Η Μαίρη Συνατσάκη στο βίντεο που δεν ήθελε να κάνει μίλησε για τις φωτιές & ζητάει το κάτι παραπάνω

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Μαίρη Συνατσάκη στο βίντεο που δεν ήθελε να κάνει μίλησε για τις φωτιές & ζητάει το κάτι παραπάνω

Η Μαίρη Συνατσάκη στο τελευταίο της βίντεο στο Youtube δηλώνει προβληματισμένη για εκείνη και το μέλλον της κόρης της ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις με τις φωτιές που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες.

Η Μαίρη Συνατσάκη είναι από τα δημόσια πρόσωπα που είναι ιδιαίτερα ενεργά στα social media και αυτός είναι κι ένας λόγος που ανά τα χρόνια έχει το δικό της κοινό που την ακολουθεί πιστά, δίνοντάς της έτσι και την ιδιότητα της γνήσιας influencer.

https://www.instagram.com/p/Co-Yt-iLBNl/

Η ίδια, μάλιστα μάς έχει συνηθίσει να παίρνει θέση απέναντι σε διάφορα κοινωνικά θέματα της επικαιρότητας είτε δημοσιεύοντας κάποιο βίντεο στο κανάλι της στο YouTube είτε κάνοντας κάποια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram.

Πολλοί, ήταν λοιπόν αυτοί που περίμεναν την τοποθέτησή της για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει από τη Δευτέρα στη χώρα μας κι αν και η ίδια προτίμησε να αναδημοσιεύει στα social media της πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις διάφορες κινητοποιήσεις, πριν από λίγο ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο με σκέψεις της για όλα αυτά που συμβαίνουν ξανά στην χώρα μας.

Το βίντεο που δεν ήθελε να κάνει

Η Μαίρη Συνατσάκη, όπως έγραψε τόσο στον τίτλο του βίντεό της όσο και όπως ανέφερε στον πρόλογο που έκανε το συγκεκριμένο βίντεο δεν ήθελε να το κάνει. Είχε σκοπό το επόμενό της βίντεο να αφορά το παιδικό δωμάτιο της κόρης της με τον Ίαν Στρατή και πώς το διαμόρφωσαν, έτσι ώστε η μικρή να μεταφερθεί από το δικό τους δωμάτιο στο δικό της. Παρ' όλα αυτά τα γεγονότα δυστυχώς την πρόλαβαν και η ίδια άρχισε να ξεδιπλώνει τις σκέψεις της σχετικά με τις φωτιές και την κλιματική αλλαγή.

Φανερά προβληματισμένη και απογοητευμένη η Μαίρη Συνατσάκη είπε μπροστά στην κάμερα: «Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κλιματική αλλαγή και μια αλλαγή, η οποία θα φέρει πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία. Δεν θα έπρεπε η κοινωνία να δομηθεί ξανά, να αναδιοργανωθεί με βάση αυτούς τους κινδύνους, τις πλημμύρες και τις φωτιές; Δηλαδή τον χειμώνα θα είμαστε φρικαρισμένοι που πλημμυρίζουμε από μια βροχή και το καλοκαίρι θα είμαστε φρικαρισμένοι που καιγόμαστε. Από τότε με το μάτι ειδικά, αυτός ο πόνος με συγκλονίζει κάθε φορά. Χαίρομαι που δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μέχρι στιγμής, χαίρομαι που στο μυαλό όλων είναι η εκκένωση για να γλιτώσουμε τα θύματα. Δεν είμαι σίγουρη αν και αυτός είναι ο βασικός τρόπος ή αν πάλι πρέπει να συζητάμε για το πώς πρέπει να ενισχυθεί το πυροσβεστικό σώμα. Νιώθω σα να λέμε τα ίδια και τα ίδια και να μη γίνεται ποτέ τίποτα κι αυτό μου δημιουργεί μια τρομερή απόγνωση».

Η παρουσιάστρια και επιχειρηματίας στη συνέχεια του βίντεο θυμήθηκε τις στιγμές που πέρασε στη Σαρωνίδα, αφού οι γονείς της μένουν σε πολύ κοντινή απόσταση από εκεί που ξέσπασαν οι φωτιές και όπως παρατήρησε τώρα που η περιοχή κάηκε είναι σαν να κάηκαν και οι αναμνήσεις της. Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έτσι γίνεται με τις αναμνήσεις όλων των ανθρώπων. Καίγονται σιγά σιγά. Τα καλοκαίρια τους, τα Πάσχα τους...Ταξιδεύω για να πάω κάπου και ξαφνικά βλέπω ένα ωραίο τοπίο και λέω μακάρι του χρόνου να μην καεί. Είναι αυτό λογικό; Έχουμε πρόβλημα παγκοσμίως, είναι ένα παγκόσμιο θέμα. Η Αμερική καίγεται, ο Αμαζόνιος καίγεται, η Αυστραλία καίγεται, ο κόσμος καίγεται...Τι θα κάνουμε γι' αυτό, κάνουμε κάτι;».

Σε άλλο σημείο στο βίντεό της η Μαίρη Συνατσάκη αναφέρθηκε και στα social media και το πώς έχουν κατά κάποιον τρόπο «πάρει» τη δουλειά των τηλεοπτικών εκπομπών. Η αλήθεια είναι πως οι κοινοποιήσεις στα social media με πληροφορίες είτε για το πώς μπορούν να διασωθούν τα ζώα της περιοχής είτε για το τι ανάγκες υπάρχουν για τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατέκλυσαν και κατέκλυζαν και στις περσινές φωτιές το διαδίκτυο.

Το βίντεό της τελείωσε με την εξής φράση: «Θέλει κάτι παραπάνω. Θέλει να είμαστε πολίτες ενός κράτους και να μην είμαστε πανικόβλητοι μην τυχόν και βρέξει γιατί θα πνιγούμε, μην τυχόν και χιονίσει γιατί θα αποκλειστούμε, μην τυχόν και πέσει φωτιά γιατί θα μας κάψει, μην τυχόν και αρρωστήσουμε γιατί δεν θα έχει ασθενοφόρο...» και την ίδια να προκαλεί κάποιον να την διαψεύσει.

Οι followers της συμφώνησαν

Όσοι παρακολούθησαν το βίντεό της στο YouTube για ακόμα μία φορά συμφώνησαν με τα λεγόμενά της και μάλιστα της έγραψαν στα σχόλια πως το ότι παίρνει θέση για τόσα κοινωνικά θέματα είναι και ο λόγος που τόσα χρόνια την ακολουθούν,