Fame story χωρίς την ατάκα «Δεν καταλαβαίνω την έκρηξη σου» γίνεται; Δε γίνεται! - Oι epic στιγμές

Γεωργία Βλαχοπούλου
Fame story χωρίς την ατάκα «Δεν καταλαβαίνω την έκρηξη σου» γίνεται; Δε γίνεται! - Oι epic στιγμές

Το trailer για το Fame Story κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες κι εμείς θυμηθήκαμε τους viral καυγάδες, τα love stories αλλά και τους νικητές.

Nαι είναι γεγονός! Το Fame Story επιστρέφει στο Star μετά από 17 χρόνια και το επίσημο trailer του κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες.

https://www.instagram.com/tv/Cu7RN7loT8V/

Παρουσιαστής θα είναι ο Νίκος Κοκλώνης, ωστόσο τα μέλη της κριτικής επιτροπής δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί, η Δέσποινα Βανδή φαίνεται να έχει πει το «ναι» για την κριτική επιτροπή, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και η Άννα Βίσση σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Θα πρέπει, όμως να περιμένουμε μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του καναλιού.

Ως προς το έπαθλο του νικητή ή της νικήτριας, όπως αναφέρεται στο trailer, θα είναι ένα συμβόλαιο με την Panik records, 50.000 ευρώ και η εκπροσώπηση απευθείας της Κύπρου στον διαγωνισμό μουσικής της Eurovision για το 2024, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.

Οι fans του μουσικού talent show, παρ' όλα αυτά, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους και ήδη έχουν βάλει ένα challenge στον Νίκο Κοκλώνη.

skouli_canteres_133745027_388654315558259_1532115571102963205_n.jpg

Λίγα λόγια για το Fame Story

Το πρώτο επεισόδιο του Fame Story προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 στις 30 Σεπτεμβρίου το 2002 και ήταν η πρώτη φορά που προβαλλόταν κάτι αντίστοιχο στην ελληνική τηλεόραση ανοίγοντας τον δρόμο για τα επόμενα talent show μουσικής. Γι' αυτό, άλλωστε, γνώρισε και τόσο μεγάλη επιτυχία από το τηλεοπτικό κοινό κερδίζοντας μια θέση στα πιο πετυχημένα τηλεοπτικά projects που έγιναν ποτέ στη χώρα μας. Συνολικά έγιναν 4 κύκλοι ενώ το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε στις 28 Ιουνίου το 2006.

Το Fame Story, ουσιαστικά ήταν μια τηλεοπτική μουσική ακαδημία, στην οποία οι διαγωνιζόμενοι - σπουδαστές έμεναν μέσα για 3 - 6 μήνες (ανάλογα τον κύκλο), παρακολουθώντας καθημερινά μαθήματα (φωνητικής, χορού, styling) με καθηγητές τους άτομα που είχαν διαπρέμψει στον συγκεκριμένο χώρο (πχ. Δημήτρης Γούναρης, Τζούλι Μασίνο, Φώτης Μεταξόπουλος). Μια φορά την εβδομάδα οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν την live εμφάνιση των παικτών, οι οποίοι ερμήνευαν ένα τραγούδι που τους είχε ανατεθεί από την παραγωγή. Η κριτική επιτροπή βλέποντας όλες τις εμφανίσεις έκριναν ποιος έπρεπε να βγει υποψήφιος και το κοινό ψήφιζε και αποφάσιζε ποιος θα αποχωρήσει.

Οι ομηρικοί καυγάδες που άφησαν εποχή

Το συγκεκριμένο talent show είχε έντονο και το στοιχείο του reality μέσα, καθώς όπως αναφέραμε και πιο πάνω οι διαγωνιζόμενοι ήταν έγκλειστοι στο σπίτι - ακαδημία. Όπως είναι λογικό, όταν πολλοί διαφορετικοί χαρακτήρες καλούνται να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο για πολύ καιρό θα υπάρξουν και τριβές - πόσο μάλλον όταν ανταγωνίζονται και ο ένας τον άλλο για τη νίκη. Παράλληλα, όμως θα αναπτυχθούν και άλλου είδους σχέσεις, όπως φιλίες ή και έρωτες μεταξύ τους.

Το κοινό, λοιπόν που αγάπησε και δόξασε το Fame Story δεν ξεχνάει και δεν θα ξεχάσει ποτέ τους ομηρικούς καυγάδες που παρακολουθήσαμε μεταξύ των παικτών, μεταξύ των παικτών και της κριτικής επιτροπής αλλά και μεταξύ των παικτών και των καθηγητών.

Πρώτος και καλύτερος ο καυγάς της Άσπας Τσίνα με την Ελεάννα Παπαϊωάννου και τη Φωτεινή Ράλλη στον 1ο κύκλο του talent show.

Από αυτόν τον καυγά, άλλωστε έγινε viral η ατάκα: «Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου» που είχε πει η Άσπα Τσίνα στην συμπαίκτριά της.

Η Άσπα Τσίνα, βέβαια ως η πιο αμφιλεγόμενη παίκτρια δεν τσακώθηκε μόνο με τους συμπαίκτες της αλλά και με την κριτική επιτροπή και πιο συγκεκριμένα με την Κατερίνα Κούκα, η οποία ήταν μέλος της.

Τελικά, η Άσπα αποχώρησε οικειοθελώς από το Fame Story περίπου στα μισά του παιχνιδιού.

Άλλος ένας καυγάς που έγινε viral ήταν αυτός της Aντιγόνης Ευστρατόγλου στον 3ο κύκλο του παιχνιδιού τη σεζόν 2004 - 2005 με τον καθηγητή ενδυματολογίας Μάρκελλο Νύκτα.

Tα love stories

Δεν υπήρχαν, όμως μόνο εντάσεις στο Fame Story κι ανταγωνισμός αλλά και κάποια love stories που άφησαν εποχή, μιας και η μουσική «συνδέει» τους ανθρώπους. Πρώτο και κύριο love story που θα θυμόμαστε ήταν αυτό του Κώστα Καραφώτη με τη Μάρω Λύτρα στον 2ο κύκλο του μουσικού reality.

Αλλά και στον 1ο κύκλο υπήρχαν υπόνοιες ότι τα συναισθήματα του Θάνου Πετρέλη και της Ελεάννας Παπαϊωάννου ήταν κάτι παραπάνω από φιλικά.

Όπως και η σχέση της Φωτεινής Ράλλη με τον Γρηγόρη Πετράκο, επίσης στον ίδιο κύκλο, ο οποίος της έδωσε να τραγουδήσει και το καλύτερο τραγούδι του, το οποίο ακούμε μέχρι και σήμερα.

Και στον 3ο κύκλο, όμως ο Γιώργος Λιανός και η Νάνσυ Αλεξιάδη φαινόταν να έχουν μια πιο ιδιαίτερη σχέση.

Την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα, η Νάνσυ Αλεξιάδη την γιόρτασε με μια πόζα στη θάλασσα

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε παραδεχθεί πως τη χρονιά που συμμετείχε αρκετοί ήταν αυτοί που «ερωτοτροπούσαν». Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Σεξ, πολύ σεξ. Στο Fame Story 3 είχε πάρα πολύ σεξ. Εγώ δίδαξα σεξ! Εν τω μεταξύ εμείς είχαμε επαφή με τους τεχνικούς. Και θυμάμαι όταν είχε συμβεί, που ξύπνησα την επόμενη μέρα και αντί για το κλασικό "καλημέρα", μου έδωσαν συγχαρητήρια. Ήταν ένα πιο ελεύθερο Fame Story. Έκλειναν οι κάμερες στις 6 με 7. Πολλοί έκαναν εκείνη την ώρα. Βέβαια, ήταν και άλλοι πρώην συμπαίκτες και συνάδελφοι, που δεν νοιάζονταν για την ώρα. Τώρα μου ήρθε; Τώρα θα κάνω. Έβαζαν κουβερτούλα από πάνω. Δεν έπαιξαν ποτέ αυτά, βέβαια».

