Kylie Jenner: Η αποκάλυψη για την επιλόχειο κατάθλιψη και η πιο σωστή συμβουλή για τις νέες μαμάδες

Kylie Jenner: Η αποκάλυψη για την επιλόχειο κατάθλιψη και η πιο σωστή συμβουλή για τις νέες μαμάδες

«Αυτές τις στιγμές νομίζεις ότι δεν θα περάσει, ότι το σώμα σου δεν θα είναι ποτέ ίδιο με το παρελθόν, ότι δεν θα είσαι ποτέ η ίδια», παραδέχεται μεταξύ άλλων η Kylie Jenner στη συνέντευξή της στο Vanity Fair.

Έχει μιλήσει και στο παρελθόν για τις δυσκολίες που βίωσε μετά τους τοκετούς της, όμως η Kylie Jenner αυτήν τη φορά μίλησε πιο ανοιχτά από ποτέ για την επιλόχειο κατάθλιψη με την οποία ήρθε αντιμέτωπη μετά τις δύο γέννες της. Η star φωτογραφήθηκε και μίλησε στο τεύχος Μαρτίου 2023 του ιταλικού Vanity Fair, όπου και αποκάλυψε πόσο διαφορετική ήταν η εμπειρία της μητρότητας την πρώτη φορά από τη δεύτερη, ενώ έδωσε συμβουλές στις γυναίκες που έχουν βρεθεί στην ίδια θέση με εκείνη.

Η Kylie Jenner δείχνει τον γιο της για πρώτη φορά και το όνομά του μόλις αποκαλύφθηκε

Η εξομολόγηση της Kylie Jenner για την επιλόχειο κατάθλιψη

Μεταξύ άλλων, η 25χρονη μεγιστάνας εξήγησε ότι μετά τη δεύτερη γέννα της, όταν έγινε μαμά του Aire, τον Φεβρουάριο του 2022, η κατάσταση ήταν πιο διαχειρίσιμη από την πρώτη «πολύ δύσκολη» φάση που έζησε με τη γέννηση της κόρης της, Stormi, τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ έδωσε και τη δική της συμβουλή στις γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με την επιλόχειο κατάθλιψη.

https://www.instagram.com/p/Co9RyBRsWP9

Ειδικότερα, η Kylie Jenner συμβούλευσε όλες όσες παλεύουν με τα συναισθήματά τους να «ζήσουν τη στιγμή, ακόμα κι αν είναι επίπονη», αλλά και «να ζήσουν αυτήν τη μετάβαση χωρίς να φοβούνται τα επακόλουθα».

«Θα έλεγα σε αυτές τις γυναίκες να μην παρασκέφτονται τα πράγματα και να ζουν όλα τα συναισθήματα της στιγμής στο έπακρον. Ξέρω, σε αυτές τις στιγμές νομίζεις ότι δεν θα περάσει, ότι το σώμα σου δεν θα είναι ποτέ ίδιο με το παρελθόν, ότι δεν θα είσαι ποτέ η ίδια. Δεν είναι αλήθεια: οι ορμόνες, τα συναισθήματα σε αυτό το στάδιο είναι πολύ, πολύ πιο δυνατά και μεγάλα από εσένα», δήλωσε χαρακτηριστικά η reality star. Και πρόσθεσε: «Το ρίσκο είναι να χάσεις όλα τα ωραία πράγματα της μητρότητας».

Το ασταμάτητο κλάμα της Kylie Jenner και η συμβουλής της αδελφής της, Kim Kardashian

Η Kylie Jenner έχει δύο παιδιά, την 5χρονη Stormi και τον 1 έτους Aire, τα οποία έχει αποκτήσει με τον σύντροφό της, Travis Scott. Η 25χρονη star έχει μιλήσει στο παρελθόν για τα συναισθήματά της μετά τον τοκετό, αποκαλύπτοντας και πόσο υπέφερε, αλλά και ποια ήταν η συμβουλή που της έδωσε η αδελφή της, Kim Kardashian.

Συγκεκριμένα, σε ένα επεισόδιο του Keeping Up With The Kardashians τον Οκτώβριο του 2022, η Kylie Jenner παραδέχθηκε στην αδελφή της, Kendall Jenner, ότι για 3 ολόκληρες εβδομάδες μετά την απόκτηση του γιου της έκλαιγε ασταμάτητα. «Ήμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι και το κεφάλι μου πονούσε τόσο πολύ. Ήταν πραγματικά σκληρό», είχε δηλώσει η Kylie Jenner, ενώ αναφέρθηκε στα συναισθήματά της ως «baby blues», ξεκαθαρίζοντας ότι «άρχισε να νιώθει καλύτερα 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό». Η μεγιστάνας, μάλιστα, εξήγησε στους ακολούθους της στο Instagram τον Μάρτιο του 2022 ότι άσκησε υπερβολική «πίεση» στον εαυτό της για να ανακάμψει.

Επιπλέον, όταν γεννήθηκε η Stormi, η Kylie μίλησε με παρόμοιο τρόπο στην Kim Kardashian λέγοντας στην αδελφή της ότι αισθάνεται «ανασφαλής» κοιτάζοντας τις αλλαγές στο σώμα της μετά το μωρό. Και η Kim Kardashian, που είναι μαμά 4 παιδιών, της απάντησε όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε αδελφή: «απλώς πήγαινε όπως σε πάει το ρεύμα», είπε η 42χρονη star στην Kylie Jenner.