Πώς το First Dates της Ζενεβιέβ στο Star κατάφερε να γίνει νούμερο #1 trend στο Τwitter

Γεωργία Βλαχοπούλου
Πώς το First Dates της Ζενεβιέβ στο Star κατάφερε να γίνει νούμερο #1 trend στο Τwitter

To First Dates μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να γίνει για τα βράδια μας η «συνήθεια που έγινε λατρεία».

To First Dates μπήκε στη ζωή μας με οικοδέσποινα τη Ζενεβιέβ Μαζαρί στα τέλη Απριλίου κι από τότε έχει καταφέρει να γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια αλλά και αυτό που «ανάβει» τις συζητήσεις στα social media. Μάλιστα, από εκεί που προβαλλόταν μόνο κάθε Κυριακή μέσα από τη συχνότητα του STAR, πλέον έρχεται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες κάθε βράδυ από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, ενώ θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν.

Ποιο είναι το concept

To concept του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ότι υπάρχει ένα «εστιατόριο», η οικοδέσποινα του οποίου - η Ζενεβιέβ δηλαδή - υποδέχεται singles άντρες και γυναίκες, οι οποίοι θα βρεθούν για πρώτη φορά εκεί, σε ένα ραντεβού στα «τυφλά», με την προοπτική να βρουν το ταίρι τους. Η επιλογή του ποιος θα συναντήσει ποιον έχει γίνει με βάση τα χαρακτηριστικά που έχουν πει οι singles ότι θα ήθελαν να έχει το έτερόν τους ήμισυ.

https://www.instagram.com/reel/CuQGmYIMfV4/

Από εκεί και πέρα η βραδιά τελειώνει και το ζευγάρι που δημιούργησαν οι match makers του First Dates αποφασίζει αν το ραντεβού πήγε καλά και άρα θα υπάρξει και δεύτερο ή αν δεν πήγε τόσο καλά.

Η Ζενεβιέβ Μαζαρί φαίνεται πως αγαπάει πολύ το συγκεκριμένο concept, κάτι που φαίνεται και από τον ενθουσιασμό που δείχνει κάθε φορά που ένα ραντεβού φαίνεται να πηγαίνει καλά. Η ίδια, βέβαια όταν ρωτήθηκε για το πώς θα αντιδράσει όταν τα δικά της παιδιά - η Ροζαλία και ο Μιχάλης - θα βγουν το πρώτο τους ραντεβού είπε χαρακτηριστικά: «Όταν μου πουν τα παιδιά μου ότι θα βγουν το πρώτο τους ραντεβού θα αντιδράσω σαν κλασική μαμά. Όταν φτάσουν στην ηλικία που θα ερωτευτούν θα γίνω η μάνα – γάτα, που θα κάνω τον έλεγχό μου».

https://www.instagram.com/p/Cr0ZtuVoDaE/

Είναι #1 trend στο Twitter κάθε φορά που προβάλλεται

Το First Dates, όπως αναφέραμε και πιο πάνω έχει καταφέρει να αποκτήσει το δικό ου φανατικό κοινό καταφέρνοντας να γίνεται κάθε φορά που προβάλλεται το νούμερο ένα θέμα συζήτησης. Και εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει το γιατί αν παρακολουθήσει ένα από τα επεισόδια.

Αρχικά, αναφέρεται σε ένα θέμα πολύ γνωστό σε όλους, όπως είναι το πρώτο ραντεβού που θα βγούμε με κάποιον. Και ναι, αν και θα αναρωτιόταν κανείς παλιότερα πόσο πιθανό είναι να βγει κανείς ένα ραντεβού στα «τυφλά», τη σημερινή εποχή που όλα γίνονται μέσα από τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης τα περισσότερα ραντεβού που μπορεί να βγει κάποιος είναι τέτοιου χαρακτήρα, μιας και τις πιο πολλές φορές η γνωριμία γίνεται μέσα από τα social media και η προσωπική επαφή έρχεται σε δεύτερη φάση. Επομένως, οι περισσότεροι μπορούν να ταυτιστούν με την συγκεκριμένη εκπομπή και να θυμηθούν ένα αντίστοιχο ραντεβού στο οποίο βρέθηκαν και πήγε πάρα πολύ καλά ή τελείως χάλια.

Παράλληλα, οι singles που επιλέγονται είναι άτομα πολύ οικεία, άτομα που άνετα θα συναντούσες στον δρόμο και τα οποία εκδηλώνουν «αφιλτράριστα» - με την καλή έννοια όμως - τον χαρακτήρα τους. Όπως ακριβώς θα έπρεπε να γίνεται σε ένα πρώτο ραντεβού. Βέβαια, οι singles είναι αυτοί που συγκεντρώνουν και τα περισσότερα σχόλια στο Twitter είτε λόγω του ότι πολλές φορές κάποιον μας θυμίζουν,

είτε λόγω της συμπεριφοράς τους στο ραντεβού.

Σε όλο αυτό βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τη Ζενεβιέβ που πολλές φορές έρχεται για να «σώσει» την κατάσταση αλλά και τον όμορφο barman και τα κορίτσια του service που με τις ατάκες τους ενισχύουν το όμορφο κλίμα του εστιατορίου των singles.

Τέλος, για τους Millennials και τους Gen - Z, δηλαδή τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά τη δεκαετία του '90 και του 2000, το να βλέπουν δύο εντελώς άγνωστα άτομα να γνωρίζονται για πρώτη πρώτη φορά σε ένα εστιατόριο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, μιας που οι ίδιοι ήδη γνωρίζουν τα πάντα για το άτομο που θα βγουν ραντεβού λόγω των social media και των συζητήσεων που κάνουν εκεί.