Η ελληνική TV σε «πόλεμο» και το beef Χρηστίδου με Τσολάκη για τον γάμο Μουζουράκη

Κατερίνα Μπούσιου
Η ελληνική TV σε «πόλεμο» και το beef Χρηστίδου με Τσολάκη για τον γάμο Μουζουράκη

Το ακριβές σχόλιο της Ναταλίας Γερμανού και η διευκρίνιση της Κατερίνας Καινούργιου. Τελικά γιατί η μισή TV είναι σε κόντρα με την άλλη μισή, χωρισμένη στο «εμείς οι ηθικοί» και «εσείς οι ασεβείς»;

Ο Πάνος Μουζουράκης δεν γνώριζε ότι δύο μέρες πριν τον γάμο του, θα προκαλούσε τόσο μεγάλο πανικό που κατέληξε σε πολυμέτωπη κόντρα, για τις κάμερες και τους φωτογράφους που θα κάλυπταν το μυστήριο και τη δεξίωση.

Μετά την κόντρα Σίσσυς Χρηστίδου και Ελένης Τσολάκη, οι μισές παρουσιάστριες άφησαν τις σπόντες τους για τις άλλες μισές. Με την Ναταλία Γερμανού ως εμπειρότερη να βάζει σε τάξη τα πράγματα και την κολλητή φίλη της νυν κυρίας Μουζουράκη, Κατερίνα Καινούργιου, να κάνει διευκρινίσεις.

https://www.instagram.com/p/CswZJ0lo-LI

Η κόντρα για μία κάμερα και το bullying σε δημοσιογράφο

Ας ξεκινήσω με ένα μικρό recap. Καταρχάς, θυμάσαι την δήλωση του Πάνου Μουζουράκη, δύο μέρες πριν τον γάμο του σε έμμετρο λόγο. Ζήτησε ποιητικά και με χιούμορ να μην πάνε οι δημοσιογράφοι στον γάμο του γιατί δεν θα κάνει δηλώσεις, αλλά διευκρίνησε ότι δεν θα τους έδιωχνε αν τελικά πήγαιναν. Όπερ και εγένετο.

Αυτές τις δύο μέρες που προηγήθηκαν του γάμου του οι τηλεοπτικές εκμπομπές ερμήνευσαν διαφορετικά τη δήλωση. Αλλά ήδη είχαν κανονίσει την δημοσιογραφική αποστολή τους στην Αίγινα και σίγουρα τελευταία στιγμή δεν θα μπορούσαν να το ακυρώσουν.

Δεν θα υπήρχε και λόγος άλλωστε. Ο γάμος με τους 500 καλεσμένους μπορούσε να καλυφθεί τηλεοπτικά, (κανείς δεν απαγορεύει σε δημόσιο χώρο από τον δημοσιογράφο να κάνει τη δουλειά του) αλλά τα συνεργεία και οι δημοσιογράφοι δεν θα είχαν πρόσβαση στον χώρο της δεξίωσης.

Έτσι και συνέβη και μάλιστα ο Μουζουράκης όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε από τους δημοσιογράφος αλλά τους έκανε και πλάκα ότι δεν γνωρίζουν από ποίηση και τους έκανε και μία μικρή δήλωση στο τέλος λέγοντας πως εκείνος και η γυναίκα του αισθάνονται πολύ ευτυχισμένοι.

Ούτε οι δημοσιογράφοι πίεσαν φορτικά για μία δήλωση, ούτε εκείνος τους έκανε παρατήρηση.

https://www.instagram.com/p/Csy4KTMtqCj

Η Σίσσυ Χρηστίδου είχε δηλώσει από το πρωί του Σαββάτου από την εκπομπή της «Χαμογέλα και πάλι», πως θα σεβόταν την επιθυμία του Μουζουράκη. Χωρίς να θεωρεί πως όσες εκπομπές θα πήγαιναν στον γάμο (όλες οι άλλες δηλαδή με μόνη εξαίρεση την Ναταλία Γερμανού και τη Φαίη Σκορδά) θα έκαναν κάτι μεμπτό.

Έκανε όμως ένα φάουλ (από αυτά που δεν συνηθίζει να κάνει ούτε η Σίσσυ αλλά ούτε και η εμπειρότατη αρχισυντάκτριά της Βένια Καραγιάννη). Να στείλει δημοσιογράφο και κάμερα στην Αίγινα, για να τρολάρει τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους που βρίσκονταν ήδη εκεί. Κοινώς να κάνει το backstage στο backstage.

Αχρείαστο και αρκετά άκομψο. Γιατί να αναλύσουμε το «εσύ πήγες», «εγώ δεν πήγα»;

Το αποτέλεσμα ήταν να στείλει μία νεόκοπη δημοσιογράφο απέναντι από τους έμπειρους των άλλων καναλιών οι οποίοι και της έκαναν bullying για αυτό που προσπαθούσε να κάνει (επιεικώς απαράδεκτο αυτό) και θεώρησαν πως τους προσβάλει η κίνηση της εκπομπής (εν μέρει σωστό).

Ευτυχώς παρενέβησαν κάποιοι εμπειρότεροι συνάδελφοι και οπερατέρ και έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους.

Η Σίσσυ υπεραμύνθηκε των αγαθών της χιουμοριστικών προθέσεων και υπερασπίστηκε την νεαρή ρεπόρτερ λέγοντας όμως: «Έγινε ένας τεράστιος χαμός, ειπώθηκαν βαριές κουβέντες. Δεν θέλω να στοχοποιήσω στον αέρα, αυτός που το έκανε, αυτή που το έκανε το γνωρίζει πολύ καλά».

Η Ελένη Τσολάκη την ίδια στιγμή στην αντίπαλη συχνότητα του Open, έδωσε μία άλλη εικόνα της κατάστασης με την δική της ρεπόρτερ που αρνήθηκε το bullying στην συνάδελφο λέγοντας πως: «Δεν είδα κανέναν να την τραμπουκίζει, κανέναν να της φέρεται με άσχημο τρόπο. Απλά της είπαμε ότι δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτό».

Η πάντα ακριβοδίκαιη Ναταλία Γερμανού, είπε ξανά ως εμπειρότερη όλων το πιο σωστό σχόλιο και το αντικειμενικότερο: «Να συμφωνήσουμε ότι αν θέλεις να παντρευτείς χωρίς να έχεις κάμερες, απλώς δεν λες πότε θα παντρευτείς, που παντρεύεσαι ή δεν λες καν ότι παντρεύεσαι και απλά πας και παντρεύεσαι και τελειώνει το θέμα. Σας τα λέω εγώ που παντρεύτηκα με κουμπάρα τη Βίσση, καλεσμένους τον Ρέμο με τη Γαρμπή και δεν πήρε χαμπάρι άνθρωπος; Λέμε τώρα. Άμα θες γίνεται».

Για του λόγου το αληθές υπάρχει μόνο μία μακρινή φωτογραφία ενός παπαράτσι από τον γάμο αυτό, την ώρα που ο Φρέντυ Γερμανός συνοδεύει την κόρη του έχοντας δίπλα την Άννα Βίσση. Και έγινε τυχαία, χωρίς ο φωτογράφος να γνωρίζει για τον γάμο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

Η Κατερίνα Καινούργιου ως φίλη της νύφης Μαριλού Κόζαρη και ως παρούσα στον γάμο, την ώρα που όλες οι εκπομπές τα έβαζαν με τις άλλες μισές για τα σχόλιά τους, προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Γιατί όπως είπε: «Ο Πάνος ήξερε ότι τα κανάλια θα στείλουν κάμερες και είχε απλά ζητήσει να είναι διακριτικοί οι δημοσιογράφοι. Οι γονείς των παιδιών (Μαριλού και Πάνος) ήταν πολύ ευγενικοί μαζί τους, ρωτούσαν αν τους είχαν κεράσει κλπ. Επειδή συζήτησα μαζί του για το βίντεο που έκανε, μου είπε ότι το έκανε χιουμοριστικά. Δεν καταλαβαίνω γιατί είδαν μερικοί θεωρίες συνομωσίας πίσω από αυτό. Και αν ήθελαν τα παιδιά να κάνουν κρυφό γάμο θα τον είχαν κάνει».

Με λίγα λόγια, πολύ κακό για το τίποτε;

Όχι ακριβώς. Γιατί η φράση του Πάνου Μουζουράκη στο ποίημα του που λέει: «Κι αν όλα αυτά που είπα εδώ δεν είναι αρκετά, σηκώνω ψηλά τα χέρια μου και καλή καρδιά. Κατανοώ είναι επάγγελμα και κανένα δεν είναι ντροπή, άσχετα αν το ξεδιάντροπο κάποιοι το ‘χουν για αρχή», ήταν εκείνη που έριξε λίγο παραπάνω λάδι στη φωτιά από ό,τι έπρεπε.

Πάντως οι δημοσιογράφοι που πήγαν στον γάμο του, όχι απλά μίλησαν με το ζευγάρι, αλλά πέρασαν και υπέροχα μετά στη δεξίωση τους. Πολύ καλύτερα από τους παρουσιαστές τους. Άρα μία κόντρα άνευ ουσίας τελικά.

Και κυρίως μία στοχοποίηση των δημοσιογράφων που πήγαν στον γάμο από τους άλλους που δεν πήγαν η οποία δεν είχε κανένα απολύτως νόημα.

Κάτι τελευταίο: Αν σέβεσαι την πρόθεση του Πάνου Μουζουράκη να μην αναπαραχθεί τηλεοπτικά ο γάμος του, γιατί πρόβαλες τα δεκάδες stories και post των καλεσμένων στο Instagram;