Eurovision 2023: Η Κύπρος έκανε εμφάνιση νικητή ενώ η Ελλάδα μετά από 5 χρόνια έμεινε εκτός τελικού

Eurovision 2023: Η Κύπρος έκανε εμφάνιση νικητή ενώ η Ελλάδα μετά από 5 χρόνια έμεινε εκτός τελικού

Η Ελλάδα και η Κύπρος διαγωνίστηκαν στον Β' Ημιτελικό της φετινής Eurovision αλλά μόνο η Κύπρος κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό.

Τον Β' Ημιτελικό παρακολουθήσαμε την Πέμπτη 11 Μαΐου στο Liverpool της Αγγλίας, μιας και η περσινή νικήτρια Ουκρανία λόγω της εμπόλεμης κατάστασης δεν ήταν σε θέση να τον διοργανώσει.

Στον ημιτελικό αυτό διαγωνίστηκαν και η Ελλάδα με την Κύπρο. Η Κύπρος εμφανίστηκε πρώτη 6η με τον Andrew Lambrou και το τραγούδι «Break a broken heart» ενώ ο Βίκτωρας Βερνίκος για την χώρα μας εμφανίστηκε 8ος.

Ωστόσο, μόνο η Κύπρος κατάφερε να περάσει στον τελικό που θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου αφού η Ελλάδα μετά από 5 χρόνια δυστυχώς δεν πρoκρίθηκε.

Loreen και Käärijä δίνουν μάχη στα προγνωστικά και στις εντυπώσεις της φετινής Eurovision

Η εμφάνιση της Ελλάδας

Μεγάλος ντόρος είχε δημιουργηθεί για την συμμετοχή της Ελλάδας και τον Βίκτωρα Βερνίκο ύστερα από την 2η πρόβα του που δόθηκε στην δημοσιότητα. Ο 16χρονος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην συγκεκριμένη πρόβα φαίνεται πως είχε κάποια τεχνικά προβλήματα καθώς κατά γενική ομολογία δεν ερμήνευσε καθόλου καλά το κομμάτι.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τα προγνωστικά τα οποία υπολόγιζαν ότι η Ελλάδα δεν θα περάσει στον τελικό είχαν ήδη αρχίσει να δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα γύρω από την ελληνική συμμετοχή, το οποίο και επιβεβαιώθηκε.

O Βίκτωρας Βερνίκος για την πολύ νεαρή ηλικία του, έκανε μια αρκετά αξιοπρεπή εμφάνιση τόσο φωνητικά όσο και σκηνικά αφού ήταν γεμάτος θετική ενέργεια και ώθησε μάλιστα το κοινό να τον ακολουθήσει στον ρυθμό του τραγουδιού το οποίο και τον ακολούθησε χειροκροτώντας.

Παρ' όλα αυτά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό κι έτσι η Ελλάδα έμεινε ξανά εκτός τελικού μετά το 2018 και την συμμετοχή της Γιάννας Τερζή με το τραγούδι «Όνειρό μου».

Η εμφάνιση της Κύπρου

Ο Andrew Lambrou εμφανίστηκε στην σκηνή της Eurovision με μεγάλη αυτοπεποίθηση και εντυπωσίασε το κοινό τόσο με την πολύ καλά στημένη παρουσίαση του τραγουδιού του όσο και με την φωνή του. Άλλωστε τα προγνωστικά τον είχαν ψηλά στην κατάταξη με το ποιες χώρες θα περάσουν με «ευκολία» στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Έτσι, ο τραγουδιστής της Κύπρου επιβεβαίωσε τα προγνωστικά περνώντας στον τελικό κάνοντας μια εμφάνιση «νικητή», η οποία θύμισε σε αρκετούς την νικητήρια συμμετοχή της Ολλανδίας στην Eurovision 2019 με τον Duncan Laurence και το «Arcade».

Οι χώρες που θα εμφανιστούν στον μεγάλο τελικό

Μαζί με τις χώρες που πέρασαν από τον Α' ημιτελικό οι χώρες που προκρίθηκαν τελικά στον μεγάλο τελικό είναι η Αλβανία, η Κύπρος, η Εσθονία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Αυστραλία, η Αρμενία και η Σλοβενία.

https://www.instagram.com/p/CsHivqjt3Xy

Ο Andrew άναψε «φωτιές» στο Twitter

Ο Andrew Lambrou δεν αποθεώθηκε μόνο στην σκηνή της Eurovision αλλά και από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι πέρα από τις φωνητικές του ικανότητες και την παρουσίαση του τραγουδιού του, πρόσεξαν και την πολύ ωραία εμφάνιση του τραγουδιστή.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα σχόλια που συγκέντρωσε: