Και τι ζητάμε; Ένα minimal αλλά χουχουλιάρικο σαλόνι όπως το νέο living room του Γιώργου Καράβα

Γεωργία Βλαχοπούλου
Και τι ζητάμε; Ένα minimal αλλά χουχουλιάρικο σαλόνι όπως το νέο living room του Γιώργου Καράβα

Μεγάλοι χώροι, άνετοι καναπέδες και ουδέτερες αποχρώσεις είναι το κοινό που έχουν τα σαλόνια πολλών γνωστών Ελλήνων και έχεις σαν έμπνευση και για το δικό σου.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε προσέξει, κυρίως μέσα από τα social media, πως πολλοί γνωστοί Έλληνες και Ελληνίδες κάνουν παρόμοιες επιλογές όσον αφορά τον χώρο του σπιτιού τους στον οποίο περνούν μεγάλο μέρος της ώρας τους είτε με τα άτομα της οικογένειάς τους είτε με τους φίλους τους. Μα φυσικά αναφερόμαστε στο σαλόνι τους.

Μεγάλοι χώροι με ουδέτερες αποχρώσεις

Πρόσφατα η Ραφαέλα Ψαρρού, η σύζυγος του Γιώργου Καράβα, τον απαθανάτισε μαζί με τον γιο τους να κοιμούνται στον καναπέ του σαλονιού. Κάπως έτσι, είδαμε και ολόκληρο τον συγκεκριμένο χώρο στο σπίτι τους, ο οποίος είναι η αλήθεια πως είναι πολύ μεγάλος και με μεγάλα παράθυρα για να μπαίνει αρκετό φως κατά τη διάρκεια της μέρας.

Οι αποχρώσεις στα έπιπλά του κινούνται στο άσπρο και το μαύρο με τον τεράστιο καναπέ και την ευρύχωρη πολυθρόνα να ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά. Παράλληλα, όπως θα δεις κι εσύ στη φωτογραφία, στο minimal τραπεζάκι στο κέντρο του σαλονιού το ζευγάρι έχει επιλέξει να τοποθετήσει κάποια βιβλία αλλά και κάποια αρωματικά κεριά. Η γιγάντια τηλεόραση υπόσχεται Σαββατοκύριακα γεμάτα ταινίες για όλη την οικογένεια, ενώ το μικρό τζάκι κάνει ακόμα πιο cozy την ατμόσφαιρα του χώρου, ιδιαίτερα τους χεμερινούς μήνες.

387512487_682087627200159_4036348231367390327_n.jpg

Ο πρώην κριτής του GNTM όμως, και η σύζυγός του δεν είναι οι μόνοι που έχουν επιλέξει ένα τέτοιο σαλόνι.

Η Σίσσυ Χρηστίδου έχει επιλέξει επίσης ο χώρος που κάθεται με τους γιους της και με τους φίλους της να είναι αρκετά ευρύχωρος, γι' αυτό και βρίσκεται στον κάτω όροφο του διαμερίσματός της. Οι αποχρώσεις βέβαια, στο σαλόνι της παρουσιάστριας κινούνται κυρίως στις αποχρώσεις του λευκού και του μπεζ με κάποιες λεπτομέρειες σε μαύρο ή γκρι.

Κι εκεί θα δεις έναν μεγάλο γωνιακό καναπέ και μια αρκετά μεγάλη τηλεόραση, η οποία είναι τοποθετημένη πάνω από το τζάκι. Παράλληλα, υπάρχει κι ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι στο οποίο η παρουσιάστρια έχει τοποθετήσει αρωματικά κεριά και μικρά διακοσμητικά, ενώ το χρησιμοποιεί για να έχει είτε κάποια μικρή «λιχουδιά» γι' αυτήν και τους γιους της την ώρα που βλέπουν την αγαπημένη τους ταινία, είτε ένα ποτήρι κρασί την ώρα που κάθεται εκείνη για να χαλαρώσει, ύστερα από μια κουραστική μέρα γεμάτη υποχρεώσεις.

Και η Αθηνά Οικονομάκου όμως, με τον Φίλιππο Μιχόπουλο έχουν «επενδύσει» σε ένα αρκετά μεγάλο σαλόνι με επίσης μεγάλα παράθυρα. Βέβαια, η διαφορά στον συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού της ηθοποιού σε σχέση με των προηγούμενων δύο έγκειται στις αποχρώσεις που κυριαρχούν εκεί.

https://www.instagram.com/tv/CbUr21DA9sq/

Όπως θα είδες και μέσα από το βίντεο στο σαλόνι της ηθοποιού παίζει μεγάλο ρόλο το ξύλο στα έπιπλα, ενώ ο καναπές και οι πολυθρόνες έχουν πιο ethnic στοιχεία, είτε με την προσθήκη χρωματιστών μαξιλαριών στον γκρι καναπέ είτε με τα ιδιαίτερα υφάσματα που έχουν οι δυο μεγάλες πολυθρόνες της. Παράλληλα, η Αθηνά Οικονομάκου έχει επιλέξει να βάλει χρώμα και στις κουρτίνες του σαλονιού της συνδυάζοντας το γκρι με το κίτρινο, ενώ κι εκεί θα δεις ένα μικρό τζάκι. Στα highlights του σαλονιού της ηθοποιού είναι το ξύλινο τραπέζι με το ιδιαίτερο σχήμα αλλά και οι γλάστρες με τα μεγάλα πράσινα φυτά και τα γεμάτα λουλούδια βάζα.

Γενικότερα, αν είναι να μιλήσουμε για κάτι κοινό σε όλους αυτούς τους χώρους, αυτό είναι ο άνετος και μεγάλος χώρος, τα μεγάλα παράθυρα, το τζάκι και οι μεγάλοι καναπέδες σε ουδέτερες αποχρώσεις.