Από την καταδίκη της γυναίκας που της επιτέθηκε ως σήμερα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου συνεχίζει να εμπνέει

Τζένη Ντεμιράι
Από την καταδίκη της γυναίκας που της επιτέθηκε ως σήμερα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου συνεχίζει να εμπνέει

Η Ιωάννα έμαθε να χαμογελά, δημιουργώντας έναν καινούριο εαυτό, ο οποίος συνεχίζει να ταξιδεύει στον κόσμο, βλέποντάς, όμως, πλέον, το βάθος και όχι την επιφάνεια.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έχει καταφέρει μέσα από όσα βίωσε μετά τις 20 Μαΐου 2020, όταν δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι,καθώς πήγαινε στη δουλειά της στην περιοχή της Καλλιθέας, να γίνει σύμβολο δύναμης και ελπίδας.

Πολλές φορές μοιράζεται στιγμιότυπα από την πορεία της υγείας της με τους ακολούθους της στο Instagram, οι οποίοι την στηρίζουν με την θετική τους ενέργεια και τα μηνύματα αισιοδοξίας που της γράφουν.

Εκτός από την εξέλιξη των εγκαυμάτων της, όμως, συχνά η Ιωάννα Παλιοσπυρου μοιράζεται και εικόνες από την καθημερινότητά της. Το βράδυ της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου δημοσίευσε κάποιες εικόνες από το ταξίδι της στο Dubrovnik της Κροατίας, όπου έκανε τις διακοπές της μαζί με την Αννίτα Ναθαναήλ, με την οποία έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς φιλίας, αφότου δέχτηκε την επίθεση από την Έφη Κακαράντζουλα.

https://www.instagram.com/p/CyBxwWTsWj3/

Οι όμορφες φωτογραφίες της Ιωάννας συνοδεύτηκαν από συγκινητικά σχόλια ακολούθων και φίλων της. Ένας από αυτούς της έγραψε «Μαχήτρια από τις λίγες απέδειξες την δύναμή σου για ζωή!!! Να περνάς υπέροχα και να χαμογελάς γιατί σου πάει απίστευτα κοριτσάρα μου όμορφη!!!», ενώ κάποιος άλλος της είπε «Η ομορφιά κ η χαρά της ζωής καθρεφτίζονται στο πρόσωπο σου. Έτσι να είσαι πάντα κορίτσι μου».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έχει καταφέρει να γίνει πηγή φωτός και αισιοδοξίας, δείχνοντας σε όλους μας ότι όσες δυσκολίες κι αν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, η ζωή συνεχίζει να είναι ένα όμορφο δώρο, το οποίο αξίζει να βρίσκουμε τον τρόπο να το αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η καταδίκη της Έφης Κακαράντζουλα πριν από 2 χρόνια

Πριν από δύο χρόνια, τον Οκτώβριο 2021, η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας, Έφη Κακαράντζουλα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών, μετά από ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, έχοντας διαπράξει το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Κλείνοντας την αγόρευσή του, ο δικηγόρος της Κακαράντζουλα ανέφερε στο δικαστήριο για την εντολέα του:

«Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με το λάθος άνθρωπο. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια της φίλης της Κωνσταντίνας (σ.σ. ξαδέλφη της Ιωάννας με την οποία η κατηγορούμενη είχε φιλική επαφή) για να ξεκαθαρίσει το θέμα Είναι ένοχη γιατί ζήλεψε και οργίστηκε. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες. Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της κατέστρεψε την υγεία και το πρόσωπο. Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένειά της και είναι ένοχη και απέναντι στο εαυτό της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια. Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται».

paliospyrou

Ιωάννα Παλιοσπυρου: Από την μάσκα στην αποκάλυψη προσώπου, στα χειρουργεία στη νέα ζωή γεμάτη φως

Το πρώτο διάστημα μετά την επίθεση, η Ιωάννα φορούσε μάσκες, που είχαν δημιουργηθεί ειδικά για εκείνη. Η Μαρία Νικολάου, που δημιουργούσε τις μάσκες, είχε δηλώσει:

«Είναι μία διπλή μάσκα, ένα φύλλο σιλικόνης εσωτερικά που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα. Από πάνω μπαίνει ένα θερμοπλαστικό υλικό, το οποίο ασκεί μεγαλύτερη πίεση έτσι ώστε να έχουμε μία μείωση, μία επούλωση και μία εξομάλυνση των μετατραυματικών ρικνωτικών και υπετροφικών μεταγκαυματικών ουλών. Αυτός είναι ο ρόλος της».

Τον Απρίλιο του 2022, με μία συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» η Ιωάννα εμφανίστηκε για πρώτη φορά χωρίς τη μάσκα. Σε αυτή τη συνέντευξη, είχε ανοίξει την καρδιά της στον Σταύρο Θεοδωράκη και μεταξύ άλλων είχε αναφέρει «Τα πρώτα βράδια ήταν με πολύ πόνο, πολλά ερωτηματικά κι απελπισία. Προσπαθούσα να κρατηθώ στη ζωή. Ενώ είμαι μεγάλη λάτρης της ζωής κι όποτε άκουγα για κάποιον ότι είτε έδωσε τέλος στη ζωή του είτε έκανε κακό στον εαυτό του, αυτόματα με θύμωνε και δεν μπορούσα να το αντιληφθώ».

Από την πρώτη στιγμή, η Ιωάννα έλαβε τη στήριξη της κοινής γνώμης και έγινε σύμβολο δύναμης. Για την αγάπη που δεχόταν από τον κόσμο η Ιωάννα είχε πει «Ήρθε η ώρα να ξανασυστηθούμε. Με κατακλύζουν πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Άγχος, φόβος αλλά και μεγάλη συγκίνηση. Σας ευχαριστώ που 2 χρόνια τώρα γίνατε η δύναμη μου, που στέκεστε δίπλα μου, αποδεικνύοντας πως η αγάπη των πολλών νικά το φθόνο και τελικά μπορεί να κάνει θαύματα».

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι εύκολα για εκείνη, καθώς ο Γολγοθάς της περιλαμβάνει πολλά χειρουργεία και θεραπείες. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Ιωάννα είχε πει για τα χειρουργεία «Έχω κάνει γύρω στα 18-20 χειρουργεία και δεν ξέρω τον αριθμό, πηγαίνουμε βήμα βήμα. Γενικότερα αυτό που μου έχει εξηγήσει η γιατρός μου και έχω στο μυαλό μου, είναι ότι αυτό που συμβαίνει χρειάζεται μία συντήρηση μέσα στα χρόνια. Πάντα θα έχω να διορθώνω και να βελτιώνω».

Παρά τις δυσκολίες, πλέον, η νέα ζωή της Ιωάννας είναι γεμάτη φως και αισιοδοξία. Δημιουργώντας το Ioanna Paliospirou Foundation, την Ελληνική Κοινότητα για τους εγκαυματίες, βρήκε τον ιδανικό τρόπο να μετατρέψει τον πόνο της σε δύναμη. Μία δύναμη που πλέον έχει την δυνατότητα να ενημερώνει και να στηρίζει ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά εγκαύματα, με όραμα «μία καλύτερη ζωή, ένα πιο φωτεινό μέλλον για τους συνανθρώπους μας με εγκαύματα και ουλές».

https://www.instagram.com/p/CwM3qkZsM2n/

Εκτός αυτού, η Ιωάννα έμαθε να χαμογελά, δημιουργώντας έναν καινούριο εαυτό, ο οποίος συνεχίζει να ταξιδεύει στον κόσμο, βλέποντάς, όμως, πλέον, το βάθος και όχι την επιφάνειά του.