Η καταστροφή του εξοχικού του Σταύρου Βαρθαλίτη από τις φωτιές επιβεβαίωσε όσα είπε η Συνατσάκη

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η καταστροφή του εξοχικού του Σταύρου Βαρθαλίτη από τις φωτιές επιβεβαίωσε όσα είπε η Συνατσάκη

Οι φωτιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα στη χώρα συνεχίζουν να καίνε και για ακόμα μια φορά οι επιπτώσεις τους δεν ξεχωρίζουν επώνυμους και μη.

Οι φωτιές που ξεκίνησαν τη Δευτέρα στην περιοχή της Σαρωνίδας συνεχίζουν να καίνε και νέα μέτωπα έχουν ξεσπάσει στη Μάνδρα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Σπάρτη και η Ρόδος.

Αν και ευτυχώς με τα μέτρα που έλαβε η πολιτεία οι περιοχές στις οποίες ξέσπασαν οι πυρκαγιές εκκενώθηκαν έγκαιρα, οι καταστροφές από τη φωτιά ήταν αρκετές με σπίτια να καίγονται, καταφύγια να καίγονται και πολλά ζώα να χάνουν τη ζωή τους.

Σαφώς η φωτιά δεν ξεχωρίζει στο πέρασμά της αν είσαι επώνυμος ή μη. Απλά περνάει και αφήνει τα αποκαΐδια της, όπως ακριβώς έγινε και με το εξοχικό του Σταύρου Βαρθαλίτη.

Η ανάρτηση του MasterChef για το εξοχικό του

Ο νικητής του MasterChef, Σταύρος Βαρθαλίτης και μέλος της εκπομπής Breakfast@star, ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους πως το εξοχικό της οικογένειάς του καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφίες απ' ότι απέμεινε. Όπως έγραψε: «Αυτό ήταν το εξοχικό μου, που πέρασα όλα μου τα παιδικά χρόνια. Δεν έχω καμία διάθεση να δείξω με το δάχτυλο ποιος έχει την ευθύνη, το γνωρίζουν καλά οι ίδιοι! Απλά σκέφτομαι αν νιώσαμε εμείς έτσι για το εξοχικό μας, πώς μπορεί να νιώθουν οι άνθρωποι που χάνουν το σπιτικό τους, που στεγάζουν όλα τους τα όνειρα και τους κόπους μιας ζωής! Κρίμα».

362131698_323287500037325_2536127819690828640_n.jpg

Η ανάρτηση αυτή του Σταύρου Βαρθαλίτη ήρθε ακριβώς μια μέρα μετά το βίντεο της Μαίρης Συνατσάκη στο κανάλι της στο YouTube και επιβεβαίωσε τα λεγόμενά της, ότι δηλαδή οι φωτιές στο πέρασμά τους δεν καίνε μόνο τη φύση ή τα περιουσιακά στοιχεία των ανθρώπων αλλά καίνε και τις αναμνήσεις τους.

Χαρακτηριστικά η ίδια στο βίντεό της είπε σχετικά με τη φωτιά στην περιοχή της Σαρωνίδας που μεγάλωσε, αφού οι γονείς της μένουν στην περιοχή: «Έτσι γίνεται με τις αναμνήσεις όλων των ανθρώπων. Καίγονται σιγά σιγά. Τα καλοκαίρια τους, τα Πάσχα τους...Ταξιδεύω για να πάω κάπου και ξαφνικά βλέπω ένα ωραίο τοπίο και λέω μακάρι του χρόνου να μην καεί. Είναι αυτό λογικό; Έχουμε πρόβλημα παγκοσμίως, είναι ένα παγκόσμιο θέμα».

Η Μαίρη Συνατσάκη στο βίντεο που δεν ήθελε να κάνει μίλησε για τις φωτιές & ζητάει το κάτι παραπάνω

Και τελικά, και ο νικητής του MasterChef ήρθε αντιμέτωπος με την καταστροφή όχι μόνο του εξοχικού του αλλά και των παιδικών αναμνήσεών του εκεί.