H Καλομοίρα εξήγησε πώς έχασε τον εαυτό της όταν έγινε μαμά και πώς νίκησε τη διατροφική υπερφαγία

Γεωργία Βλαχοπούλου
H Καλομοίρα εξήγησε πώς έχασε τον εαυτό της όταν έγινε μαμά και πώς νίκησε τη διατροφική υπερφαγία

H Kαλομοίρα λίγο πριν τη πρεμιέρα της με τον Γιώργο Λιανό στο «I’m a Celebrity Get Me Out of Here» μίλησε για την αλλαγή στην εμφάνισή της εξαιτίας των διατροφικών της συνηθειών.

Η Καλομοίρα έχει κάνει ένα πλήρες comeback στην επαγγελματική της ζωή στην Ελλάδα. Πρώτα ήρθε η εμφάνισή της στο περσινό MadWalk, όπου εμφανίστηκε ως άλλη Marilyn Monroe με δημιουργία της Celia Kritharioti. Ύστερα, ακολούθησε η συμμετοχή της ως coach στο J2US με τη Λουίζα Πυριόχου, έβγαλε καινούργιο τραγούδι και τώρα ετοιμάζεται να βρεθεί στον Άγιο Δομίνικο στο πλάι του Γιώργου Λιανού για το «I’m a Celebrity Get Me Out of Here», το νέο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ.

Ήδη το trailer με εκείνη και τον Γιώργο Λιανό ενθουσίασε το κοινό το οποίο, περιμένει να δει πέρα από την αντίδραση των παικτών στις διάφορες αποστολές και την αντίδραση της Καλομοίρας.

https://www.instagram.com/reel/CxxlpNFoGCO/

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ίδια θα βρίσκεται στον ρόλο της συμπαρουσιάστριας, αφού κάτι ανάλογο είχε κάνει και στο «Πιο Πολύ την Κυριακή» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου παρουσιαστή τη σεζόν 2006-2007.

Η αλλαγή στην εμφανισή της και οι διατροφικές της συνήθειες

Η επανεμφάνιση της Καλομοίρας στα καλλιτεχνικά δρώμενα ήρθε και με μια αλλαγή στην εμφάνισή της. Η ίδια έκοψε τα μαλλιά της καρέ ενώ τα έβαψε ξανθά, θυμίζοντας και στην πραγματικότητα τη Marilyn Monroe. Παράλληλα, η ίδια δημοσίευε όλο και πιο συχνά βίντεο στα social media της - κυρίως στον λογαριασμό της στο Tik Tok - στα οποία έκανε γυμναστική ή ετοίμαζε ένα healthy πρωινό σε εκείνη και την οικογένειά της.

Έτσι, λοιπόν δίνοντας πρόσφατα μια συνέντευξη στο περιοδικό HELLO! η τραγουδίστρια μίλησε για όλη αυτή την ανανέωση στην εμφάνισή της, τις διατροφικές της συνήθειες και τη γυμναστική που έχει γίνει πια μέρος της ζωής της.

Η ίδια ανέφερε πως μετά τις εγκυμοσύνες, όπως οι περισσότερες γυναίκες είχε παρει κάποια κιλά, ωστόσο μπροστά στη μητρότητα και τις στιγμές που ζούσε με τα παιδιά της, αυτό δεν την ενοχλούσε. Στην συνέχεια όμως και κυρίως για λόγους υγείας αποφάσισε να βελτιώσει τις διατροφικές της συνήθειες.

«Μετά τις εγκυμοσύνες μου, είχα πάρει αρκετά κιλά, αλλά δεν με ένοιαζε, ήμουν καλά με όλο αυτό, τη ζούσα εκείνη την περίοδο. Κατόπιν αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με τον εαυτό μου, κυρίως για λόγους υγείας, αλλά και επειδή ήθελα να είμαι θετικό πρότυπο για τα παιδιά μου. Θα σου πω μόνο ότι δεν έτρωγα καθόλου φρούτα. Όταν έφτιαχνα φρουτοσαλάτα στα παιδιά, εγώ πήγαινα στη γωνία, για να μη με βλέπουν, και έτρωγα μπισκότα. Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό που έκανα ήταν άσχημο. Δεν μπορείς να λες στα παιδιά σου "φάτε φρούτα γιατί έχουν βιταμίνες και σας κάνουν καλό" κι εσύ να τρως με γυρισμένη πλάτη μπισκότα. Έτσι, άρχισα να τρώω ένα φρούτο και ένα μπισκότο – όχι ένα κουτί» παραδέχτηκε η Καλομοίρα.

Πιο κάτω ανέφερε ότι σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της διατροφής έπαιξε κι ένα πρόβλημα υγείας που είχε ο γιος της.

Η ίδια είπε χαρακτηριστικά: «Παράλληλα με αυτήν τη μεγάλη αλλαγή ζωής, ξεκίνησα καθημερινή γυμναστική και να συνδυάζω σωστά τις τροφές. Ειδικά όταν ο ένας γιος μου αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας, αποφάσισα να μαγειρεύω πολύ θρεπτικά φαγητά και να ακολουθούμε οικογενειακώς μια ισορροπημένη διατροφή. Πλέον τρώω ό,τι θέλω, αλλά σε σωστές δόσεις και με συγκεκριμένους συνδυασμούς. Δεν καταναλώνω τηγανητά κάθε μέρα, τα έχω περιορίσει στο 10%. Ήμουν 91 κιλά και τώρα είμαι 53. Καταλαβαίνω όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να χάσουν βάρος».

Πάντως τόνισε πως είχε και τη βοήθεια από ειδική διατροφολόγο για να καταφέρει να έχει το αποτέλεσμα αυτό, η οποία της έδωσε πολύ σημαντικές συμβουλές για τη διατροφή της κι αυτό προτείνει να κάνει όποιος θέλει να χάσει τυχόν περιττά κιλά. Όπως εξομολογήθηκε για πρώτη φορά η ίδια είχε έρθει αντιμέτωπη με τη συναισθηματική υπερφαγία, κάτι που κατάφερε να νικήσει: «Το είχα παρακάνει, είχα συναισθηματική υπερφαγία, κι έπρεπε να σταματήσω. Το πιο σημαντικό είναι να το κάνεις με αγάπη προς τον εαυτό σου, προσοχή και στόχο σε βάθος χρόνου να χάσεις κάποια κιλά για την υγεία σου καθαρά και μόνο. Μου πήρε πολύ καιρό γιατί, όπως είπα, μου αρέσει το φαγητό, δεν μπορώ να ζήσω με μια σαλάτα, γι’ αυτό και είμαι ευτυχισμένη που τα κατάφερα».

Ακόμα μία φορά που μίλησε για τις δυσκολίες στις εγκυμοσύνες της και τα παραπάνω κιλά

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Καλομοίρα έχει αναφερθεί στα κιλά που πήρε από τις εγκυμοσύνες της. Το ίδιο έκανε και τον περασμένο Αύγουστο σε συνέντευξή της στο περιοδικό «You».

Εκεί αρχικά αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που είχαν οι εγκυμοσύνες της λέγοντας: «Οι εγκυμοσύνες μου με δυσκόλεψαν πάρα πολύ. Τα δίδυμα είχαν γεννηθεί πρόωρα και 3 χρόνια έκλαιγα πολλές φορές μόνη μου... Συνολικά και με τα τρία μου παιδιά είχα πάρει 70 κιλά, 40 κιλά με τα δίδυμα και 30 κιλά με τη μικρή. Ήμουν «τεράστια», είχα κατάθλιψη, ήταν μεγάλη η πίεση που περνούσα. Πραγματικά θαυμάζω και χαίρομαι τις γυναίκες που στην εγκυμοσύνη τους είχαν ναυτίες, δεν ήταν εύκολα. Βέβαια, η μητρότητα είναι Θείο Δώρο που αξίζει κάθε δυσκολία», ενώ πρόσθεσε πως η αλλαγή στο σώμα της δεν ήταν κάτι εύκολο.

https:

«Είχα νευριάσει με εμένα που είχα πάρει τόσα κιλά και ξέδινα στη γυμναστική. Σηκωνόμουν κάθε πρωί στις 04:30 και πήγαινα δύο ώρες στο γυμναστήριο μέχρι τις 07:30, γυρνούσα σπίτι και Γιώργος πήγαινε στην εταιρεία του. Μόλις που πρόλαβα να χάσω μερικά κιλά, όμως στην εγκυμοσύνη μου με την Αναστασία πάλι τα ίδια, ξαναπήρα πολλά κιλά. Έκανα γυμναστική με personal trainer 3 φορές την εβδομάδα που με βοήθησε αρκετά, γενικότερα όμως είχα πολλές αυξομειώσεις με το βάρος μου. Μόλις πέρυσι κατάφερα να βρω τα κιλά μου, με διατροφή, αποφεύγω τα τηγανητά και τους πολλούς υδατάνθρακες και κάνω καθημερινά γυμναστική» παραδέχθηκε η τραγουδίστρια.