Η Κατερίνα Λέχου με μαγιό αποδεικνύει ότι παραμένει ίδια με τη «Βίκυ» από το «Είσαι το ταίρι μου»

Η Κατερίνα Λέχου με μαγιό αποδεικνύει ότι παραμένει ίδια με τη «Βίκυ» από το «Είσαι το ταίρι μου»

Η 55χρονη ηθοποιός παραμένει μια καλλονή. Όλα τα μυστικά της διατροφής της και όλες οι φορές που πόζαρε με μαγιό.

Η Κατερίνα Λέχου είναι μια από τις ηθοποιούς που αμφισβητήθηκε στα πρώτα της βήματα, φέροντας «το αμάρτημα της ομορφιάς». Ψηλή, πανέμορφη και λεπτεπίλεπτη, παρέπεμπε πάντα σε μοντέλο και σε συνδυασμό με τους κωμικούς ρόλους που την ανέδειξαν και την κατέστησαν γνωστή στο ευρύ κοινό, ήταν αρκετά πειστικοί λόγοι για να κάνουν μερικούς να τη θεωρήσουν μια απλώς εντυπωσιακή παρουσία.

Έτσι, χρειάστηκε να κοπιάσει πολύ περισσότερο από άλλους συναδέλφους της οι οποίοι θεωρήθηκαν αμέσως «ποιοτικοί» και ταλαντούχοι, χωρίς να αναλογιστεί κανείς πόσο δύσκολο είναι να υποδυθεί ένας ηθοποιός καλά έναν κωμικό ρόλο και πόση υποκριτική ικανότητα απαιτείται. Βέβαια, εκείνη γνώριζε ανέκαθεν την αξία της και την σκληρή δουλειά της, οπότε δεν νομίζουμε να την απασχόλησαν ποτέ όλα αυτά.

Η Κατερίνα Λέχου μεγαλώνει όμορφα: Οι πόζες με μαγιό, ο γάμος με τον Μάνο Στρατάκη και η «Μάγισσα»

Ωστόσο, για αυτούς που βιάστηκαν να την κρίνουν από τα παραπάνω (παρόλο που η ίδια είναι απόφοιτη της ιδιαίτερα απαιτητικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και εργαζόταν θεατρικά 14 χρόνια μέχρι να γίνει διάσημη), ήρθε η ίδια της η καριέρα να αντικρούσει τις απόψεις τους με τα πιο ισχυρά αντεπιχειρήματα. Με μια σειρά όπως το «Νησί», όπου έδειξε ότι μπορεί να συγκινήσει και να προκαλέσει πληθώρα συναισθημάτων, εκτός από χαρά, όπως έκανε μέχρι τότε μέσα από δουλειές όπως το «Είσαι το ταίρι μου» και το «Ευτυχισμένοι μαζί». Αυτό βέβαια αναμένεται να κάνει με επιτυχία την προσεχή σεζόν μέσα από τη σειρά «Μάγισσα» του ΑΝΤ1, τα γυρίσματα της οποίας έχουν αρχίσει από τον Ιανουάριο, μεταξύ Μάνης και Αθήνας.

Πάντως, στο δικό της «Νησί» το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει πάντα καλοκαίρι. Η Κατερίνα Λέχου είναι κορίτσι του καλοκαιριού και το αποδεικνύει μέσα από κάθε της ανάρτηση από παραλίες. Η ηθοποιός φαίνεται πραγματικά και ουσιαστικά χαρούμενη όταν βρίσκεται κοντά σε θάλασσα, όταν φορά μόνο το μαγιό της και μένει μακριά από τα "όπλα" του μακιγιάζ.

Η μελαχρινή καλλονή μάλιστα φαίνεται να προτιμά ιδιαιτέρως τις πιο εναλλακτικές, απομονωμένες και ήσυχες παραλίες, αποφεύγοντας τα πολυσύχναστα μέρη. Μακριά από beach bars, τουρισμό και κοσμοπολίτικα στέκια, εκείνη δείχνει να χρειάζεται αποκλειστικά την ευεργετική δύναμη του ήλιου, τον θαλασσινό αέρα και τα κρυστάλλινα νερά που καταφέρνει να εντοπίζει σε διάφορες γωνιές της πατρίδας μας. «Εμένα αυτή η σκιά μου φτάνει.. αυτοσχέδια αληθινή μοναδική!» θα γράψει χαρακτηριστικά η ίδια σε λεζάντα ανάρτησής της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, συνοψίζοντας ουσιαστικά σε μια φράση όλα όσα σκεφτόμασταν. Στην Κατερίνα Λέχου φτάνει πράγματι μόνο αυτό: Μια μοναδική, αληθινή σκιά. Αρκεί να είναι σε μια πανέμορφη αμμουδιά.

Η Κατερίνα Λέχου διδάσκει ξανά στυλ με μία «μαγική» αλλαγή στο look της πριν το comeback της στην TV

«Όσο πιο άγρια τόσο πιο αληθινή….» σημειώνει σε παλαιότερο post όπου τη βλέπουμε να τρέχει με ορμή να βουτήξει σε μια αγριεμένη από κύματα θάλασσα φορώντας ένα κόκκινο μπικίνι. «Θάλασσα … ουρανός… κάποιες φορές αυτό είναι περισσότερο από αρκετό…» είναι μια ακόμη δική της δήλωση, σε πλήρη συμφωνία με τα προηγούμενα λεγόμενά της. Η συνέπεια λόγων και έργων είναι άλλωστε ένα από τα χαρακτηριστικά της ακέραιης προσωπικότητάς της.

Σε όλες σχεδόν αυτές τις θαλασσινές εξορμήσεις, την βλέπουμε να απολαμβάνει την παρέα της τετράποδης φίλης της. Πρόκειται για το σκυλάκι που αποκαλεί «το κορίτσι μου» και καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της ζωής και της καρδιάς της. Πίσω από τον φακό βρίσκεται φυσικά ο επί 16 χρόνια σύντροφός της και επί εννέα χρόνια σύζυγός της, Μάνος Στρατάκης. Πρόκειται για τον παλαίμαχο υδατοσφαιριστή και σύντροφο ζωής της, με τον οποίο τους πάντρεψαν ο Γιάννης Μπέζος και η Ναταλία Τσαλίκη το 2014, στην Πάτμο.

Πάντως, αν από τις παραπάνω φωτογραφίες έχεις μείνει και εσύ speechless να μετράς κοιλιακούς και να αναρωτιέσαι πώς καταφέρνει να διατηρεί επί 30 χρόνια τις ίδιες αναλογίες, σου έχουμε την απάντηση. Αυτή δεν βρίσκεται στα «μαγικά γονίδια» ή τις λύσεις- αστραπή, αλλά στην ισορροπημένη και σωστή διατροφή που ακολουθεί πιστά, επιδεικνύοντας πειθαρχία και μεθοδικότητα.

Όπως έχει πει, καταναλώνει πολλά και μικρά γεύματα, πίνει πολύ νερό και πράσινο τσάι. Χωρίς να παραλείπει ποτέ το πρωινό γεύμα, στο μεσημεριανό της δίνει έμφαση στην κατανάλωση ψαριού, όπως για παράδειγμα σολομού, που φροντίζει να εντάσσει συχνά στα γεύματά της. Ακόμη, η διατροφή της περιλαμβάνει και όσπρια, όπως φρέσκα φασολάκια, ενώ όταν τρώει ζυμαρικά, επιλέγει τα ολικής αλέσεως. Για το βράδυ, προτιμά κάτι ελαφρύ, όπως ένα γιαούρτι με φρούτα. Παρόλο που δεν θεωρεί το ψωμί απαγορευτικό, τρώει μόνο μια φέτα. Αυτά που όντως αποφεύγει όμως είναι τα τηγανιτά και γενικά το junk food, όπως πίτσες και burgers, ενώ δεν πίνει ποτέ καφέ.

Όλες αυτές οι σωστές συνήθειες αποτυπώνονται και στην επιδερμίδα της που δείχνει πολύ υγιής, ενυδατωμένη και λαμπερή. Όχι σε φωτογραφίες όπου είναι μακιγιαρισμένη ή έχει προστεθεί κάποιο φίλτρο, αλλά σε εκείνες που ποζάρει σε κοντινές selfies, άβαφη- πάντα φυσικά από τις αγαπημένες της παραλίες.