Οι Ελληνίδες celebrities που πήγαν το à la garçonne σε άλλα επίπεδα

Οι Ελληνίδες celebrities που πήγαν το à la garçonne σε άλλα επίπεδα

Ταραμπάνκο, Τσαγκρινού, Αναστασοπούλου και άλλες Ελληνίδες που απογείωσαν το κοντό μαλλί και που ίσως σε πείσουν να αποχωριστείς τα μακριά μαλλιά σου. 

«Men like the long. So, I cut them short» είναι μια viral νεοφεμινιστική φράση που μπορεί να χάνει κατά βάθος την ουσία της (καταλήγει να παρουσιάζει τις γυναίκες ως επιφανειακά αντιδραστικές και έρμαια για ακόμη μια φορά του γούστου των αντρών), έχει όμως τη δική της βάση. Πράγματι τα πρότυπα ομορφιάς επί πολλές δεκαετίες, είχαν ταυτίσει τα μακριά μαλλιά με τη θηλυκότητα, την ομορφιά, το σεξαπίλ, ακόμη και την υγεία. Το πιο «επιτρεπτό» κοντό μήκος ήταν αυτό στο ύψος των ώμων, κυρίως για όσες ήταν μεγαλύτερης ηλικίας ή έπρεπε να δείχνουν πιο αυστηρές για κοινωνικούς λόγους.

Ιωάννα Μαλέσκου: Το νέο look λίγο πριν γεννήσει και τα μαθήματα φροντίδας

Οι δεκαετίες πέρασαν και τα στερεότυπα αυτά ένα προς ένα καταρρίπτονταν, χάρη σε γυναίκες όπως η Audrey Hepburn, η Twiggy και η Lady Diana Spencer. Τα κοντά μαλλιά αποπνέουν έναν δυναμισμό, μια αυτοπεποίθηση, μια διάθεση και ικανότητα για πολλές δραστικές αλλαγές.

Με χαρά λοιπόν συνειδητοποιούμε ότι, όσα χρόνια πίσω κι αν είμαστε σε σχέση με τη διεθνή showbiz και τα εκεί προβαλλόμενα πρότυπα, ήρθε και στην Ελλάδα αυτή η à la garçonne επανάσταση. Ας δούμε μερικές γυναίκες που όχι μόνο έκοψαν τα μαλλιά τους κοντά, αλλά υπήρξαν αιτία και αφορμή για να κάνουν κι άλλες το ίδιο.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Δεν μπορεί να μην ήταν από τις πρώτες που σκέφτηκες, από την ανάγνωση κιόλας του τίτλου. Η γνωστή ηθοποιός έχει εδώ και δύο χρόνια κόψει πολύ κοντά τα μαλλιά της, με το κούρεμα να αναδεικνύει όσο κανένα τις γωνίες του προσώπου της και τις ροκ μουσικές της καταβολές. Βέβαια, ο λόγος που πήρε την πρωτοβουλία αυτή δεν ήταν και ο καλύτερος μιας και, όπως εξήγησε σε συνέντευξή της αργότερα, η ποιότητα της τρίχας της εξασθένισε μετά τη νόσηση με Covid – 19. «Ο κορονοϊός χτύπησε τον θυροειδή μου και άρχισαν να πέφτουν τα μαλλιά μου. Ανέβηκαν οι τιμές στην πολακτίνη και έφευγαν οι τούφες στα χέρια μου. Γι’ αυτό και για να δυναμώσω τα μαλλιά μου, να πάρουν δύναμη οι ρίζες, τα έκοψα, για να δημιουργηθούν ξανά. Αυτή είναι η αλήθεια. Και δεν την έχω πει σε κανέναν. Αυτός είναι ο λόγος που έκοψα τα μαλλιά μου» είπε στο Enjoy. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, έχουμε να πούμε εμείς.

Νομικού, Κωσταρά & άλλες celebs που έκοψαν αφέλειες και υιοθέτησαν το απόλυτο French girl’s style

Κάτια Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο πήγε στο GNTM για μαλλί και βγήκε κουρεμένη (κυριολεκτικά). Το 26χρονο μοντέλο που γνωρίσαμε ως παίκτρια του reality του STAR, κλήθηκε να κόψει τα μαλλιά της στο αντίστοιχο επεισόδιο του show και ήταν πράγματι από τα πιο επιτυχημένα makeovers, όχι μόνο εκείνης, αλλά όλων των σεζόν.

Τραϊάνα Ανανία

Ακόμη ένα καθ’ όλα ανατρεπτικό κορίτσι που δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αυτή, είναι η Τραϊάνα Ανανία. Με πολύ όμορφο και αρμονικό πρόσωπο, αποτελεί πραγματικά το ιδανικό «μοντέλο» για επίδειξη κομμωτηριακού καταλόγου. Αν και έχει κατά καιρούς πειραματιστεί ουκ ολίγες φορές με τα μαλλιά της και τώρα έχει επιστρέψει εδώ και καιρό στα πιο μακριά hair looks, το κοντό ήταν «το κάτι άλλο» και την έκανε να διαφοροποιείται πολύ πιο εύκολα «παντρεύοντας» τέλεια την tomboy με τη θηλυκή της πλευρά.

Η Μαρία Πρωτόπαππα άλλαξε το look της & η Μαρίνα του Σασμού είναι μία άλλη με τα νέα της μαλλιά

Έλενα Τσαγκρινού

Αυτό το κορίτσι κι αν έχει πειραματιστεί με τα μαλλιά του, τόσο στο χρώμα όσο και στο μήκος. Αν μας ρωτάς, μετά το πλατινέ καρέ που είχε όταν εκπροσώπησε την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision και της έδινε Marylin Monroe vibes, το à la garçonne είναι ένα κούρεμα προορισμένο για εκείνη.

Όχι μόνο με χαμομήλι: 5 υλικά για να ανοίξεις φυσικά τα μαλλιά