O Σπύρος Χατζηαγγελάκης έδωσε τηλεοπτικό μήνυμα αισιοδοξίας και αγαπήθηκε από το κοινό ως Άλκης

Κατερίνα Μπούσιου
O Σπύρος Χατζηαγγελάκης έδωσε τηλεοπτικό μήνυμα αισιοδοξίας και αγαπήθηκε από το κοινό ως Άλκης
KOSMAS KOUMIANOS

Η σειρά «Ο πρώτος από εμάς» έκανε πρεμιέρα και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης ξεχώρισε σε μία ιστορία σύγχρονη και για πολλούς ταυτισμένη με δικές τους εμπειρίες. 

Επιτέλους είδαμε μία ακόμη σύγχρονη σειρά ανάμεσα σε αρκετές εποχής που υπάρχουν τη φετινή σεζόν στην ελληνική τηλεόραση. Έξι φίλοι αλλάζουν τη ζωή τους μετά από την αναπάντεχη ασθένεια του ενός στη σειρά «Ο Πρώτος από Εμάς». Ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης δεν είναι πια ο Άγγελος της Μουρμούρας και χθες ως Άλκης μας συγκίνησε. Το Twitter τον λάτρεψε.

https://www.instagram.com/p/CILNjJNFBrz/

Ο σοφός Άλκης και η χαρά μέσα στο δράμα

«Ο Πρώτος από εμάς» είναι η νέα σειρά του ΑΝΤ1 βασισμένη σε γνωστό Ισπανικό project. Είναι όμως μία σύγχρονη σειρά ανάμεσα στις τόσες εποχής που έχουμε φέτος στην τηλεοπτική μας πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα αναφέρονται, είναι όσα λίγο πολύ βιώνουμε οι περισσότεροι.

Όλα κινούνται γύρω από τον Άλκη, ψυχολόγο στο επάγγελμα τον οποίο υποδύεται ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης. Καταρρέει ξαφνικά σε ένα reunion με τους κολλητούς του (Αθηνά Οικονομάκου, Μάριο Αθανασίου, Βίβιαν Κοντομάρη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Λένα Δροσάκη). Καρκίνος στο τελικό στάδιο είναι η διάγνωση και ξαφνικά η ζωή όλων ανατρέπεται. Οι πιθανότητες να ζήσει είναι ελάχιστες.

https://www.instagram.com/p/CxK64CnOr_O/

Μέσα σε μία φαινομενικά δραματική σειρά, υπάρχει όμως ένα φωτεινό μήνυμα αισιοδοξίας του κεντρικού ήρωα. Γιατί εκείνος προτρέπει τους φίλους του όχι απλά να τρέξουν όλοι μαζί την τελευταία του κούρσα στη ζωή και να μην τον αφήσουν μόνο του, αλλά να αναλογιστούν πόσο θνητοί είναι όλοι τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Και κάνει πρώτος την αρχή. Ο πρώτος από εμάς. Κοινώς, όπως θα δεις όλοι αλλάζουν. Σχέσεις χαλούν, γάμοι διαλύονται.

Ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης κάνει έναν ιδιαίτερο ρόλο. Πολύ διαφορετικό από την κωμική διάσταση του Άγγελου στη σειρά «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα». Και του πηγαίνει πολύ. Το πόσο θα το καταλάβεις από τα δεκάδες θετικά σχόλια που έγιναν για εκείνον στο Twitter.

Κάποιοι τηλεθεατές ταυτίστηκαν με την ιστορία του ρόλου του.

Πολύ καλές κριτικές δέχθηκαν τόσο η Αθηνά Οικονομάκου όσο και ο Μάριος Αθανασίου. Όχι πως οι υπόλοιποι ηθοποιοί υστέρησαν σε θετικά σχόλια, αλλά κάποιοι φανς έχουν τις αδυναμίες τους.

Η σιωπή της Βάσως Λασκαράκη και η χαρά της Αθηνάς Οικονομάκου για το ταυτόχρονο τηλεοπτικό comeback

Το καστ φαίνεται προς το παρόν ότι «κολλάει». Γιατί η δική τους χημεία είναι σημαντική.

Οι ηθοποιοί έχουν γίνει πια φίλοι. Φάνηκε και από τη μικρή γιορτή που έκαναν και οι έξι κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας. Για να πάνε όλα καλά. Νομίζω ότι οι τηλεθεατές θα τους ανταμείψουν με πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης.