«Θα πάρει φόρα» η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision το 2024 για την Ελλάδα & το Twitter/Χ ξετρελάθηκε

Γεωργία Βλαχοπούλου
«Θα πάρει φόρα» η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision το 2024 για την Ελλάδα & το Twitter/Χ ξετρελάθηκε

Μετά από χρόνια η Eurovision μπήκε ξανά στα trends με τους fans του διαγωνισμού να εγκρίνoυν τη συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι στον διαγωνισμό και να «συμπονούν» τη Josephine.

Μέσα από την εκπομπή «Στούντιο 4» της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου ανακοινώθηκε ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision στη Σουηδία - την περσινή νικήτρια χώρα - το 2024. Αυτή προς ευχάριστη έκπληξη όλων ήταν η Μαρίνα Σάττι.

https://www.instagram.com/p/CyyCCrNINc_/

Μετά τον περσινό αποκλεισμό της Ελλάδας από τον τελικό της Eurovision και τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε ο Βίκτωρ Βερνίκος για την εμφάνισή του με το "What They Say", οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό είχαν αφήσει να εννοηθεί πως από 'δω και πέρα θα υπάρχει εθνικός τελικός μέσα από τον οποίο θα προκύπτει η συμμετοχή της Ελλάδας. Τελικά, όμως αυτή ανατέθηκε στην Μαρίνα Σάττι.

Βέβαια, η ίδια μιλώντας στο «Στούντιο 4» ανέφερε πως το τραγούδι ακόμα δεν έχει επιλεχθεί και μάλιστα οι δημιουργοί μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους στην ΕΡΤ κι ίσως από εκεί προκύψει και η επιλογή. Χαρακτηριστικά η Μαρίνα Σάττι είπε:

«Δεν υπάρχει τραγούδι. Έχουμε ιδέες, έχω κι εγώ κάποια δικά μου. Αλλά επειδή είναι ωραίο να υπάρχει διάλογος, η ΕΡΤ έχει κάνει μια ανακοίνωση ότι για τη φετινή Eurovision μπορούν οι παραγωγοί να στείλουν τις προτάσεις τους. Ελπίζω σε μια εξέλιξη. Θα κάνω αυτό που είμαι όμως. Αυτό συζητούσαμε και με την ΕΡΤ. Εκπροσωπώντας μια χώρα, θες να δείξεις κάτι από αυτή και μέσα στο project, που έτσι κι αλλιώς υπήρχε αυτή η σκέψη. Αυτή την έρευνα κάνω, αυτόν τον πειραματισμό με τα τραγούδια».

Για τη συμμετοχή της και το πώς προέκυψε η τραγουδίστρια δήλωσε πως αυτή ήταν η τρίτη φορά που της γίνεται η πρόταση και απλά τώρα «ήρθε το πλήρωμα του χρόνου».

Μου έχει ξαναγίνει πρόταση. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά. Δεν ξέρω τι άλλαξε, σκέφτηκα ότι αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Νιώθω ότι είναι κάτι που μπορώ να το διαχειριστώ, δεν έχω άχγος. Μοιάζει με τα ταξίδια που κάνω, που παίζουμε σε φεστιβάλ, γνωρίζουμε ανθρώπους από άλλες χώρες. Έτσι το φαντάζομαι. Θα δείξει αν είναι έτσι. Ανυπομονώ. Αν μπω στη διαδικασία να το σκεφτώ σαν διαγωνισμό, δεν υπάρχει, θα με αγχώσει.

https://www.instagram.com/reel/CuHSFIDOpI0/

Ποτέ μη λες ποτέ!

Η συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι ήρθε και κάπως ξαφνικά θα μπορούσε να πει κανείς, αφού ήταν μόλις τρεις μήνες πριν που η ίδια είχε αστιευτεί λέγοντας πως ένα από τα όνειρά της είναι να πάει στη Eurovision, με τους περισσότερους να καταλαβαίνουν πως κάτι τέτοιο δεν θα την ενδιέφερε. Ή πολύ απλά δεν ήθελε να αποκαλύψει τόσο νωρίς πως υπήρχε ενδεχόμενο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον μουσικό διαγωνισμό.

Οι fans της Eurovision ξετρελάθηκαν με τη συμμετοχή της Σάττι και «συμπονούν» τη Josephine

Τα τελευταία χρόνια ο διαγωνισμός της Eurovision και οι συμμετοχές που στέλναμε σαν χώρα δεν ενθουσίαζαν σχεδόν καθόλου το κοινό, παρότι το 2021 με την Στεφανία και το 2022 με την Amanda καταλάβαμε την 10η και την 8η θέση αντίστοιχα. Αυτό όμως, φαίνεται πως άλλαξε τελείως στο άκουσμα της συμμετοχής της Μαρίνας Σάττι.

