Από το unfollow στο «καρφί» για την τηλεθέαση: Το άβολο σχόλιο της Καινούργιου για τη Μενεγάκη

Κατερίνα Μπούσιου
Από το unfollow στο «καρφί» για την τηλεθέαση: Το άβολο σχόλιο της Καινούργιου για τη Μενεγάκη

Η ευθεία βολή για το 5% τηλεθέασης της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη και η μάχη του prestige. Τι εννοούσε η Κατερίνα Καινούργιου με το νέο σχόλιό της για την Ελένη Μενεγάκη;  

Λίγο πριν το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν ήρθε η ώρα του απολογισμού. Μόνο που τις τελευταίες μέρες αυτός ο απολογισμός φέρνει ένα πολεμικό κλίμα ανάμεσα στις παρουσιάστριες και τους παρουσιαστές.

Την ώρα της κρίσης, ήρθε και ένα μάλλον άβολο σχόλιο που έκανε σήμερα η Κατερίνα Καινούργιου για την Ελένη Μενεγάκη. Είχε δίκιο τελικά η Κατερίνα ή έκανε λάθος;

https://www.instagram.com/p/Cttu99bouU0/

Από το block στη μάχη του brand και στα νούμερα

Τις τελευταίες μέρες, είτε λόγω της κούρασης της τηλεοπτικής χρονιάς που τελειώνει ή λόγω του άγχους για την προετοιμασία της επόμενης και των αλλαγών που συζητιούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες των καναλιών, υπάρχει μία ένταση μεταξύ των παρουσιαστών και παρουσιαστριών η οποία μεταφέρεται και δημόσια.

Η λεγόμενη αυτο -αναφορικότητα της τηλεόρασης είναι και το μεγάλο λάθος αρκετών εκπομπών. Οι περισσότερες ασχολούνται με το τι κάνουν οι άλλες εκπομπές και τα πρωτογενή ρεπορτάζ με την κλασσική έννοια του όρου, ήταν φέτος ελάχιστα.

Το πλέον άκομψο σε αυτή την περίπτωση, είναι ένας παρουσιαστής να σχολιάζει την τηλεθέαση μίας άλλης εκπομπής αντίπαλου καναλιού. Όχι πως δεν έχει το δικαίωμα, αλλά ρόδα είναι και γυρίζει και κάποια στιγμή θα βρεθούν όλοι στη άχαρη θέση του κρινόμενου.

Η Κατερίνα Καινούργιου σήμερα, έκανε αυτό το ατόπημα. Που αδικεί καταρχάς την ευγένεια που έχει και την μεγάλη της επιτυχία φέτος με την εκπομπή της. Η Super Κατερίνα βάσει και των στοιχείων φαίνεται να τερματίζει πρώτη σε τηλεθέαση- έστω και με μικρή διαφορά από τον Γιώργο Λιάγκα - ανάμεσα στα πρωινά προγράμματα που ξεκινούν μετά τις δέκα το πρωί.

https://www.instagram.com/reel/CtYt58JqIqm/

Η Κατερίνα αναρωτήθηκε σήμερα το πρωί, με το τι γίνεται με την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, ρωτώντας τον καλεσμένο της Χάρη Λεμπιδάκη.

Και σε μία αποστροφή του λόγου της όταν ο δημοσιογράφος της είπε ότι παρά την χαμηλή της τηλεθέαση το κανάλι (Mega) είναι ευχαριστημένο γιατί έχει την Ελένη ως brand στο δυναμικό του, εκείνη δήλωσε πως: «Αν κάνω 5% αύριο, θα μου πει ο Alpha «είμαστε ευχαριστημένοι επειδή είσαι brand»; Όχι, μου απαντάνε από πάνω. Εγώ δεν θα το δεχόμουν, αλλά δεν είμαι η Ελένη Μενεγάκη. Όταν κάτι δεν πάει καλά σε νούμερα κάποιες φορές, εμένα συνήθως θα με καλέσει ο Νίκος (σ.σ Κοκλώνης) ή το κανάλι να με ρωτήσουν τι συμβαίνει. Δεν θα σου πουν: Μπράβο. Σε εμένα δεν έχει συμβεί αυτό».

Ανεξάρτητα με το αν έχει δίκιο στα λεγόμενά της η Κατερίνα (που έχει δίκιο), είναι άκομψο το σχόλιο σε μία παρουσιάστρια με 30 χρόνια στην τηλεόραση όπως είναι η Ελένη. Θέμα σεβασμού.

Αλλά και διακριτικότητα. Γιατί δε γνωρίζουμε (και δεν θα μάθουμε) τι συζητήσεις κάνει η Ελένη με το κανάλι της, ποια είναι τα standards της συμφωνίας τους και τι σκοπεύει να αλλάξει από την επόμενη σεζόν. Γιατί όπως συνέβαινε και συμβαίνει, αν μία εκπομπή είναι μία καλή πηγή εσόδων για το κανάλι, υπάρχει μία ανοχή στην απόδοση. Ή αν μία εκπομπή είναι η σημαία ενός καναλιού, η τηλεθέαση περνά σε δεύτερη μοίρα.

Ας μη ξεχνάμε ότι η Ελένη Μενεγάκη ήταν το πρώτο μεγάλο όνομα που πήγε στο νεοσύστατο τότε Mega. Και λειτούργησε και ως «μαγνήτης» για τη μεταγραφή και άλλων μεγάλων ονομάτων.

Φυσικά η χρονιά δεν ήταν καλύτερη για την Ελένη. Αρκετές οι αστοχίες στο περιεχόμενο και στη χημεία του πάνελ. Βασικά το πάνελ της είχε ευστοχία μόνο στην περίπτωση της Νάνσυς Νικολαΐδη, της Ελιάνας Χρυσικοπούλου και του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου. Και όταν λέω ευστοχία, εννοώ στο σχόλιο, στην παροχή πληροφορίας και στο μέτρο του εκφραζόμενου τηλεοπτικού λόγου.

Η Κατερίνα Καινούργιου είχε ασχοληθεί ξανά τις προηγούμενες μέρες με την Ελένη Μενεγάκη αναφέροντας τον λόγο για τον οποίο στο παρελθόν την είχε κάνει unfollow.

Βέβαια τότε υπήρχε σοβαρός λόγος για αυτό το unfollow στο Instagram. Γιατί κάποιοι στις μέρες μας συνεχίζουν να το κάνουν, απλά για να το συζητούν οι άλλες εκπομπές δημόσια. Θλιβερό για να μη πω, κωμικοτραγικό.