Ο λόγος που η Νόνη Δούνια μάς έκανε να πούμε «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και οι αδυναμίες της εκπομπής

Ο λόγος που η Νόνη Δούνια μάς έκανε να πούμε «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και οι αδυναμίες της εκπομπής
Instagram

Το ιδανικό look για πρεμιέρα, τα εύστοχα σχόλια, και γιατί η Νόνη Δούνια είναι το δυνατό χαρτί της εκπομπής. 

«Ακόμα δεν είδες τίποτα», είναι ο τίτλος ο της νέας εκπομπής του Mega στην μεσημεριανή ζώνη του σαββατοκύριακου της οποίας ηγείται ο Κώστας Τσουρός. Για τον γνωστό δημοσιογράφο, είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει καθήκοντα κεντρικού παρουσιαστή και το άγχος της πρεμιέρας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές το Σάββατο (23/9), είκοσι λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι. Το γεγονός πως βρίσκεται «απέναντι» από την πρώην συνεργάτιδά του, Ναταλία Γερμανού, είναι μια πρόκληση με vibes αθλητικής παιδείας καθώς υπάρχει υγιής ανταγωνισμός ή όπως το έθεσε καλύτερα και ο ίδιος ο δημοσιογράφος έχουν «παράλληλες διαδρομές».

«Μου ήρθε στο μυαλό ένα τραγούδι, το “Περπατάμε Παράλληλα”. Θα ήθελα να πω καλή αρχή στην αγαπημένη μου Ναταλία Γερμανού, όπου όλοι λένε ότι είμαστε αντίπαλοι αλλά εγώ νιώθω ότι θα περπατάμε παράλληλα. Καμία αντιπαλότητα μεταξύ μας, και οι δύο είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη για εσάς».

Με μία ικανοποιητική πρεμιέρα (περίπου 8% εκείνος και 12% το «Καλύτερα δε γίνεται») και μία ακόμα καλύτερη δεύτερη μέρα προβολής (με μέσο όρο 12,8% στο δυναμικό κοινό και 14,2% στο γενικό σύνολο έναντι της Ναταλίας Γερμανού με 12,5% και 13,1% αντίστοιχα) η εκπομπή που συστήνεται ως γνήσιο infotainment έκανε δυναμικό check- in καθώς διαθέτει το πιο σημαντικό συστατικό από όλα -παρά τις αδυναμίες της. Έχει πρώτη ύλη που μπορεί να «χτίσει» το δικό της κοινό εφόσον δεν υπάρξει η εμμονή με τα νούμερα που καλώς ή κακώς αυτή η εμμονή υπάρχει σε πολλές -πολλά υποσχόμενες- εκπομπές που κόβονται χωρίς να αποδείξουν τί αξίζουν και χωρίς να έχουν το περιθώριο της βελτίωσης λαθών.

https://www.instagram.com/p/CxgacVlrLmY/

Οι αδυναμίες της εκπομπής

Αναφορικά με τις αδυναμίες της εκπομπής τώρα, το «κρύο» άδειο και με format άλλης εκπομπής του καναλιού στούντιο, δεν έκανε καθόλου καλή εντύπωση στους τηλεθεατές που το σαββατοκύριακο αναζητούν τη ζεστασιά της παρέας. Και πόσω μάλλον όταν κάποιος βρίσκεται στην ίδια ζώνη με τη Ναταλία η οποία έχει χτίσει την cozy φιλοσοφία που αποζητά το κοινό.

Η δεύτερη μεγάλη αδυναμία είναι πως η παρέα -αν και παρέα στην πραγματικότητα (με εξαίρεση τη Νόνη Δούνια)- δεν έχει «δέσει» τηλεοπτικά και αυτό είναι ενδεικτικό για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Για παράδειγμα, το να μιλάει ο ένας πάνω στον άλλον, και να μην αφήνει η ομάδα κάποιον συνεργάτη να ολοκληρώσει το ρεπορτάζ του δεν «χτυπάει» ωραία όταν γίνεται από ανθρώπους που γνωρίζονται και που έχουν μια άλφα πορεία στον χώρο. Άλλη αδυναμία της εκπομπής είναι ότι ο Κώστας Τσουρός δεν κατάφερε να είναι ο εαυτός του στις live συνεντεύξεις με τους Ζουγανέλη και Γαλανό. Το άγχος του τον έκανε να μην ακούει τις απαντήσεις των καλεσμένων του ώστε να κάνει τις λεγόμενες υποερωτήσεις. Το κομμάτι δε, που ο καλεσμένος καλείται να «σκίσει» μία από τις δύο φωτογραφίες που η ομάδα της εκπομπής έχει αλιεύσει από το διαδίκτυο το λες και cringe.

Άλλη αδυναμία της εκπομπής είναι ότι -σχεδόν- όλα τα μέλη του πάνελ αισθάνονται πως μιλάνε μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μη δίνουν το χρονικό της εκάστοτε είδησης πιστεύοντας ότι ο τηλεθεατής γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες.

Το δυνατό σημείο της εκπομπής είναι η θεματολογία και τα ρεπορτάζ -σε κάποια από τα οποία βέβαια έγινε το ίδιο λάθος αναφορικά με τις λεπτομέρειες που έπρεπε να δοθούν στον τηλεθεατή. Το μεγαλύτερο όμως λάθος της εκπομπής, είναι ίσως ο τίτλος «Ακόμα δεν είδες τίποτα» καθώς εκτός από μεγάλος είναι και βαρύγδουπος δημιουργώντας προσδοκίες με τις οποίες μια νέα ομάδα δεν θα έπρεπε να δεσμέυεται. Ο τίτλος δεν ταιριάζει επίσης στην ταυτότητα της εκπομπής η οποία παρά την τίμια προσπάθεια δεν είναι «ξεκάθαρη».

Η τέλεια επιλογή της Νόνης Δούνια

Ένα άλλο δυνατό σημείο της εκπομπής δεν θα μπορούσε να μην είναι η Νόνη Δούνια η οποία μπορεί να «σταθεί» με την ίδια δυναμική και σοβαρότητα σε όλα τα θέματα της εκπομπής. Διαβασμένη, εύστοχη, με συνδυαστική σκέψη, ετοιμόλογη, σαν να έχει διασχίσει άπειρα χιλιόμετρα στην τηλεόραση, έκανε πραγματικά την έκπληξη στην εκπομπή και σίγουρα μάς έκανε να σκεφτούμε πως «Ακόμα δεν είδαμε τίποτα». Η πρώην βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων, «έσωσε» πολλές φορές την κατάσταση ενώ ήταν ένας ισχυρός λόγος που η εκπομπή έκανε ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης.

Η Νόνη Δούνια και ο Κυριάκος Μουρατίδης μένουν σε ένα πολύ «ψαγμένο» σπίτι στο Νέο Φάληρο

Το look της Νόνης Δούνια το Σάββατο

Πρώτη τηλεοπτική μέρα της Νόνης Δούνια και το κόκκινο έγινε το χρώμα της πρεμιέρας της. Ένα total red look με office παντελόνι με κομψά εξώραφα με ασορτί πουκάμισο ήταν η επιλογή της, το οποίο συνδυάστηκε με cage γόβες επίσης σε κόκκινο χρώμα. Με μια τόσο έντονη απόχρωση στο look τα αξεσουάρ παρέμειναν -πολύ σωστά- διακριτικά.

https://www.instagram.com/p/CxiuUMEogFb/

Η «ηχηρή» απουσία της Νόνης Δούνια από τη Βουλή, οι δυσκολίες και η ζωή της 51χρονης πολιτικού