Οι νικητές και πού βρίσκονται σήμερα

Στον 1ο κύκλο του Fame Story το 2002, νικητής ήταν ο Νότης Χριστοδούλου αν και θεωρούταν outsider. Ο ίδιος κυκλοφόρησε κάποια τραγούδια όπως το «Και όπως χάλαγε το αμάξι» ή το «Έρωτας είναι».

Bέβαια, πλέον ασχολείται με το interion design.

https://www.instagram.com/p/Cm5GEsZIRDe/

Την 2η θέση την είχε πάρει ο Γρηγόρης Πετράκος και την 3η ο Θάνος Πετρέλης, οι οποίοι μέχρι και σήμερα ασχολούνται με τη μουσική.

Νικήτρια του 2ου κύκλου του talent show την επόμενη χρονιά ήταν η γνωστή σε όλους μας Καλομοίρα.

to_kypellaki_62391565_2359254397472593_4593112252637559081_n.jpg

Η Καλομοίρα πέρα από κάποια άλμπουμ που κυκλοφόρησε και σημαντικές συνεργασίες που έκανε στις αθηναϊκές πίστες, συμμετείχε στον διαγωνισμό της Eurovision που έγινε το 2008 με το τραγούδι «My secret combination» φέρνοντας την 3η θέση για την Ελλάδα. Μετά από αυτό, η ίδια επέλεξε να επικεντρωθεί στο να κάνει τη δική της οικογένεια. Έτσι, με τον σύζυγό της Γιώργο απέκτησαν 3 παιδιά, τον Δημήτρη, τον Νίκο και την Αναστασία.

Πριν από λίγο καιρό, η ίδια επέστρεψε ως coach στο J2US ενώ επανήλθε και δισκογραφικά με νέο τραγούδι αλλά και ανανεωμένη εμφάνιση.

Φιναλίστ μαζί της ήταν η Ραλλία Χρηστίδου, η οποία αν και έκανε πράγματα στον χώρο της μουσικής κυκλοφορώντας δίσκους και κάνοντας σημαντικές συνεργασίες, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα κοινά και είναι βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.instagram.com/p/CuuoXJUqb7c/

Την 3η θέση πήρε ο Κώστας Καραφώτης που μέχρι και σήμερα ασχολείται με το τραγούδι έχοντας κάνει σημαντικές συνεργασίες στον χώρο.

https://www.instagram.com/reel/CiiKN18ogbs/

Στον 3ο κύκλο του Fame Story, το 2004 - 2005 νικητής αναδείχθηκε ο Περικλής Στεργιανούδης, τον οποίο επίσης αρκετοί θεωρούσαν outsider, ήταν όμως ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό. Ο ίδιος, αν και έβγαλε δύο δίσκους μετά την νίκη του κι ενώ συνεργάστηκε με ονόματα όπως ο Χρήστος Δάντης και ο Νίκος Κουρκούλης, πλέον ζει στη Γερμανία και δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τη ζωή του.

Τη 2η θέση πήρε ο Γιώργος Λιανός, ο οποίος συνεχίζει να ασχολείται τόσο με το τραγούδι όσο και με την παρουσίαση στην τηλεόραση αναλαμβάνοντας αρκετές εκπομπές, όπως το γνωστό σε όλους Survivor και το The Voice.

https://www.instagram.com/p/CmOnA4INYDa/

Στον 4ο και τελευταίο κύκλο του Fame Story νικητής ήταν ο Λεωνίδας Μπαλάφας,

ο οποίος έχει διαγράψει μια αρκετά μεγάλη καριέρα στο τραγούδι έχοντας αποκτήσει το δικό του κοινό που τον ακολουθεί σε κάθε του εμφάνιση.