Έξι φορές που το Fame Story απέδειξε ότι η ήττα σε ένα show δεν σημαίνει και ήττα στη ζωή

Έξι φορές που το Fame Story απέδειξε ότι η ήττα σε ένα show δεν σημαίνει και ήττα στη ζωή

Η Ελένη Χατζίδου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και άλλοι 4 celebrities που δεν κέρδισαν στο Fame Story αλλά πέτυχαν στην επαγγελματική τους ζωή. 

Η ήττα σε έναν διαγωνισμό δεν οδηγεί απαραίτητα και στην επαγγελματική αποτυχία. Αυτό, τουλάχιστον, μας έχουν αποδείξει πολλοί καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε τηλεοπτικά σόου, θέλοντας να δείξουν ότι μπορούν να γίνουν το επόμενο μουσικό αστέρι της χώρας. Μπορεί εκεί να μην κατάφεραν να στεφθούν νικητές, ωστόσο, μετέπειτα, κατόρθωσαν να αναδείξουν το ταλέντο τους και να κατακτήσουν τις πίστες της νυχτερινής Αθήνας.

Με αφορμή την επιστροφή του Fame Story στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, και θέλοντας να διαπιστώσουμε ποιοι από τους 16 παίκτες που μόλις ξεκίνησαν την δική τους πορεία προς τη φήμη έχουν το «άστρο» της επιτυχίας μέσα τους, θυμόμαστε 6+1 πασίγνωστους καλλιτέχνες που αφετηρία της πορείας τους υπήρξε το Fame Story.

Ελένη Χατζίδου

Η έκπληξη της λίστας είναι η Ελένη Χατζίδου. Σήμερα, παρουσιάζει την εκπομπή Breakfast@Star, μαζί με τον σύζυγό της, Ετεοκλή Παύλου, αλλά έγινε πολύ νωρίτερα γνωστή ως τραγουδίστρια, με αποκορύφωμα το 2016, με το τραγούδι «Χειρότερα», το οποίο έγραψε ο Παντελής Παντελίδης και αποτελεί μέχρι και σήμερα τη μεγαλύτερη επιτυχία της.

Η Ελένη Χατζίδου συμμετείχε στο Fame Story το 2006, στην τέταρτη σεζόν του μουσικού ριάλιτι. Αποχώρησε στο 4ο Live, όταν βρέθηκε υποψήφια για αποχώρηση μαζί με τη Μαριάννα Γερασιμίδου.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η Ελένη Χατζίδου είχε βρεθεί πολύ κοντά στο να αποτελέσει ένα από τα 5 μέλη του συγκροτήματος Hi-5, το οποίο συστήθηκε στο κοινό μέσα από το Fame Story 4.

Μπορεί η καριέρα της ως μέλος των Hi-5 να μην ξεκίνησε ποτέ και η συμμετοχή της στο ριάλιτι να έληξε άδοξα, αφού νικητής αναδείχθηκε τελικά ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ωστόσο, στην πορεία της ζωής της η Ελένη Χατζίδου κατάφερε να διακριθεί στον χώρο της μουσικής.

hatzidou

Κωνσταντίνος Αργυρός

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός πιθανότατα να μην φανταζόταν καν τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η πορεία του στη μουσική, το 2004, όταν μπήκε στην ακαδημία του Fame Story 3, «κατά τύχη». Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει για τη συμμετοχή του στο talent show ότι «Κατά τύχη τελείως βρέθηκα στο Fame Story. Ήμουν στη Λευκάδα 18 χρόνων, μόλις που τελείωσα το σχολείο. Είχα μία φίλη που ήθελε να δηλώσει συμμετοχή στο Fame Story. Πήρα μια κιθάρα και άρχισα να της παίζω κομμάτια για τις οντισιόν. Να την προετοιμάζω. Φεύγουμε από διακοπές και τον Σεπτέμβρη ξεκινάω να ψαχτώ. Και μου ήρθε ένα mail από την παραγωγή τότε, ότι είχα κάνει αίτηση για να μπω στο παιχνίδι. Είπα πως εγώ δεν έχω κάνει αίτηση. Και τελικά η φίλη μου έκανε την αίτηση για εμένα».

Μπορεί τo μεγάλο έπαθλο να κέρδισε ο Περικλής Στεργιανούδης, ωστόσο η πορεία του Κωνσταντίνου Αργυρού απέδειξε ότι η ήττα σε έναν διαγωνισμό δεν μπορεί να ορίσει την τύχη μας στη ζωή, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της γενιάς του, με αμέτρητες επιτυχίες, sold out συναυλίες, σημαντικές συνεργασίες και φήμη που σίγουρα θα «γραφτεί» με μεγάλα γράμματα στην ιστορία της ζωής του.

argyros

Γιώργος Λιανός

Στο Fame Story 3 συναντήσαμε για πρώτη φορά και τον Γιώργο Λιανό, ακόμα ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο της ελληνικής showbiz. Το ταλέντο, η προσωπικότητα και η ευστροφία του Λιανού έχουν αποτελέσει τους κύριους λόγους που έχει αγαπηθεί από το κοινό, το μουσικό, αλλά κυρίως το τηλεοπτικό, ως παρουσιαστής του Survivor από το 2020 ως το 2023.

Το ταλέντο του Γιώργου στο τραγούδι αναγνωρίστηκε σε μεγάλο βαθμό από το Fame Story, αφού κατάφερε να φτάσει στον τελικό, χωρίς ωστόσο να κερδίσει. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Λιανός ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική, καταφέρνοντας να εντάξει στη δισκογραφία του πολλά τραγούδια, όπως τα «Ας εκτεθώ», «Να'ρθεις ξανά» κ.α.

Νίνο

Ο Νίνο μπορεί φέτος να επέστρεψε στο Fame Story μετά από 21 χρόνια, ωστόσο, αυτό δεν χρειαζόταν για να θυμηθούμε ότι ξεκίνησε την πορεία του από το σόου. Ο ίδιος πολλές φορές σε συνεντεύξεις του έχει μιλήσει για το Fame Story 1 που τον έκανε διάσημο και τον βοήθησε να πετύχει κάποια από τα όνειρά του. Με μικρά και ανοδικά βήματα, ο Νίνο κατάφερε να χτίσει την καριέρα του με τραγούδια που υπέγραψαν ο Σταμάτης Γονίδης και ο Φοίβος. Μπορεί ο Νότης Χριστοδούλου να κέρδισε τότε τον διαγωνισμό, αλλά ο Νίνο βρέθηκε να είναι τελικά πιο κερδισμένος στον μαραθώνιο της επιτυχίας.

Ραλλία Χρηστίδου

Η Ραλλία Χρηστίδου μπορεί σήμερα να αγορεύει από το βήμα της Βουλής, έχοντας εκλεγεί Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για δεύτερη τετραετία, ωστόσο, το 2004 τραγουδούσε στη σκηνή του Fame Story 2. Μάλιστα, η μαγευτική φωνή της την είχε βοηθήσει να φτάσει στον τελικό, όπου έχασε από την Καλομοίρα. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στη δισκογραφία, σημειώνοντας σημαντική επιτυχία, ιδιαίτερα με τη διασκευή «Εγώ για σένα», που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό. Μουσικά ήταν ενεργή μέχρι το 2019, όταν εκλέχθηκε στην περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών και δήλωσε ότι θα αφοσιωθεί στην πολιτική.

Θάνος Πετρέλης

Στο Fame Story 2 συμμετείχε και ο Θάνος Πετρέλης, ο οποίος κατάφερε να διαπρέψει στη μουσική, με πρώτη του επιτυχία να αποτελεί το τραγούδι «Το αίμα μου (είχε το χρώμα του ουρανού)», το οποίο γράφτηκε από τον Φοίβο. Για αρκετά χρόνια ο Θάνος Πετρέλης υπήρξε ένας από τους κορυφαίους λαϊκούς ερμηνευτές της χώρας.

Και μία νικήτρια του διαγωνισμού που δεν «χάθηκε», αλλά έλαμψε!

Καλομοίρα

Η Καλομοίρα, η οποία συμμετείχε στην τελευταία σεζόν του Just the 2 of us, μαζί με την Λουίζα Πυριόχου, αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που όλοι μας έχουμε ταυτίσει με το Fame Story 2, όχι μόνο επειδή ήταν η μεγάλη νικήτρια, αλλά και επειδή είχε πολύ συχνά εξαιρετικά χαριτωμένες αντιδράσεις και ατάκες που δεν μπορούσαν να μη σε κάνουν να χαμογελάσεις.

Μετά τη νίκη της, η Καλομοίρα ξεκίνησε μία ανοδική πορεία στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας, με αποκορύφωμα το 2008, όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό της Eurovision και κέρδισε τις καρδιές των Ευρωπαίων, κατακτώντας την τρίτη θέση με το τραγούδι «My Secret Combination».