Ο Γιατρός: Ο θάνατος του γιου του Μαρκουλάκη και οι σκληρές απαντήσεις λύγισαν το Twitter/ X

Πατούλια Κατερίνα
Ο Γιατρός: Ο θάνατος του γιου του Μαρκουλάκη και οι σκληρές απαντήσεις λύγισαν το Twitter/ X

Το χτεσινό throwback επεισόδιο στη σειρά Ο Γιατρός του Alpha, έδωσε απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα που είχαμε όλοι από το ξεκίνημα της με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως γιατρός και ως πατέρας.

«Πώς ήμασταν»: Το έκτο επεισόδιο του Γιατρού Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στον Alpha έδωσε απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτηματικά που είχε αφήσει ανοιχτά η σειρά στις πρώτες πέντε προβολές της.

Πώς ο γιατρός Ανδρέας έγινε διευθυντής παθολογίας και πώς κέρδισε στη δοκιμασία αυτή τον Μάρκο. Ποιο ήταν το κομβικό σημείο στη σχέση του Αντρέα με την Άννα που τους απομάκρυνε και πώς ακριβώς έφυγε από τη ζωή ο γιος του ζευγαριού, ο μικρός Γιώργος χωρίς να βρίσκεται στο πλευρό του η μητέρα του.

giatros1.jpg

Ο Μιχάλης Μητρούσης ως διευθυντής παθολογίας, έκανε ένα εξαιρετικό πέρασμα από τον Γιατρό με τον ρόλο του, τον διευθυντή Γιοβάνογλου να δίνει τελικά το χρίσμα στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Ο Μαρκουλάκης κέρδισε τη θέση αυτή, όχι μόνο χάρη στις ιατρικές του ικανότητες αλλά στον συνδυασμό ανθρωπιάς και επιστήμης, κάτι που το κοινό στο Twitter φρόντισε να υμνήσει, τονίζοντας παράλληλα πως έχουν εκλείψει τέτοιοι γιατροί- άνθρωποι στα νοσοκομεία της χώρας μας.

giatros12.jpg

Η υπόθεση που έχρισε διευθυντή τον Αντρέα, αφορούσε τον 16χρονο Τζίμη που βρέθηκε με ακρωτηριασμένο πόδι και κατέληξε στη μεγάλη ανατροπή του επεισοδίου, στην αποκάλυψη πως ο νέος ειδικευόμενος γιατρός που έχει φτάσει στο νοσοκομείο από το προηγούμενο επεισόδιο είναι ο Τζίμης, 12 χρόνια μετά, που επέστρεψε στο πλευρό του Αντρέα και ίσως θα είναι η δική του σειρά να «σώσει» τον γιατρό, που στην δική του πιο δύσκολη στιγμή, φέρθηκε με περίσσια ανθρωπιά. Η μητέρα του Τζίμη, Αλίνα Κωτσοβούλου, συγκλόνισε το κοινό, που την είχε συνηθίσει σε κωμικούς ρόλους.

Άννα και Αντρέας στις τελευταίες στιγμές της κοινής τους ευτυχίας:

Το ζητούμενο απόκτησης ενός ακόμα παιδιού και το γυναικολογικό πρόβλημα της Άννας- Δήμητρας Σιγάλα, ήταν εκείνο που έφερε τελικά τη σύζυγο του Αντρέα Βρεττού στο κρεβάτι του χειρουργείου. Η Άννα πήρε τη μεγάλη απόφαση της υστερεκτομής, άφησε για πάντα πίσω της το σενάριο απόκτησης ενός ακόμα παιδιού και ζήτησε από τον Αντρέα, να πάρει τα παιδιά τους σε εκείνο το μοιραίο ταξίδι στο Παρίσι για να μην χρειαστεί να εξηγήσουν στην κόρη τους για ποιον λόγο θα μπει στο χειρουργείο. Ως τραγική φιγούρα σε αρχαία τραγωδία, η Άννα τονίζει τον Αντρέα πως την τελευταία φορά που γύρισε από το νοσοκομείο, η κόρη της υποδέχτηκε στο σπίτι τον αδερφό της. Αυτή τη φορά, η Άννα δεν θα επιστρέψει από το νοσοκομείο στο σπίτι χωρίς ένα μωρό στην αγκαλιά αλλά θα πρέπει να διαχειριστεί την απώλεια του γιου της.

Στο Πώς Ήμασταν, μπαίνει στην κλινική του Αντρέα και η Βασιλική Τρουφάκου, στην πρώτη γνωριμία με τον μετέπειτα μεγάλο έρωτα της ζωής της. Ο Αντρέας, σε εκείνη τη φάση της ζωής του, χαιρετά τυπικά τη νέα ειδικευόμενη χωρίς να δίνει καμία παραπάνω σημασία σε αυτή.

markoulakis9.jpg

Ο θάνατος του Γιώργου:

Ο Αντρέας Βρεττός, μπροστά στη θέα του άψυχου σώματος του παιδιού του λυγίζει, ξεσπά, ξεχνά πως είναι γιατρός. Τα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν από τη ζαλάδα και τον εμετό του μικρού, μέχρι την κατάρρευσή του στο αεροδρόμιο, η προσπάθεια να επανέλθει ο μικρός στη ζωή, η μετάβαση από την απόλυτη, οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία στον θάνατο, θα αποτελέσουν κομβικό στοιχείο στη μεταμόρφωση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και στη ζωή του όπως κατέληξε να γίνει τα επόμενα δώδεκα χρόνια μετά την κατάρρευση.

Η αντίδραση του κοινού στο Twitter/ X

Οι εξελίξεις στο throwback επεισόδιο, η εναλλαγή των συναισθημάτων και ο θάνατος, έκαναν το κοινό στο Twitter να αναφωνίσει μαζί με μας:

«Ρε Doc απόψε, μας κατέστρεψες»!

«Κωνσταντίνε μας διέλυσες»: Μία σκηνή του Μαρκουλάκη στον Γιατρό συγκίνησε το κοινό για έναν λόγο

Ο Αντρέας δεν ξέχασε απλά τα τελευταία 12 χρόνια με τον πυροβολισμό. Έχασε τη ζωή του και τον εαυτό του, πριν από αυτόν τον πυροβολισμό, όταν έχασε το παιδί του μπροστά στα μάτια του, αναγκάστηκε να ζήσει μια υποτιθέμενη ζωή γεμάτη τύψεις, αποξενώθηκε από τη σύζυγό του, χώρισε και δεν ήταν πια ο γιατρός που όλοι αγαπούσαν. Ο πυροβολισμός ήταν ίσως, η δεύτερη ευκαιρία που άξιζε ένας άνθρωπος όπως ήταν ο Αντρεάς Βρεττός, κάτι που ευχόμαστε να φανεί στα επόμενα 10 επεισόδια που απομένουν για το φινάλε του πρώτου κύκλου της σειράς.

Ο Μαρκουλάκης ως #giatros έκανε το Twitter να πανηγυρίσει ειδικά για έναν λόγο

giatros3.jpg