Το IQ 160 στη ζωή του Νίκου Κουρή είναι η σύζυγός του Έλενα Τοπαλίδου, το «καρδιοχτύπι» του

Κατερίνα Μπούσιου
Το IQ 160 στη ζωή του Νίκου Κουρή είναι η σύζυγός του Έλενα Τοπαλίδου, το «καρδιοχτύπι» του
thomas daskalakis ndp photo agency thomasdask@yahoo.com

Η Έλενα Τοπαλίδου ως διακεκριμένη χορεύτρια αλλά και ηθοποιός έχει ακολουθήσει μία αυτόνομη πορεία και την έχουμε θαυμάσει στις σπάνιες δημόσιες εξομολογήσεις της για τα empowerment μηνύματα, που αφορούν ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της ζωής της, με την μάχη με την ανορεξία και την άτυχη δεύτερη εγκυμοσύνη της. 

Η οικογένεια του Νίκου Κουρή έχει αμιγώς καλλιτεχνικό προφίλ, αφού με την σύζυγό του Έλενα Τοπαλίδου μοιράζονται εκτός από το ίδιο επάγγελμα και τις ίδιες ευαισθησίες. Και το ταλέντο αυτό υπάρχει ακόμη σε πρώιμη μορφή και στον 16χρονο γιο τους Πέτρο.

Η σύζυγος του ηθοποιού μας έχει συγκινήσει αλλά μας έχει κάνει και να την θαυμάσουμε με τις τοποθετήσεις της, για το πώς αντιμετώπισε την κακεντρεχή μίζερη κριτική που αφορούσε εκείνη και το σύζυγό της, πώς αντιμετωπίζει ακόμη ερωτικά τη σχέση τους, όσο και με τις δύο δύσκολες στιγμές της: Την μάχη με την ανορεξία και την ατυχή δεύτερη εγκυμοσύνη της.

https://www.instagram.com/p/ChXEeijqrv8

«Έχω συμφιλιωθεί με τον εαυτό μου, έχουμε δώσει τα χέρια»

Η Έλενα Τοπαλίδου εδώ και δύο δεκαετίες έχει ακολουθήσει έναν αξιοθαύμαστο αυτόφωτο δρόμο στο θέατρο, στον κινηματογράφο, αλλά και στην τηλεόραση. Με την διπλή της ιδιότητα ως ηθοποιός, χορεύτρια και δασκάλα χορού στην Λυρική. Το μπαλέτο είναι η δεύτερη φύση της ακόμη και σήμερα που ξυπνά από το χάραμα για να κάνει τις ασκήσεις της, πριν ετοιμάσει τον γιο της Πέτρο για το σχολείο.

https://www.instagram.com/p/Co-BTToIlp6

Η σχέση και ο γάμος της με τον Νίκο Κουρή, συνέπεια ενός κεραυνοβόλου έρωτα την ισορρόπησε και την εξέλιξε. Ποτέ δεν επεδίωξε την προβολή του δεσμού τους και των οικογενειακών τους προσωπικών δεδομένων, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Μία από αυτές, ήταν όταν μίλησε για πρώτη φορά για τη μάχη της με την ανορεξία, στην οποία ο ηθοποιός στάθηκε στο πλευρό της.

Και όπως είχε δηλώσει στο Στούντιο 4: «Έχω συμφιλιωθεί με τον εαυτό μου, έχουμε δώσει τα χέρια. Δεν μπορούσα να συμφιλιωθώ στο παρελθόν με την εικόνα μου, με την αποτελεσματικότητά μου και τη σχέση που είχα με το φαγητό. Είχα ανασφάλεια με το πώς είμαι στον χώρο μου, πώς με αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Αυτή τη σκλαβιά θέλησα να ξεπεράσω στη ζωή μου. Αυτή τη σκλαβιά ακόμη παλεύω. Θέλω να ξημερώνει η μέρα και να την «κοιτώ» στα μάτια».

Με τον Νίκο Κουρή η σχέση τους παραμένει φλογερή όπως δήλωσε πρόσφατα στην ίδια εκπομπή και αυτό είναι το μυστικό του έρωτά τους: «Τον θαυμάζω. Είναι μία σχέση έντονη γενικότερα με χτυποκάρδι ερωτικό. Υπάρχουν αντιστάσεις, «τραβήγματα» των χαλιών. Δεν είναι κουραστικό, είναι σαν ωραίο σενάριο, το ζούμε. Ο Νίκος έχει πολύ χιούμορ, γελάω πολύ μαζί του. Ξεφτιλίζει τα πράγματα και ο γιος μας είναι πολύ καλός, δεν μπορεί να σταθεί σε χλωρό κλαρί. Δεν μπορείς να θυμώσεις, μόνο να γελάσεις με τον εαυτό σου. Όλη μέρα με κοροΐδεύει, πως περπατάω πως στέκομαι...».

Και ο ίδιος πάντως σχολιάζοντας πρόσφατα τις δηλώσεις της συζύγου του, παραδέχτηκε πως αυτό το χτυποκάρδι υπάρχει ακόμη μεταξύ τους.

https://www.instagram.com/p/CgUDdiXKhW3

Η ισορροπία στον δεσμό τους φαίνεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζει την δημόσια κριτική. Φυσικό επακόλουθο των προβεβλημένων μέσω της δουλειάς τους καλλιτεχνών: «Ποτέ δεν με έχει επηρεάσει όσα λένε για εμάς. Ούτε ανασφάλεια μου δημιούργησε, μόνο μία στιγμιαία πίκρα. Είναι κουταμάρα και μισή το τι λέγεται για εμένα και τον Νίκο. Μία μιζέρια».

Η Σμαράγδα Καρύδη & ο Νίκος Κουρής με το IQ 160 τους νίκησαν ακόμη και το Survivor

Μαζί με τον σύζυγό της προσπάθησαν να αποκτήσουν και ένα δεύτερο παιδί, αλλά δεν τα κατάφεραν. Είχε περιγράψει με μεγάλο ρεαλισμό μία δύσκολη συναισθηματική στιγμή για εκείνη και τον Νίκο: «Ήθελα πάρα πολύ κι άλλο παιδάκι. Αλλά το έχασα, τρία χρόνια μετά τον Πέτρο, ανήμερα των γενεθλίων του. Ήταν κοριτσάκι 5 μηνών στην κοιλιά μου και χρειάστηκε να το γεννήσω κάπως για να το πάρουν. Το ήθελα πάρα πολύ. Έκλαψα πολύ. Τρόμαξε και ο Νίκος λίγο και δεν έγινε μετά».

https://www.instagram.com/p/Cnw6kLfqv37

Και είχε μιλήσει με τον ίδιο θαυμασμό για τον γιο τους: «Ο Πέτρος έχει συναισθηματικό ταλέντο. Είναι ένα πλάσμα με πολύ μεγάλο δώρο, από ψηλά. Ποτέ του δεν είχε κόμπιασμα για τίποτε. Έχω την αίσθηση ότι θα τα καταφέρει όμορφα στη ζωή του. Μας έλεγε η δασκάλα του στο Δημοτικό: «Καταλαβαίνει πότε δεν είμαι καλά και έρχεται και μου λέει: «Μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά». Έχει ενσυναίσθηση».