Κλέλια Ανδριολάτου: To «κράξιμο» στην topless πόζα της & το μήνυμα που δεν κατάφερε να «περάσει»

Γεωργία Βλαχοπούλου
Κλέλια Ανδριολάτου: To «κράξιμο» στην topless πόζα της & το μήνυμα που δεν κατάφερε να «περάσει»

Η Κλέλια Ανδριολάτου πόζαρε χωρίς στηθόδεσμο συγκεντρώνοντας αδικαιολόγητα πολλά αρνητικά σχόλια αλλά μόνο μία follower κατάλαβε το βαθύτερο νόημα της φωτογραφίας.

Η Κλέλια Ανδριολάτου στις 12 Οκτωβρίου είχε τα γενέθλιά της και τα social media της γέμισαν με ευχές από τους αγαπημένους της - συγγενείς και φίλους - αλλά και από τους followers της.

Η πρωταγωνίστρια του «Maestro» έκλεισε τα 27 και στην λεζάντα της ανάρτησής της έγραψε: «Εύχομαι αγάπη ❤️μόνο η πίστη θα μας κρατήσει μαζί.Να αντέχουμε τις αλλαγές. Να φτιάχνουμε τους κόσμους ξανά ξανά με Ειρήνη.Να προσπαθούμε να φτάσουμε τον διπλανό μας για να τον ακούσουμε. Και όταν συμβαίνουν τόσα και τόσα να κρατάμε τα χέρια μας και να ευχόμαστε γιατί καμία φορά μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε».

klelia_andriolatou_1697143835_3212197767198679353_186597014.jpg

Και μπορεί τα λόγια αγάπης και οι ευχές να ήταν πολλές, όμως, λίγες μέρες μετά, όλα αυτά μετατράπηκαν σε λόγια «μίσους» και το επικριτικό στοιχείο ήταν διάχυτο τόσο από Έλληνες followers της ηθοποιού όσο κι από ξένους, μιας και ο «Μaestro» προβάλλεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού μέσω της πλατφόρμας του Νetflix.

Ο «λόγος» που το προφίλ της Κλέλιας Ανδριολάτου γέμισε με αρνητικά σχόλια

Αφορμή γι' αυτό το αδικαιολόγητο - θα λέγαμε - «κράξιμο», που δέχθηκε η ηθοποιός ήταν το γεγονός πως η Κλέλια Ανδριολάτου αποφάσισε να δημοσιεύσει στο Instagram της μια φωτογραφία της στην οποία έχει σηκώσει το μπλουζάκι της και δεν φαίνεται να φοράει σουτιέν.

klelia_andriolatou_1697394958_3214304337910878222_186597014-(1).jpg

Η ίδια είχε μάλιστα τραβήξει και μια γραμμή στο «επίμαχο» σημείο, οπότε η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν είχε κάτι το προκλητικό για να δημιουργηθεί αυτή η «αναστάτωση» στους followers.

Στην gallery είναι μόνο μερικά από τα αρνητικά σχόλια που έγιναν στην ανάρτηση της 27χρονης:

Το βαθύτερο νόημα της φωτογραφίας

Μία από τις follower, ωστόσο της Κλέλιας Ανδριολάτου σημείωσε στα σχόλιά της, πως ίσως ο λόγος που η ηθοποιός φωτογραφήθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο ήταν ότι κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου είναι η Ημέρα Χωρίς Στηθόδεσμο, κατά την οποία οι γυναίκες αφαιρούν τα σουτιέν τους ως ένδειξη ενθάρρυνσης για την ευαισθητοποίηση του καρκίνου του μαστού.

393525778_129707823567694_5239628857957409983_n.jpg

Και ναι βάση της ημερομηνίας που έγινε η ανάρτηση η νεαρή ηθοποιός θα μπορούσε να έχει δημοσιεύσει τη συγκεκριμένη φωτογραφία για λόγους ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Αλλά κι αν δεν έγινε με αυτήν την αφορμή γιατί αυτή η λήψη θα έπρεπε να δεχθεί τόσο κακόβουλα σχόλια; Δυστυχώς, όπως σημείωσε και μια άλλη follower της ηθοποιού, η ελληνική κοινωνία ακόμα βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά το πώς αντιλαμβάνεται ένα τελείως ακάλυπτο γυναικείο στήθος ή ακόμα και ένα στήθος που φαίνεται μέσα από τα ρούχα πως δεν καλύπτεται από έναν στηθόδεσμο.

393576269_168680512970772_332896471738677393_n.jpg

Το κίνημα «free the nipple»

Kαι μπορεί το κίνημα του topless ή του «free the nipple» να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά έχει αποδειχθεί πως ενώ για τη μόδα το γυμνό μπούστο υπήρξε σύμβολο θηλυκότητας και καλλιτεχνικής έκφρασης, για το διαδίκτυο και τα social media συνεχίζει να είναι θέμα ταμπού,με τους περισσότερους μάλιστα να βρίσκουν τη θέα του ανήθικη, όπως είδαμε και με τη φωτογραφία της Κλέλιας Ανδριολάτου.

Το κίνημα «free the nipple» (= ελεθερώστε τη θηλή) άλλωστε, έγινε πιο έντονο πριν από μια δεκαετία όταν το Instagram, είχε μεταξύ των όρων του να μην δημοσιεύεται από τους χρήστες καμία φωτογραφία στην οποία να φαίνεται η γυναικεία θηλή. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των γυναικών, αφού όχι μόνο οι άντρες ήταν ελέυθεροι να δημοσιεύουν φωτογραφίες τους χωρίς μπλούζα αλλά και πιο επικίνδυνα πράγματα, όπως για παράδειγμα live δολοφονίες μπορούσαν να προβάλλονται στις συγκεκριμένες πλατφόρμες. Έτσι, λοιπόν εκείνη την περίοδο ξεκίνησαν πολλές γυναίκες εκείνη την περίοδο να δημοσιεύουν φωτογραφίες τους στις οποίες φαινόταν το στήθος τους με το hashtag #freethenipple. Ακόμα και celebrities έδειξαν με ζήλο την άποψή τους για το γεγονός πως το γυναικείο σώμα δεν πρέπει να λογοκρίνεται.

Φέτος, ουσιαστικά το εποπτικό συμβούλιο της Meta ενέφερε στην εταιρεία πως θα πρέπει να αναθεωρήσουν την απαγόρευση του γυμνού στήθους από Facebook και Instagram «έτσι ώστε να διέπεται από σαφή κριτήρια που σέβονται τα διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα».