Jessica Biel: Μας συστήνει τη Zaya, την ανιψιά της με Σύνδρομο Down

Jessica Biel: Μας συστήνει τη Zaya, την ανιψιά της με Σύνδρομο Down

Η 41χρονη ηθοποιός έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram επηρεασμένη από την πολυαγαπημένη της ανιψιά.

Ξεχωριστή ήταν η χθεσινή ημέρα αφού κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down. Ο εορτασμός της καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, ο οποίος ήθελε να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down.

Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική κατάσταση, που οφείλεται στο επιπλέον χρωμόσωμα που εμφανίζεται στο 21ο ζευγάρι, εξ ου και η ταξινόμησή του ως Τρισωμία 21. Προέρχεται κατά 90-95% από το ωάριο και 5-10% από το σπερματοζωάριο και επηρεάζει περίπου μία στις 600-700 γεννήσεις παιδιών.

Η πρώτη παρατήρηση του συνδρόμου έγινε το 1866 από τον John Langdon Down. Τα παιδιά με σύνδρομο Down αντιμετωπίζουν νοητική υστέρηση και μαθησιακή δυσκολία και είναι αρκετά επιρρεπή σε ασθένειες. Με την κατάλληλη εκπαίδευση και τη συνεργασία γονιών και δασκάλων, μπορούν να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Η Jessica Biel έγινε 40 και γιόρτασε ξέφρενα με τον Justin Timberlake

H συγκινητική ανάρτηση της Jessica Biel

Πριν λίγες ώρες η Jessica Biel έκανε μια νέα ανάρτηση στο Instagram και αποκάλυψε ότι η αγαπημένη της ανιψιά της, Zaya, έχει σύνδρομο Down. Μια από τις φετινές δράσεις ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Down καλούσε όλους τους πολίτες όλου του κόσμου να φορέσουν διαφορετικές κάλτσες προκειμένου να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα.

H 41χρονη δημοσίευσε δύο φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στις οποίες φορά ένα ζευγάρι ιδιόρρυθμες κάλτσες θέλοντας να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα.

https://www.instagram.com/p/CqEIjH_vugb

«Για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down φέτος, φοράω αστείες κάλτσες για να υποστηρίξω την καταπληκτική ανιψιά μου Ζaya και να γιορτάσω όλη την απίστευτη κοινότητα. Δημοσιεύστε τη δική σας για να στείλετε αγάπη στους φίλους και την οικογένειά μας σε όλο τον κόσμο», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της η διάσημη ηθοποιός.

Η Jessica Biel συνδύασε τις χαριτωμένες κάλτσες της με ένα σκουφάκι, ένα μαύρο κολάν και ένα ασύμμετρο T-shirt, αποδεικνύοντας πόσο όμορφη είναι χωρίς ίχνος μακιγιάζ.

https://www.instagram.com/p/CqDnPV6OJWE

Η οικογένεια της 3χρονης Zaya εξήγησε τον συμβολισμό πίσω από τις κάλτσες της Biel, σε Instagram story. Όπως αν έφεραν τα χρωμοσώματα μοιάζουν με αταίριαστες κάλτσες, αντιπροσωπεύοντας τις χρωμοσωμικές ανωμαλίες που προκαλεί το σύνδρομο Down.

Πηγή κεντρικής: jessicabiel