Loreen και Käärijä δίνουν μάχη στα προγνωστικά και στις εντυπώσεις της φετινής Eurovision

Κατερίνα Μπούσιου
Loreen και Käärijä δίνουν μάχη στα προγνωστικά και στις εντυπώσεις της φετινής Eurovision

Οι πρόβες μόλις ξεκίνησαν για τον 67ο διαγωνισμό της Eurovision όπως και η μάχη εντυπώσεων. Φαβορί για τη νίκη η Σουηδία αλλά και η Φινλαδία. 

Το Λίβερπουλ έχει φέτος την τιμητική του, γιατί η πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου κλήθηκε από την ΕΒU να διοργανώσει τον 67ο διαγωνισμό, λόγω αδυναμίας της περσινής νικήτριας και εμπόλεμης Ουκρανίας.

Τα γραφεία στοιχημάτων δείχνουν νίκη της Σουηδίας με την Loreen αλλά τους φανς έχει ήδη ξετρελάνει η συμμετοχή της Φινλανδίας με τον εκκεντρικό Käärijä. Ποια ήταν η πρώτη εντύπωση από τις πρόβες;

Τattoo ή Cha cha cha;

37 χώρες συμμετέχουν στον 67ο διαγωνισμό της Eurovision και φέτος έχουμε επιστροφές τραγουδιστών που έχουν δοκιμαστεί ή έχουν διακριθεί και στο παρελθόν. Η EBU έχει ήδη ανακοινώσει από τον περασμένο Νοέμβριο ότι φέτος τα αποτελέσματα και των δύο ημιτελικών, στις 9 και στις 11 Μαΐου θα κριθούν μόνο από το televoting και το αποτέλεσμα του τελικούς στις 13 Μαΐου με την ψηφοφορία των κριτών και το televoting ως είθισται.

Οι πρόβες ήδη ξεκίνησαν στη βρετανική πόλη και ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος που εκπροσωπεί φέτος την Ελλάδα και διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

https://www.instagram.com/p/CrvV6BLt3dn

Ο νεαρός τραγουδιστής είχε δημοσιεύσει πριν από μερικές ώρες και μία ανάρτηση όπου περιέγραφε με λέξεις και εικόνες όσα ένιωσε τις τελευταίες εβδομάδες της προετοιμασίας: «Ευγνώμων, αποφασισμένος, έτοιμος. Σε ευχαριστώ Eurovision, σε ευχαριστώ ομάδα, σε ευχαριστώ Ελλαδάρα».

https://www.instagram.com/p/Crt7H_ttoDB

Φαβορί στα γραφεία στοιχημάτων είναι η Σουηδική συμμετοχή με την Loreen, νικήτρια της Eurovision για την ίδια χώρα το 2012 με το «Euphoria».

Το τραγούδι της «Tattoo» είναι πρώτο με μικρή απόδοση αποτυχίας και αυτό είναι κοινό αποτέλεσμα όλων των γραφείων στοιχημάτων όπως φαίνεται και από την ανάρτηση του Eurovision world.com.

eurovision_bets.JPG

Σταδιακά όμως τις εντυπώσεις έχει ήδη κερδίσει η συμμετοχή της Φινλανδίας με τον εκκεντρικό ράπερ Käärijä ο οποίος έχει ήδη φτάσει στο Λίβερπουλ με δέκα βαλίτσες που περιέχουν τα περίεργα κοστούμια του. Το «Cha cha cha» είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι που ήδη έχουν αγαπήσει οι euro fans.

Η μεγάλη έκπληξη είναι η περσινή νικήτρια Ουκρανία η οποία και φέτος είναι ψηλά στις αποδόσεις με την ρυθμική μπαλάντα στα αγγλικά «Heart of steels».

Πάντως αν κερδίσει η Loreen θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ιρλανδού Johnny Logan ο οποίος νίκησε 2 φορές ως τραγουδιστής, το 1980 και το 1987 ενώ το 1992 ως συνθέτης.