και του Ελπί-ΖΩ για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

https://www.instagram.com/p/ClEmeYVrwX6

Δεν ήταν τίποτε εύκολο, ακόμη και να μοιραστεί το πρόβλημα της υγείας της όπως είχε δηλώσει αλλά αρχικά το όφειλε στους συνεργάτες της και κυρίως στο κοινό που θα έβλεπε τις αλλαγές. Ο τρίτος λόγος ήταν και ο πιο σημαντικός:

«Μίλησα δημόσια γιατί θεωρώ ότι το δικό μου παράδειγμα, ως βίωμα και ένας άνθρωπος που πέρασε και περνάει αυτό τον Γολγοθά, ότι είμαι εδώ, το έχω εντάξει στη ζωή μου, δουλεύω και θεώρησα ότι αυτό μπορεί να δώσει κουράγιο σε κάποιους ανθρώπους».

Αν κάτι άλλαξε τη Δώρα ο καρκίνος σε σχέση με πριν, ήταν η μεγάλη ανάγκη να μην αφήνει ούτε μία στιγμή πια χαμένη. Την όπλισε με μεγαλύτερη υπομονή και ψυχραιμία και διάθεση να δημιουργεί.

Για δεύτερη σεζόν πια στη σειρά είναι από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους και είναι έτοιμη να συνεχίσει και για τρίτη. Μάλιστα μας περιμένει όπως ήδη σου έχουμε ξαναγράψει μία έκπληξη, καθώς ερωτευτεί τον Ανδρέα έναν αθηναίο που έρχεται στη Μάνη για να ανοίξει το ίδιο μαγαζί με το δικό της με τοπικά προιόντα. Η κόντρα τους θα φέρει τελικά έναν κεραυνοβόλο έρωτα.

https://www.instagram.com/p/CozVOjlNwnF

Ο Γιώργος Χρανιώτης και πρώην Survivor θα είναι ο τηλεοπτικός της παρτενέρ. Εκείνη όμως όπως και να το κάνουμε, υπήρξε η πραγματική Survivor της ζωής. Και συνεχίζει.