Τα σχόλια πήραν «φωτιά» για εκείνη και πολλοί αισθάνθηκαν δικαίωση με την επιλογή της, αφού η ίδια είναι πολύ γνωστή για τα τραγούδια αλλά και τη φωνή της.

Βέβαια, πολλοί ήταν και αυτοί που σχολίασαν το γεγονός πως δεν θα πάει η Josephine στη Eurovision - κάτι που η ίδια είχε δηλώσει αρκετές φορές πως ήθελε - «μαντεύοντας» με χιουμοριστικό τρόπο την αντίδρασή της στην ανακοίνωση της συμμετοχής της Μαρίνας Σάττι.

Κατά τη διάρκεια, μάλιστα του Panik Concert 2023 στις 3 Οκτώβρη, η τραγουδίστρια είχε πει σε συνέντευξή της πως ήταν σε συζητήσεις για τη Eurovision 2024. Αναλυτικά είχε αναφέρει:

«Η Eurovision είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ! Είμαστε σε συζητήσεις και θα δουμε… Μακάρι! Μακάρι να εκπροσωπήσω και εγώ τη χώρα μας! Είτε με την Ελλάδα είτε με την Κύπρο!».

Στην Josephine αρέσει πολύ ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, αφού είχε ξαναπροσπαθήσει να συμμετάσχει και το 2014 με το τραγούδι «Dancing Night». Εκείνη την χρονιά όμως, στον εθνικό μας τελικό, ο Νίκος Ραπτάκης και ο Risky Kid πήραν τελικά το εισιτήριο με το «Rise Up».

Ποια είναι η Μαρίνα Σάττι;

Σίγουρα έχεις χορέψει τη «Μάντισσα» που κυκλοφόρησε το 2017 κι έγινε viral όχι μόνο για τη μουσική και τους στίχους αλλά και για τη χορογραφία που έδειχνε στο video clip η Μαρίνα Σάττι. Αυτό ήταν και το τραγούδι που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό.

Σίγουρα έχεις χορέψει και το «Σπίρτο και Βενζίνη», στο οποίο οι ποπ αναφορές και τα χορευτικά beats συνάντησαν το πατροπαράδοτο τσιφτετέλι μέσα από τον εμβληματικό στίχο των 90's «Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ».

Η Μαρίνα Σάττι είναι μια κατηγορία μόνη της. Έχει πτυχίο στο κλασικό πιάνο και τη μουσική, αλλά και δίπλωμα στο κλασσικό τραγούδι και την υποκριτική. Παράλληλα, ήταν υπότροφος του διεθνούς φήμης Berklee College of Music, όπου σπούδασε ενορχήστρωση, παραγωγή και jazz μουσική δίπλα στους Danilo Perez και Jamie Haddad, αναπτύσσοντας έναν προσωπικό ήχο που συνδυάζει τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις με τις οποίες μεγάλωσε, όπως την ελληνική, την αραβική αλλά και τη βαλκανική.

Το 2017 ίδρυσε επίσης τις CHÓRES, ένα αμιγώς γυναικείο χορωδιακό σύνολο, αποτελούμενο από περισσότερες από 150 γυναίκες 15-60 χρόνων, του οποίου διατηρεί την καλλιτεχνική διεύθυνση –ένα καλλιτεχνικό φυτώριο που αποσκοπεί στη διάσωση, επεξεργασία και προώθηση του πλούτου της ελληνικής παράδοσης.

Η Μαρίνα Σάττι μπορεί να είναι ταυτόχρονα και pop και ethnic και mainstream, όπως μπορεί με την ίδια άνεση να είναι και λυρική και urban και παραδοσιακή.

Τον Μάιο του 2022, κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό της άλμπουμ YENNA, ενώ το 2023 πειραματίστηκε με το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της FLABOURO. Το TUCUTUM, ήταν το κομμάτι που ξεχώρισε από το άλμπουμ της, ένα τραγούδι-σχόλιο πάνω στη βαλκανική trap, που αναδείχτηκε στο viral του καλοκαιριού, με χιλιάδες βίντεο στο Tik Tok.

Αυτή δεν θα είναι πάντως η πρώτη φορά που η ίδια θα λάβει μέρος σε κάποιο διαγωνισμό, αφού έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην European Jazz Orchestra (EBU) με έργα του Peter Herbolzheimer, ενώ έχιε τραγουδήσει και στο John F. Kennedy Center, στην Ουάσιγκτον, με το World Jazz Nonet και έχει συμμετάσχει στο a cappella φωνητικό σχήμα The Singing Tribe σε συνεργασία με τον Bobby McFerrin.

Εμείς θα ευχηθούμε εκ των προτέρων «Καλή επιτυχία Ελλάδα», «Καλή επιτυχία Μαρίνα»!