Στον πλανήτη Γη όλοι ανήκουμε σε μια αλυσίδα & αυτό δείχνουν οι εικόνες από τις φωτιές στον Καναδά

Γεωργία Βλαχοπούλου
Στον πλανήτη Γη όλοι ανήκουμε σε μια αλυσίδα & αυτό δείχνουν οι εικόνες από τις φωτιές στον Καναδά
Pedestrians pass the One World Trade Center, center, amidst a smokey haze from wildfires in Canada, Wednesday, June 7, 2023, in New York. Smoke from Canadian wildfires poured into the U.S. East Coast and Midwest on Wednesday, covering the capitals of both nations in an unhealthy haze, holding up flights at major airports and prompting people to fish out pandemic-era face masks. (AP Photo/Julie Jacobson)

Κάθε πράξη που κάνουμε επηρεάζει άμεσα τη ζωή του διπλανού μας. Οι φωτιές στον Καναδά μόλυναν τον αέρα της Νέας Υόρκης και αυτό είναι η πιο μεγάλη απόδειξη.

Οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό στο Kebek του Καναδά έχουν θέσει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μόνο για φέτος και μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί στον Καναδά 9 εκατομμύρια στρέμματα λόγω των πυρκαγιών ενώ όπως επεσήμανε ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε και που πρέπει με κάποιον τρόπο να σταματήσει.

Canada Wildfires Photo Gallery
In this GOES-16 GeoColor and fire temperature satellite image taken Tuesday, June 6, 2023 at 6:40 p.m. EDT and provided by CIRA/NOAA, smoke from wildfires burning in the Canadian Provinces of Quebec, right, and Ontario, left, drift southward. (CIRA/NOAA via AP)

Οι φωτιές μόλυναν τον αέρα της Νέας Υόρκης

Αυτή τη φορά οι πυρκαγιές επηρέασαν και τον αέρα της Αμερικής φτάνοντας μέχρι τη Νέα Υόρκη, επηρεάζοντας την ποιότητα του αέρα για εκατομμύρια ανθρώπους, αφού ο δείκτης της ποιότητας του στη Νέα Υόρκη κορυφώθηκε πάνω από το 200 πριν δύο ημέρες, ένα επίπεδο ρύπανσης δηλαδή που χαρακτηρίζεται ως «πολύ ανθυγιεινό».

Όπως θα δεις από τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου η ατμόσφαιρα για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης έχει γίνει ιδιαίτερα αποπνικτική, έχοντας ένα έντονα κίτρινο χρώμα ενώ οι περισσότεροι κατοικοί της για να καταφέρουν να βγουν από το σπίτι και να πάνε στις δουλειές τους, συνεχίζοντας την καθημερινότητά τους φόρεσαν αναγκαστικά μάσκα.

Παράλληλα, το άγαλμα της Ελευθερίας αλλά και οι γέφυρες στο Manhattan και στο Brooklyn ίσα που φαίνονται εξαιτίας του σοκαριστικού, σχεδόν βγαλμένου από ταινία επιστημονικής φαντασίας σκηνικού που έχει δημιουργηθεί.

Ο πλανήτης ζητάει να τον «ακούσουμε»

Οι πυρκαγιές στον Καναδά, το λιώσιμο των πάγων, η συνεχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την ανυδρία σε πολλές χώρες ακόμα και της Ευρώπης κρούουν πια πιο έντονα τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του πλανήτη μας αλλά και τη ζωή που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

Αν δεν είναι τώρα η ώρα να δράσουν όλα τα κράτη ενωμένα με οργανωμένο σχέδιο διάσωσης του πλανήτη μας, τότε πότε είναι;