Γιατί ενδιαφέρει τόσο το photoshop της Naomi Cambell και της κάθε γυναίκας;

Γιατί ενδιαφέρει τόσο το photoshop της Naomi Cambell και της κάθε γυναίκας;
Naomi Campbell arrives at the Vanity Fair Oscar Party on Sunday, March 12, 2023, at the Wallis Annenberg Center for the Performing Arts in Beverly Hills, Calif. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP) Invision

Πότε θα εστιάσουμε στην ουσία και γιατί πρέπει πάντα να θέλουμε να πούμε κάτι απλά για να το πούμε;

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής (12.03) τα Όσκαρ 2023 στο Dolby Theater με πληθώρα επωνύμων να δίνει το παρών στην λαμπερή απονομή. Η Naomi Campbell ήταν μια από τις παρουσίες που ξεχώρισαν στο σαμπανιζέ χαλί με την κομψή εμφάνισή της.

H Νaomi Campbell κατηγορείται για κακό photoshop

Το κορυφαίο μοντέλο φόρεσε ένα περίτεχνο maxi φόρεμα του οίκου Schiaparelli που την κατέταξε στις πιο καλοντυμένες της βραδιάς. Οι αναρτήσεις του top model στο Instagram από τη βραδιά των Όσκαρ προκάλεσαν, όμως, και κύμα αντιδράσεων για όλους τους λάθος λόγους. Ειδικότερα, πολλοί χρήστες των social media -και στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανώνυμα προφίλ, έσπευσαν να κάνουν τους ντεντέκτιβ του photoshop παρατηρώντας διαφορές μεταξύ των αρχικών φωτογραφιών και των post της 52χρονης θεάς Naomi.

Και κάπως έτσι, η Campbell κατηγορήθηκε για αποτυχημένο photoshop με τους χρήστες του Instagram να σχολιάζουν πως οι φωτογραφίες που δημοσίευσε δεν έχουν καμία σχέση με την αληθινή της εικόνα.

Οι ντεντέκτιβ του διαδικτύου έσπευσαν να εξετάσουν την αρχική της ανάρτηση και στη συγκριτική του blogger CelebFace την κατηγόρησαν ότι «συρρίκνωσε το κεφάλι και τη μύτη της» και έκανε «ρετούς στο σαγόνι της», καθώς και ότι φώτισε υπερβολικά την εικόνα.

Ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Το ρετουσάρισμα στο σαγόνι της φαίνεται τόσο περίεργο που το αμοντάριστο είναι πολύ καλύτερο», ενώ ένας δεύτερος έγραψε: «Είναι τέλεια, αυτό είναι τόσο περιττό. Έχει ήδη μια πανέμορφη μύτη όπως ακριβώς είναι».

Η Naomi Campbell είναι supermom! Οι σπάνιες φωτογραφίες με την κόρη της στο Abu Dhabi

https://www.instagram.com/p/CpvL-MGreV7

«Παρακαλώ διαγράψτε την πρώτη φωτογραφία, δείχνετε καταπληκτική χωρίς photoshop! Δεν χρειάζεται να επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες σου!», «Η 1η φωτογραφία είναι η χειρότερη φωτογραφία με photoshop που έχω δει ποτέ», ήταν μόνο μερικά από τα χιλιάδες σχόλια των fans.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τόνισαν ότι το super model πρέπει να αποδεχτεί την ηλικία της: «Δεν θέλει να αποδεχτεί ότι μεγαλώνει και πως αυτό είναι φυσιολογικό», έγραψαν αρκετοί fans κάτω από τις αναρτήσεις της.

Η Naomi Campbell και κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει

Ζούμε στην εποχή της απόλυτης τεχνολογίας και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει επωνύμους (και όχι μόνο) να δέχονται επίθεση στα social media για το ύψος, το βάρος τους, το ρετούς που έκαναν σε φωτογραφίες τους και πολλούς άλλους λόγους.

Αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίζει έντονα καθώς δεν υπάρχει μεγαλύτερη παθογένεια από το να κοιτάμε το τι κάνει ο διπλανός μας και να αφήνουμε πικρόχολα σχόλια κρυμμένοι πίσω από ανώνυμα προφίλ.

Είναι ΟΚ η αποδοχή εαυτού, είναι ΟΚ η ηλικία κάποιου, είναι ΟΚ το πώς διαχειρίζεται την εικόνα του, είναι ΟΚ να κάνει ρετούς, είναι ΟΚ να να να...

Ανεξάρτητα από το εάν το ρετούς της Campbell είναι επιτυχημένο ή αποτυχημένο (αλήθεια, ποιος τα ορίζει και γιατί να απασχολεί;;), δεν παύει να διατηρεί το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στην εικόνα αλλά και το προφίλ της στα social media. Κάθε γυναίκα, κάθε άντρας και κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει ό,τι τον ευχαριστεί με την εικόνα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να πρέπει να απολογηθεί σε κανέναν.

https://www.instagram.com/p/CpxbRfSMzC6

Tα υποστηρικτικά σχόλια στην ανάρτηση της Campbell

Μετά τον καταιγισμό αρνητικών σχολίων, αισιοδοξία μάς γεμίζει το γεγονός ότι η ανάρτηση του μοντέλου γέμισε και με υποστηρικτικά σχόλια. Πολλοί celebrities έσπευσαν να τονίσουν πόσο όμορφη είναι η Campbell και πως παραμένει ένα από τα supermodels όλων των εποχών.

Πηγή κεντρικής: apimages.com