Το νέο τρέιλερ του Famagusta καθήλωσε το κοινό ανήμερα της επετείου της εισβολής στην Κύπρο

Κατερίνα Μπούσιου
Το νέο τρέιλερ του Famagusta καθήλωσε το κοινό ανήμερα της επετείου της εισβολής στην Κύπρο

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη και η Τζώρτζια Κουβαράκη εντυπωσίασαν με τις ερμηνείες τους στο μονόλεπτο τρέιλερ του Famagusta, της νέας σειράς του Ανδρέα Γεωργίου που αναφέρεται στην τούρκικη εισβολή στην Κύπρο. 

Μία εθνική στιγμή, μία μεγάλη πληγή της Κύπρου και ένα κορυφαίο ιστορικό γεγονός του Ελληνισμού, αναβιώνει στη νέα τηλεοπτική σειρά του Ανδρέα Γεωργίου και το τρέιλερ του Famagusta που μόλις κυκλοφόρησε έκανε το κοινό να συγκινηθεί. Η ερμηνεία της Τζώρτζιας Κουβαράκη και η τηλεοπτική επανεμφάνιση της Δέσποινας Μπεμπεδέλη ήταν μόνο δύο από τις στιγμές που μας καθήλωσαν.

https://www.instagram.com/p/Ct5yJHNN_EL/

Ανήμερα της τουρκικής εισβολής με μνήμες μίας άλλης εποχής

Ο κυπριακής καταγωγής σκηνοθέτης Ανδρέας Γεωργίου, δημιουργεί μία διαφορετική αυτή τη φορά σειρά για την πατρίδα του, γιατί το Famagusta έχει ως αφετηρία την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου του 1974. Είναι η πρώτη φορά που μεταφέρεται στην ελληνική τηλεόραση μία τέτοια ιστορία στην ανθρώπινη αλλά και στην πολιτική της διάσταση, σε σενάριο της Βάνας Δημητρίου, μόνιμης συνεργάτιδας του ηθοποιού και σκηνοθέτη τα τελευταία χρόνια.

Το χθεσινό τρέιλερ μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το Mega, ανήμερα της θλιβερής επετείου της επιχείρησης Αττίλα.

To τηλεοπτικό comeback της Κοραλίας Καράντη και τα πρώτα πλάνα από το Famagusta

Σε αυτό ξεχωρίζουν οι ερμηνείες της Δέσποινας Μπεμπεδέλη και της Τζώρτζιας Κουβαράκη. Από την τελευταία θα ξεκινήσει και η ιστορία, καθώς χάνει το παιδί της την ημέρα της εισβολής. Στο Twitter έγινε θερμή υποδοχή της νέας σειράς η οποία θα προβληθεί στις αρχές του 2024, τη χρονιά που θα έχουμε τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή.

Η συμμετοχή της Δέσποινας Μπεμπεδέλη έγινε για τις ανάγκες του τρέιλερ και η κορυφαία ηθοποιός υποδύεται τη Xαρίτα Μάντολες στο πρώτο επεισόδιο.

https://www.instagram.com/p/Ct__KWLMfl5/

Η ιστορία του Famagusta

Η σειρά η οποία έχει στηριχθεί σε ιστορικά γεγονότα και σε πραγματικές ιστορίες αγνοουμένων, ξεκινά από την Αμμόχωστο, την πόλη φάντασμα της Κύπρου μετά την τουρκική εισβολή. Famagusta είναι η φράγκικη ονομασία της πόλης. Όπως είδαμε και στο τρέιλερ μία μητέρα στα 17 της χρόνια χάνει το τριών μηνών μωρό της. Θα επιζήσει από τον τραυματισμό της και μαζί με τον άντρα της θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον τόπο που μεγάλωσε. Έχουν χάσει την ελπίδα να ξαναβρούν το παιδί τους που θεωρείται ως ένας από τους χιλιάδες αγνοούμενους.

https://www.instagram.com/p/Ct5zYQGN-xH/

Εκείνος μεγαλώνει στο Λονδίνο με μία άλλη οικογένεια και θα επιστρέψει με αφορμή την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ στον τόπο καταγωγής του. Εκεί θα ξεκινήσει και η ιστορία μας. Και η αγωνία μας για το αν θα βρει την κανονική του οικογένεια.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο Ανδρέας Γεωργίου, ο Γιάννης Μπέζος, η Κοραλία Καράντη, ο Χρήστος Λούλης, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Βασιλική Τρουφάκου, ο Στέφανος Μιχαήλ κ.α.