«Το νησί μας καίγεται»: Σπυροπούλου, Χειμωνέτος αλλά & Βαλάντης με Σεΐτη ζητούν βοήθεια για τη Ρόδο

«Το νησί μας καίγεται»: Σπυροπούλου, Χειμωνέτος αλλά & Βαλάντης με Σεΐτη ζητούν βοήθεια για τη Ρόδο

Οι Ροδίτες ηθοποιοί, παρουσιαστές και αθλητές στέλνουν μηνύματα μέσω των social media και δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στο νησί τους. Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Γιώργος Χειμωνέτος, Βαλάντης και Μιχάλης Σεΐτης αγωνιούν για τον τόπο καταγωγής τους και οργανώνουν βοήθεια. 

Η πυρκαγιά στη Ρόδο σε διάφορα μέτωπα στο κέντρο του νησιού, συνεχίζει για 7η μέρα και είναι ανυπολόγιστο το μέγεθος της καταστροφής. Ήδη έχουμε αναζωπύρωση σε διάφορα σημεία με οικισμούς όπως το Γεννάδι και το Βάτι να εκκενώνονται πριν από λίγες ώρες.

Σε αρκετούς Ροδίτες που κατοικούν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, υπάρχει η αγωνία για την τύχη των οικογενειών τους και του συγγενικού τους περιβάλλοντος. Υπάρχει όμως και από την πλευρά τους μία συντονισμένη προσπάθεια μέσω των social media τις τελευταίες ώρες κυρίως από επώνυμους που κατάγονται από το νησί, όπως η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, ο Βαλάντης , ο Γιώργος Χειμωνέτος, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ και ο παραoλυμπιονίκης Μιχάλης Σεΐτης για να μαζευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Η ανάρτηση της Κωνσταντίνας και η ατυχία του James Καφετζή

Από τους πρώτους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή πυρός και συνεχίζει, είναι ο πρώην παίκτης του Survivor James Καφετζής, ο οποίος αρχικά με το τουριστικό του σκάφος μετάφερε τους τουρίστες από διάφορα σημεία και ξενοδοχεία σε ασφαλές μέρος. «Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον» όπως έγραψε σε μήνυμά του. Και είναι σαφές αυτό που εννοεί, καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε οχήματα και προσωπικό.

james2.jpg

Συνεχίζει με αναρτήσεις του να ζητά βοήθεια σε συγκεκριμένα είδη και χωριά που χρειάζονται βοήθεια, ενώ μόλις διαπίστωσε από ένα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, ότι το δικό του αυτοκίνητο ήταν εκείνο που φαινόταν σε μία φωτογραφία.

james.jpg

Ήταν η στιγμή που είχε παρκάρει προσπαθώντας να βοηθήσει τους κατοίκους και τους τουρίστες.

James Καφετζής, Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου & άλλοι επώνυμοι εξέπεμψαν «SOS» για τη φωτιά στη Ρόδο

Πολύ ιδιαίτερο ήταν και το μήνυμα της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου η οποία μάλιστα ετοιμαζόταν τις επόμενες ημέρες να κατέβει στο νησί για να δει την οικογένειά της. Τόσο η μητέρα της όσο και ο πατέρας της και η αδελφή της ζουν μόνιμα στο νησί.

spyropouloufoties.jpg

Και έκανε μία αυτονόητη έκκληση: «Αυτές τις ημέρες το διαμάντι της Ελλάδας, η Ρόδος μας, πενθεί. Πενθεί τις δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν, τον πανέμορφο φυσικό της πλούτο, τις περιουσίες των ανθρώπων που πάλευαν μία ζωή και καταστράφηκαν από την ανεξέλεγκτη φωτιά. Παρακαλώ πολύ, αν έχετε την καλοσύνη μην ανεβάζετε οτιδήποτε άλλο, εκτός από τις ανάγκες για την κατάσταση που επικρατεί...»

Με το τραγούδι του Michael Jackson «Earth» ο Βαλάντης έδωσε το δικό του μήνυμα για την τεράστια οικολογική καταστροφή, συνέπεια της φωτιάς στα δάση της Ρόδου.

valadis.jpg

Με συνεχή ροή πληροφοριών για τις ανάγκες που χρειάζεται το νησί του, ο Γιώργος Χειμωνέτος είναι κοντά στους πυρόπληκτους.

xeimonetos.jpg

Ενώ με ένα λιτό αλλά σοκαριστικό μήνυμα ο κορυφαίος μας παραολυμπιονίκης Μιχάλης Σεΐτης δίνει το στίγμα των όσων συμβαίνουν και τον έχουν στεναχωρήσει για όσα συμβαίνουν στη Ρόδο του. «Έχει καεί όλο το νησί» όπως λέει χαρακτηριστικά.

seitis.jpg

Στην ίδια γραμμή απογοήτευσης και θλίψης και η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μιχαήλ, η οποία έκανε σχέδια για να γιορτάσει τα γενέθλιά της στο νησί της. Και όπως έγραψε: «Είχα πει να γιορτάσω φέτος τα γενέθλιά μου στην υπέροχη Ρόδο, στην οποία γεννήθηκα και περπάτησα τα πρώτα βήματα της ζωής μου. Δεν τα κατάφερα και τι γιορτή να κάνω σε έναν τόπο που μάχεται και κλαίει πάνω από τις στάχτες του; Είναι ανώφελο ακόμα και αυτό που γράφω, αλλά η καρδιά μου ματώνει και η ψυχή μου και η σκέψη μου, τρέχει κοντά σε αυτούς τους τόπους, στους ανθρώπους, στην καταπληκτική φύση, στα ζωάκια, στις περιουσίες, στα σπίτια, στα χωριά, στις γιαγιάδες, στους παππούδες, στα παιδιά που γεννιούνται και κάνουν τα πρώτα τους βήματα, όπως εγώ πριν πολλά χρόνια».

mixail.jpg