Γιορτή της γυναίκας: O Άκης Πετρετζίκης έκανε την πιο γλυκιά ανάρτηση για το ωραίο φύλο

Τσακιρίδου Χριστίνα
Γιορτή της γυναίκας: O Άκης Πετρετζίκης έκανε την πιο γλυκιά ανάρτηση για το ωραίο φύλο

Ο 39χρονος σεφ θέλησε να ευχηθεί στις γυναίκες της ζωής του και όχι μόνο μέσα από μια γλυκιά δημιουργία.

H σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλο τον κόσμο και έχει άρωμα γυναίκας μιας και η 8η Μαρτίου κάθε έτους είναι αφιερωμένη στο ωραίο φύλο. Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

H πρώτη τήρηση της Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910 ώστε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας». Αφού οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917, η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική αργία εκεί. Την εποχή εκείνη εορταζόταν κατά κύριο λόγο από το σοσιαλιστικό κίνημα και τις κομμουνιστικές χώρες μέχρι την υιοθέτησή της το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας. H σημερινή ημέρα δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά και τα αρσενικά του πλανήτη που βλέπουν, αναγνωρίζουν και στηρίζουν τους αγώνες των γυναικών.

Oι celebrities γιορτάζουν την ημέρα της γυναίκας

Πολλές ήταν οι celebrities που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τα προφίλ τους στα social media προκειμένου να κάνουν τη δική τους ανάρτηση για την Ημέρα της Γυναίκας. Ανήμερα της 8ης Μαρτίου επώνυμες Ελληνίδες μίλησαν για τον ρόλο που έχουν άλλες γυναίκες στη ζωή τους και μας υπενθύμισαν τη σημασία της καταπολέμησης του σεξισμού και των φυλετικών ανισοτήτων.

Kαταξιωμένες γυναίκες και άντρες από τον χώρο της τηλεόρασης, της υποκριτικής και της μουσικής βιομηχανίας έστειλαν τα μηνύματά τους και εμείς ξεχωρίσαμε μερικά από αυτά.

Άκης Πετρετζίκης

O πρώτος νικητής του MasterChef έκανε μια ανάρτηση δημοσιεύοντας μια καρδιά από πορτοκαλί macarons και έγραψε: «Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες! Σήμερα και κάθε μέρα! ❤».

O 39χρονος αγαπά πολύ τις γυναίκες και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην 5 μηνών κόρη που απέκτησε με την σύζυγό του, Κωνσταντίνα Παπαμιχαήλ.

https://www.instagram.com/p/CphTwPpInIr

Ιωάννα Μαλέσκου

Η εγκυμονούσα παρουσιάστρια δημοσίευσε ένα καρουζέλ φωτογραφιών και έστειλε το δικό της empower μήνυμα.

https://www.instagram.com/p/CphhtKqoRR3

«Χρόνια μας πολλά κυρίες μου ! 🙏🌹❤️ Μια γλυκιά αφορμή, η σημερινή ημέρα, για να σας στείλω την αγάπη μου και ευχές να είστε πάντα υγιείς, δυνατές και ευτυχισμένες. Να μην τα παρατάτε, με το κεφάλι ψηλά να χαράζετε τη δική σας διαδρομή. Να αγκαλιάζετε τις καταστάσεις που η ζωή φέρνει (ακόμη και τις πιο δύσκολες) και να πορεύεστε με καλοσύνη και ευγένεια προς το φως. Είστε μοναδικές, μην το ξεχνάτε».

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Η οικοδέσποινα του «Happy Day» πόζαρε με τις γυναίκες της ζωής της και έγραψε: «Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες. Σε μια τέτοια ευαίσθητη και διαφορετική περίοδο η σκέψη μας είναι με τις γυναίκες που έχουν ανάγκη τη στήριξη μας. Τις κακοποιημένες που βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν ανοιχτά για την κακοποίηση αλλά και εκείνες που υφίστανται μία τέτοια συμπεριφορά που ακόμα δεν την έχουν καταγγείλει. Τις γυναίκες που πενθούν τα παιδιά τους μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε και καλούνται να διαχειριστούν μια τέτοια απώλεια. Εκείνες που παραμελημένες δε ζουν ευτυχισμένα και απλά επιβιώνουν, αυτές που ξενυχτούν στο προσκεφάλι ενός αγαπημένου με αυταπάρνηση δίχως να παραπονιούνται αλλά κι εκείνες που θυσιάζουν τα όνειρα τους για να δώσουν χώρο και χρόνο στους άλλους να πραγματοποιήσουν τα δικά τους. Ας στηρίξουμε μία την άλλη και όλες μαζί ας δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Στην συγκεκριμένη φωτογραφία είμαι με δύο από τις πιο αγαπημένες γυναίκες της ζωής μου. Την μητέρα μου και την αδελφή μου».

https://www.instagram.com/p/CphiuVaDW8O

Εβελίνα Παπούλια

papoulia2.jpg

Η γνωστή ηθοποιός δημοσίευσε 2 Ιnstagram stories με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και έγραψε: «Χρόνια μας πολλά!! Υπέροχες, μοναδικές γυναίκες».

papoulia1.jpg

Και πρόσθεσε: «Παρόλο που έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για την ισότητα των φύλων δυστυχώς..ας χαρούμε φέτος με όσα κατακτήσαμε!! Εύχομαι με συλλογικότητα...να γεφυρωθεί το χάσμα! Να μας αγαπάμε και να μας σεβόμαστε».

Αφροδίτη Λιάντου

H νεαρή πρωταγωνίστρια από την «Γη της ελιάς» έκανε ένα λιτό Ιnstagram story για να ευχηθεί «Χρόνια πολλά» σε όλες τις γυναίκες. Η 24χρονη δημοσίευσε μια φωτογραφία με τις συμπρωταγωνίστριές της στο musical «Mamma Mia» αποδεικνύοντάς μας πως πιστεύει στην γυναικεία αλληλεγγύη.

post1.jpg

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

H Πηνελόπη Αναστασοπούλου έστειλε το δικό της μήνυμα γράφοντας: «Στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας τιμάμε όλες τις γυναίκες».

POST3.jpg

Στις αποκριάτικες στολές των celebrities νικητής βγήκε ο Πετρετζίκης junior

Κατερίνα Καινούργιου

Σήμερα η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε να εκφράσει μερικές σκέψεις της στην έναρξη του «Super Κατερίνα» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα της γυναίκας, να πω χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες. Δυνατές και ενωμένες έχουμε καταφέρει πάρα πολλά, νομίζω το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Για την Ελλάδα είναι μια διαφορετική ημέρα. Η σκέψη μας είναι με τις γυναίκες που αυτή τη στιγμή πενθούν τα παιδιά τους. Είναι πολύ δύσκολες στιγμές σε μια τραγωδία που δεν έχει ξανασυμβεί», ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου στην έναρξη της εκπομπής της.

Αλεξάνδρα Κωστοπούλου

Η Αλεξάνδρα Κωστοπούλου δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία με τη μαμά, τη γιαγιά και τις αδερφές της.

kostopoulou.jpg

Πηγή κεντρικής: akis_petretzikis