Ο Σόλων Τσούνης και η δική του Μόνα Λίζα: Το ταλέντο στη ζωγραφική και η σχέση με τον Harry

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Σόλων Τσούνης και η δική του Μόνα Λίζα: Το ταλέντο στη ζωγραφική και η σχέση με τον Harry

Ο Νίκος της σειράς «Παγιδευμένοι» ο Διονύσης Χαμπέας από το «Το Σόι σου» και ταλαντούχος ηθοποιός Σόλων Τσούνης, έχει εκτός της υποκριτικής ένα ιδιαίτερο ταλέντο «σκοτεινό» όπως το χαρακτηρίζει

Μπορεί να περνά δύσκολα και σε λίγο ακόμη δυσκολότερα στη σειρά «Παγιδευμένοι», αλλά ο Σόλων Τσούνης χαίρεται την φετινή του τηλεοπτική του επιτυχία με τον ίδιο ενθουσιασμό όπως και όταν έπαιζε τον Διονύση Χαμπέα στο «To σόι σου».

Στην χθεσινή του συνέντευξη στο «The 2night show» και στον Γρηγόρη Αρναούτογλου μας αποκάλυψε και ένα ακόμη του ταλέντο, αλλά και μία συγκινητική προσωπική ιστορία πίσω από αυτό. Την περίοδο που γύρισε από το Παρίσι και άλλαξαν όλα στη ζωή του. Αλλά εκτός από την τέχνη ποια είναι η σχέση του με τον πρίγκιπα Harry και το πρόσφατο βιβλίο του;

https://www.instagram.com/p/CqUx4CpNxO9

«Ζωγράφισα τη μητέρα μου σαν ροκ σταρ, σαν Μόνα Λίζα»

Πριν ασχοληθεί με την υποκριτική, ο Σόλων Τσούνης πέρασε μία περίοδο αναζήτησης μετά τις σπουδές του στη φωτογραφία και στη γραφιστική και όταν πια φαντάρος αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Κάποια στιγμή είχε τάσεις φυγής όπως παραδέχεται και αποφάσισε να φύγει για το Παρίσι. Ήθελε να εμπλουτίσει και τις γνώσεις του στη ζωγραφική και να κερδίσει εμπειρίες, καθώς από μικρός ζωγράφιζε ασταμάτητα.

https://www.instagram.com/p/CmthKDPrqpN

Μέχρι να φύγει από τη γαλλική πρωτεύουσα ήταν γεμάτος από νέα ταλέντα όπως είχε εξομολογηθεί στην εκπομπή Happy Day: «Έκανα πολλές δουλειές. Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε γραφείο ανακατασκευής σπιτιών, σα να λέμε οικοδομή, μόνο που εκεί δεν χτίζουν αλλά φτιάχνουν τα παλιά. Η δεύτερή μου δουλειά ήταν σε μπαρ και είχε πολύ πλάκα, γιατί μίλαγα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, χώρα του σώματος και γελούσαν πάρα πολύ οι πελάτες. Ο μισθός ήταν καλός αλλά τα ενοίκια ήταν τεράστια».

https://www.instagram.com/p/BR8i7OOgRzz

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα είχε καταφέρει να κάνει επιτυχία τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση με τον ρόλο του οικολόγου Διονύση Χαμπέα στο «To σόι σου» και φέτος ως Νίκος και σύζυγος της Σοφίας Φαραζή στη σειρά «Παγιδευμένοι».

Όλα αυτά τα χρόνια δε σταμάτησε όμως να ζωγραφίζει.

Και όπως αποκάλυψε χθες στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Νιώθω ότι είναι κάτι καλό και υπάρχουν και συλλέκτες που ενδιαφέρονται για τα έργα μου. Δεν είναι εύκολα έργα, δεν μπορούν να μπουν σε ένα σαλόνι, είναι ειδικά έργα. Το θέμα μου πάντα είναι ανθρωποκεντρικά, τα τελευταία μου είναι μόνο με μολύβι, είναι τρίχα - τρίχα, πόρος -πόρος που λέμα στην λεπτομέρεια αλλά το αποτέλεσμα είναι σουρεαλιστικό. Είναι όμως με απόλυτα ρεαλιστικό τρόπο φτιαγμένο».

Υπάρχει όμως ένα ιδιαίτερο πορτραίτο εκείνο της μητέρας του το οποίο και ζωγράφισε σε μία δύσκολη οικογενειακή τους στιγμή: «Σε αυτό το πορτραίτο είναι η μαμά μου που έχει ένα βλέμμα που δεν ξέρεις αν είναι στεναχωρημένο ή χαρούμενο. Έχουν μία κλίση τα μάτια της που σε μπερδεύει πάντα. Τη στιγμή που την φωτογράφισα και μετά τη ζωγράφισα, ήταν αφού χάσαμε τον μπαμπά. Υπήρχε μία θλίψη αλλά το κάτω μέρος του προσώπου είναι σαν να χαμογελάει, σαν τη Μόνα Λίζα. Το σουρεαλιστικό είναι ότι την έχω κάνει ροκ σταρ. Της έχω βάλει ένα τατουάζ στο μπράτσο που δεν υπάρχει και είναι ο μπαμπάς μου και γράφει «Forever yours».

https://www.instagram.com/p/BbHzyBAlFHM

Η υποκριτική, η ζωγραφική και η φωτογραφία δεν είναι τα μοναδικά ταλέντα του Σόλων Τσούνη. Ο ηθοποιός έχει δανείσει τη φωνή του σε αρκετά animation αλλά ήταν και εκείνος που διαφήμισε και το νέο βιβλίο του πρίγκιπα Harry «Spare» για την κυκλοφορία του στην Ελλάδα. Με κάποια περηφάνια όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

https://www.instagram.com/p/CnRXsDzrqeq