Η Δανάη Μπάρκα κι άλλοι celebrities πήραν θέση για τις φωτιές στα social media

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Δανάη Μπάρκα κι άλλοι celebrities πήραν θέση για τις φωτιές στα social media

Η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου σε Λουτράκι, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα «ενεργοποίησε» τους εγχώριους celebrities που πήραν θέση στα social media και βοήθησαν στις κινητοποιήσεις.

Χθες Δευτέρα 17 Ιουλίου όλη η χώρα ήρθε ξανά αντιμέτωπη με έναν από τους χειρότερους εφιάλτες του καλοκαιριού. Φωτιές ξέσπασαν σε Λουτράκι, Ανάβυσσο και Σαρωνίδα με το 112 να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους κατοίκους των συγκεκριμένων αλλά και των γύρω περιοχών, ώστε να είναι προετοιμασμένοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δυστυχώς για κάποιους χρειάστηκε να απομακρυνθούν καθώς οι φωτιές πλησίασαν και κάποια από τα πρώτα σπίτια.

Η θέα της φωτιάς, του μαύρου από τα σύννεφα καπνού και των ανθρώπων που προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους και τα ζώα της περιοχής - καθώς υπήρχαν και φιλοζωικοί οργανισμοί στην περιοχή και ιππικός όμιλος - δεν άφησε ασυγκίνητους τους εγχώριους celebrities, οι οποίοι με τις αναρτήσεις τους πήραν θέση ενώ προσπάθησαν να βοηθήσουν και στις κινητοποιήσεις για τη διάσωση των ζώων της περιοχής. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό ένα καταφύγιο ζώων τυλίχτηκε στις φλόγες με αρκετά από τα ζωάκια που φιλοξενούσε να μην τα καταφέρνουν.

Η ανάρτηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου και άλλων celebs

Η αλήθεια είναι πως από την περίοδο της καραντίνας λόγω του κορονοϊού κι έπειτα βλέπουμε πολύ συχνά αρκετούς από τους εγχώριους celebrities να χρησιμοποιούν τα social media τους όχι μόνο για τις προσωπικές ή τις επαγγελματικές τους αναρτήσεις αλλά και για να τοποθετηθούν για κοινωνικά θέματα.

Το ίδιο έκαναν και για τις φωτιές που ξέσπασαν χθες με άλλους να εκφράζουν τη θλίψη τους για τις εικόνες που βλέπουμε άλλο ένα καλοκαίρι και άλλους να προσπαθούν μέσω των repost τους να βοηθήσουν όποιον έχει ανάγκη ενισχύοντας τις διάφορες κινητοποιήσεις είτε για τη βοήθεια σε άτομα που είχαν ανάγκη είτε για τη διάσωση των ζώων της περιοχής.

Η Τόνια Σωτηροπούλου και η Κατερίνα Καινούργιου μπροστά στα χθεσινά γεγονότα δεν μπόρεσαν να σχολιάσουν κάτι παρά μόνο κοινοποίησαν τις εικόνες από τις φλόγες και τις πληροφορίες για τη διάσωση των ζώων, αφήνωντας τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους.

Kάτι αντίστοιχο έκανε και η Δανάη Μπάρκα η οποία πέρα από την αναδημοσίευση της φωτογραφίας που έγινε viral με τις φλόγες κοντά στα σπίτια έγραψε και το εξής σωστό: «Τι μπορεί να μας ξημερώσει, τι μπορεί να περάσουμε μέσα σε λίγες ώρες. Πόσο σημαντικό - ίσως το πιο σημαντικό - είναι να έχουμε ο ένας τον άλλο».

Ο δημοσιογράφος Λάμπρος Κωνσταντάρας και ο Νίκος Μπάρτζης - ο φιναλίστ του Survivor All Star - θέλησαν να πουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους πυροσβέστες . Το σπίτι του δημοσιογράφου βρίσκεται στην περιοχή και ο ίδιος έτυχε να λείπει σε ταξίδι, με μοναδική ελπίδα για το δικό του αλλά και τα σπίτια των άλλων κατοίκων της περιοχής να είναι οι πυροσβεστες και η αλλαγή των ανέμων, όπως έγραψε στην ανάρτησή του.

Kαι ο Γρηγόρης Γκουντάρας, όμως έκανε δραματική έκκληση μέσω του λογαριασμού του στο Instagram για βοήθεια από τη φωτιά στο Λαγονήσι, μιας και ο ίδιος με την οικογένειά του κατοικούν εκεί ενώ έχουν και την επιχείρησή τους, ένα ζαχαροπλαστείο - καφέ.

Από την άλλη η Ειρήνη Κολλιδά και ο Δημήτρης Μακαλιάς ήταν πιο αιχμηροί στα σχόλιά τους, με την πρώην παίκτρια του Survivor να γράφει «Αργήσατε...» στη φωτογραφία που έδειχνε ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής και τον καπνό από τις φλόγες ενώ ο ηθοποιός με μια του φράση στην κοινή του φωτογραφία με τον μεγάλο του γιο τα είπε όλα, γράφοντας «Κάνε ότι κοιμάσαι», πιθανώς αναφερόμενος τόσο στον γιο του όσο και στις νεότερες γενιές που δεν θα έπρεπε να βλέπουν τέτοιες εικόνες.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει ένα «συγγνώμη» από την ιδιοκτήτρια του κέντρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων που κάηκε ενώ η Γιάννα Τερζή ήταν ανάμεσα στα άτομα που προσπάθησαν να βοηθήσουν το συγκεκριμένο καταφύγιο αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τέλος, η Κατερίνα Ζαρίφη μεταξύ των αναρτήσεών της σχετικά με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν εξομολογήθηκε κάτι που όλοι μας σκεφτήκαμε ξυπνώντας χθες. Η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός έγραψε στην ανάρτησή της: «Αυτό που μόλις ξυπνήσαμε, είδαμε αέρα και όλοι είπαμε «Θα έχουμε φωτιά», αυτό είναι και το πιο τραγικό. Να είσαι πάντα εν αναμονή του κακού. Να είσαι σίγουρος ότι θα συμβεί. Είναι εξοργιστικό και παρανοϊκό».

361652320_819097056470914_2920699562326742158_n.jpg